Keskiviikko 2013-01-16
Nettisanomat N:o 1523

Edellinen
- Seuraava

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999

Jokaiselle etusivulle!

Joulukuun kävijät
85069

Anteeksianto



Etsijät Kuva

2013 Tammikuu. "Sihti".



Firmamessut 2013 - Löydä tiesi työelämään. Keskiviikko 2013-01-16. Jyväskylän Yliopisto. Mattilanniemi. Agora. Kuvan lähetti Erika Manninen 10:36. Isonna!
"Sihti - Rekrytointipalvelu Sihti Oy - Rekrytointi ja suorahaku - Jos haluat osua, ota Sihti - www.sihti.fi".



Tilaa nyt ja inspiroidu!
Eyes Wide Open

Patong Ravintola - Sauna ja kabinetti - Mopot ja auto -
Flying Finn Vene-Kalastus -
Vuokrattava Talo- Huvila
phuket.fi - patong.fi



Tiistai 2013-01-15

Anteeksianto



Rasmus tutkailee Helsingin Sanomien tabloid-lehteä Lue!

2013 Tammikuu. STX-kaappaus. Osa 2.
”Onko hallituksella salainen teollisuusstrategia?”.

Tekniikan tohtori Antero Ollila HS 15.01.2013. Häkämiehen toimet tarkastelussa mm. Eihän ex-ministerin nimeä suoraan mainita, mutta Kemira-kauppaan viitataan mm.

Kirjoitus päättyy näin:”Suomen hallitukset ovat kunnostautuneet valtionyhtiöiden myymisessä karkeaan alihintaan – esimerkiksi tapaus Kemira. Jos nyt olisi sijoitettu 50 miljoonaa euroa, olisi se ollut pieni raha näiden epäonnistuneiden kauppojen rinnalla.

Jos STX-Finland ajautuisi konkurssiin, valtio voisi ostaa yrityksen alihintaan konkurssipesältä ja myydä sen yksityiselle omistajataholle, kun tilauskanta on saatu ylös. Tällaista oli muistaakseni tapauksessa Wärtsilän meriteollisuus ja sen rauniolla jatkuneessa Masa Yardsissa. Onko tämä hallituksen salainen strategia, jota ei voi paljastaa?”
Antero Ollila tekniikan tohtori, Porvoo. HS mielipide tiistaina15.01.2013. Lainaus loppuu

Viikkosanomat. Pertti Manninen samana päivänä12:55 bussissa. Joka juuri tulee määränpäähän. Uiskentelu odottaa.

Lue myös! Ministerit telakoituvat asemiinsa työpaikkojen vähentämisessä Suomen telakkateollisuudessa ajamalla toimivan STX-telakan nurin. 4 kirjoitusta blogista. Lue!

Arkisto 1999
Wärtsilä-Meriteollisuus

Ministeri Tuomioja armahti ex-ministeri Suomisen pääministeri Lipposen ja ministeri Niinistön hymistessä taustalla. Lue!


Lauantai 2013-01-12
Nettisanomat N:o 1521

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999

Jokaiselle
etusivulle!

Anteeksianto


Peltomäki-tutkinnassa useita epäiltyjä Lue!

2013 Tammikuu. Kyyhkyset telakoituvat langalle välttääkseen turhan energiankulutuksen pakkasessa.



Kyyhkyset telakoituvat langalle välttääkseen turhan enegiankulutuksen pakkasessa. Keski-Suomi. Laukaa. Keskusta. Ketomaantie. Lauantaina 2012-01-12 12:51. Kuva: Pertti Manninen. Laajenna!

1922

"As twilight
came on,
the empty castle became alive
with
menacing shadows."

Nosferatu
F.W. Murnau 1922

 




Etsi Nettisanomista!



Vuodet 1999- 2002 täältä!

Jokaiselle etusivulle!

Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi

 


Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen -
Yhteys: nettisanomat @hotmail.com



Ilmoita ilmaiseksi sivu!
101 ilmoitusta!

thailand.fi
phuket.fi

patong.fi

flyingfinn.info

midnightsun
restaurant.info


Patong
Ravintola


Patong Sauna ja kabinetti


Patong Majatalo-Huoneistot


Patong
Mopot ja auto


Flying Finn Vene-Kalastus


Vuokrattava Talo-
Huvila
Thalangissa

Midnight Sun Restaurant Facebookissa!


Lauantai 2013-01-12
Nettisanomat N:o 1521

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999

Jokaiselle
etusivulle!

Joulukuun kävijät
85069

2013 Tammikuu. Ministerit telakoituvat asemiinsa työpaikkojen vähentämisessä Suomen telakkateollisuudessa ajamalla toimivan STX-telakan nurin. 4 kirjoitusta blogista.

Tiistai 18.12.2012
Wärtsilä Meriteollisuus. Saarikangas pelasti valtion. Wahlroos SYP:n (nykyisin Nordea). Suominen petti alihankkijat, ei saanut syytettä. STX pelaa kovaa peliä. Lue!

Lauantai 29.12.2012
Junailiko ex- ministeri Jyri Häkämies laivatilauksen Ranskaan? Lue!

Perjantai 11.01.2012
Telakkapäätös. SDP meni taas ansaan, nyt puheenjohtaja Urpilainen, viimeksi Heinäluoma varallisuusverossa. Lue!

Lauantai 12.02.2012
STX-kaappaus. Häkämies ja hallitus asialla. Pelinappuloina telakkatyöläiset. Lue!


Wärtsilä Meriteollisuus. Saarikangas pelasti valtion. Wahlroos SYP:n (nykyisin Nordea). Suominen petti alihankkijat, ei saanut syytettä. STX pelaa kovaa peliä

Martin Saarikangas ja Taloussanomat kertovat historiasta näin:

LAINAUS TALOUSSANOMISTA

”Julkisuudessa on pohdittu, että Suomen hallitus ei halua antaa telakalle pääomalainaa, koska pelkää joutuvansa omistajaksi, jos telakka kaatuu. Juuri näin kävi vuonna 1989, kun Wärtsilä Meriteollisuus kaatui valtion syliin.
Voisiko valtio yhtä hyvin ryhtyäkin telakkaomistajaksi, kuten kilpailijamaiden valtiot?
– Siitä konkurssista ei valtiolla voi ainakaan olla traumaa, koska minä pelastin valtion, eivätkä ne hävinneet penniäkään. Me pantiin hommat pyörimään ja saatiin laivat valmiiksi, Saarikangas muistuttaa.
http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2012/12/17/iso-masa-stxn-ahdingosta-harskia-pelia-korealaisilta/201243920/12

LAINAUS LOPPUU

On hyvä muistaa, että juuri Martin Saarikangas petti alihankkijat, joista suuri osa ajautui konkurssiin, Hän lupasi, että laskut maksetaan. Laiva saatiin valmiiksi ja laskut jäivätkin maksamatta. Tällainen mies nyt sitten rehvastelee neuvoillaan. Nettisanomilla oli aineistoa, mutta alihankkijat eivät antaneet sitä julkaista. He kärsivät nahoissaan, elämä jatkui vahvemmilla, heikot sortuivat.

Tähän lopuksi Nettisanomissa julkaistu artikkeli, jossa kerrotaan Wahlroosien toiminnasta siihen aikoihin siinä asiassa ja Ministeri Suomisen osuutta, jonka valtion maksamat lakimiehet pelastivat ja tietenkin ne kaverit, jotka armahtivat Suomisen.

Viikkosanomat. Pertti Manninen, Tiistai 2012-12-18 00:20

1999
Nettisanomat
http://www.sanomapark.fi/1999/08/12/netti1208.htm#alho2

Alho- Sundqvist II:
Ministeri Tuomioja armahti ex-ministeri Suomisen pääministeri Lipposen ja ministeri Niinistön hymistessä taustalla.

Entinen ministeri ja kokoomuksen puoluejohtaja ja nykyinen europarlamentaarikko Ilkka Suominen menetteli erittäin taitamattomasti antaessaan lupauksen, ettei Wärtsilä-Meriteollisuus joudu konkurssiin.

Tähän lausuntoon uskoen monet alihankkijat joutuivat ahdinkoon, kun lupaus ei pitänytkään ja heille aiheutui tähän mennessä lähes 100 miljoonan menetykset, jotka oikeus on tuominnut valtion maksettaviksi.

Kallispalkkaisten huippujuristien tilaustyönä tekemä selvitys kuitenkin väittää, ettei ole mitään syytä nostaa syytettä taitamatonta ministeriä vastaan. Selvityksessä on ihmeellisiä lauseita siitä, kuinka ei voida osoittaa, että ministeri Suominen olisi hyötynyt jotakin lupauksestaan!

Lisäksi siinä todetaan, että oikeudenkäynti tulisi kalliiksi ja venyisi pitkälle ensi vuosi tuhannelle ja kuitenkaan ministeriltä ei saataisi juuri mitään takaisin, koska vahingonkorvaus soviteltaisiin hyvin pieneksi, niinkuin Sundqvistin kohdalla tunnetusti tapahtui. Tällaisten heppoisten väitteiden nojalla kauppa- ja teollisuusministeri Erkki Tuomioja-ressukka joutui tekemään yksinään likaisen työn: päätöksen, ettei mihinkään oikeustoimiin ryhdytä. Koko hallitus ei uskaltanut päätöstä tehdä, vaikka on tietenkin siitä vastuussa ja varmasti tietoinen sen sisällöstä. Paavo Lipponen ja Sauli Niinistö olivatkin varmaan lomalla, kun päätös tehtiin!

Täysin selvittämättä on jäänyt asiaan liittyvä hauska yhteensattuma: Ministerin päätös pitkitti juuri sopivasti konkurssiinmenoa niin, että silloinen Suomen Yhdyspankki (SYP) onnistui turvaamaan itselleen ja konkurssin ulkopuolelle 300 miljoonan saatavansa.
Kauppa- ja teollisuusministeriön kansliapäällikkönä oli tapahtumahetkellä Bror Wahlroos ja Suomen Yhdyspankin eräänä johtajana hänen poikansa Björn Wahlroos.

Kokoomuksen taloudellinen tilannekin oli niihin aikoihin konkurssikypsä.

Mukana olijat porskuttavat nyt kuka missäkin, eikä kukaan vaadi Tuomiojan eroamista hallituksesta. Voi aikoja, voi tapoja!

(Nettisanomat 12.08.99 pm)
Nettisanomat
http://www.sanomapark.fi/1999/08/12/netti1208.htm#alho2

Tags: 

,

http://viikkosanomat.fi/2012/12/18/wartsila-meriteollisuus-saarikangas-pelasti-valtion-wahlroos-sypn-nykyisin-nordea-suominen-petti-alihankkijat-ei-saanut-syytetta-stx-pelaa-kovaa-pelia/


Junailiko ex- ministeri Jyri Häkämies laivatilauksen Ranskaan?

Oliko lähtö ministerin postilta vain jonkunlainen häivytysoperaatio?

Nämä olivat kysymyksiä.

Seuraavassa sitten faktaa: Jyri Häkämies on saanut vaaliavustusta, jonka maksajana on ollut ns. veroparatiisiyhtiö. Tämän tiedon hän paljasti vasta sitten kun oikeuskansleri oli määrännyt kansanedustajien vaalirahailmoituksia täydennettäviksi.

Jyri Häkämies oli se ministeri joka viime kädessä vastasi Kemira GrowHow:n myynnistä norjalaisille ilmeisesti järjettömään alihintaan.

Uusi ministeri Jan Vapaavuori on tietenkin ollut sivussa ja astui nyt sopivasti puhtaana pulmusena päätöstä tekemään.

Lopuksi:
Laivakaupasta sen verran, että päätöshän on tehty yksimielisesti, joten ei Häkämieheen tai Vapaavuoreen tietenkään käsiksi pääse. Kukaan ei myönnä tehdyn virhettä.

Jos kauppa oli kiinni 50 miljoonasta, niin olisihan se pitänyt pystyä järjestämään, tavalla tai toisella, vaikka huomautuksella EU-kilpailusäännösten rikkomisesta ja mahdollisilla seuraamuksilla. Tuntuu siltä, että Häkämiehen jengi on onnistunut huijaamaan koko muuta hallitusta tai ainakin niitä, jotka eivät ole olleet tietoisia taustakuvioista. Ministeri Paavo Arhinmäkikin sopersi tv.ssä aika avuttoman näköisenä jotakin siitä, että Ranskan valtio omistaa osan STX-telakasta siellä ja pystyy näin ollen paremmin rahoittamaan tilausta.

Voihan sekin olla mahdollista, että mahdollisen konkurssin sattuessa Suomen valtiosta olisi tullut loistoristeilijän omistaja. Olisihan se kuitenkin ollut jotain muuta kuin Lipposen-Niinistön-Heinosen ostama saksalainen UMTS-ilmatila, joka taitaa vieläkin olla Suomen taloushistorian suurin tuhlailu. Yksi on eläkkeellä kaasuputkikonsulttina, yksi virassa nuoren vaimonsa kanssa ja yksi on päässyt tämän nykyisen pääministeri Jyrki Kataisen avustajaksi ja hyvää palkkaa nauttivaksi neuvonantajaksi.

Ja laivatilauksen pääkonna on lähtenyt omille teilleen pois eduskunnasta ja valtioneuvostosta!

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Lauantai 2012-12-29 18:32.

Tags: ,
,

http://viikkosanomat.fi/2012/12/29/junailiko-ex-ministeri-jyri-hakamies-laivatilauksen-ranskaan/


Telakkapäätös. SDP meni taas ansaan, nyt puheenjohtaja Urpilainen, viimeksi Heinäluoma varallisuusverossa.

Telakkapäätös. SDP meni taas ansaan, nyt puheenjohtaja Urpilainen, viimeksi Heinäluoma varallisuusverossa.

SDP ja sen puheenjohtaja Jutta Urpilainen joutuivat kokoomuksen taitavan ja taitavasti näytellyn STX-telakan tukipäätöksen jyräämäksi. Laiva olisi voitu rakentaa Suomessa, jos olisi vain tahdottu.

Kun ajattelee sitä kuinka ovelia ja mutkikkaita päätöksiä on tehty esim. Kreikan miljarditolkkuisessa tukemisessa tai vaikkapa valtionyhtiöiden johtajien välillä tolkuttomissa optiovirityksissä (esim Fortum), on valtiovarainiministeri Urpilaiosen sopertelu surullista katseltavaa, ”Päätös olisi ollut lainvastainen”. Tv-uutisessa sentään kerrottiin tai arveltiin minkä lain: EU:n kilpailulain. Kovin hyvin suomalaiset tätä lakia TAHTOIVAT noudattaa ja näin siis sitten tuhota 20 000 (!) työvuotta suomalaisilta telakkatyöläisiltä. Nyt sitten kokoomusministeri Jan Vapaavuori ja SDP-ministeriLauri Ihalainen ovat lähettäneet selvityspyynnön EU:n kilpailukomissaarille, onko Ranska noudattanut tätä lakia. Tutkiminen kestää arviolta 1.5 vuotta. Laiva rakennetaan Ranskassa, ranskalaiset ovat saaneet työtä. Ja suomalaiset ei.

Nyt tuntuu siltä, että SDP ei haluakaan suurimmaksi puolueeksi ja sen puheenjohtaja pääministeriksi. Sama näytelmä käytiin vuonna 2007, kun Ministeri Eero Heinäluoma narutettiin hyväksymään varallisuusveron poisto. Teko oli todelliselta (?) työväenpuolueelta ennenkokematon ja tällä kertaa naruttajana oli Keskusta ja sen puheenjohtaja Matti Vanhanen.

Voi tietenkin olla, että silloinen takuumies SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen hyväksyi tämän varallisuusveron poiston odottaen sitten myöhempää palkintoa: Onhan hän nyt ministeri.

Tässä ohessa kirjoitus, joka on otsikoitu ”SDP putosi Keskustan ansaan!”

Viikkosanomat. Pertti Manninen, Perjantai 2012-01-11 12:49


http://www.sanomapark.fi/2007/03/19/etusivu.html

SDP putosi Keskustan ansaan! Nettisanomat. Pääkirjoitus. Pertti Manninen. 
Maanantai 2007-03-19. 

SDP putosi Keskustan ansaan!

Vaaleissa punnitaan harjoitettu politiikka. Keskusta ja SDP tekivät hallituskautenaan hirvittävän oikeistolaista politiikkaa. Aluksi alennettiin kertarysäyksellä tuloveroja mahtavasti ja kaikki yhteiskunnan heikompiosaisten tarpeet jätettiin huomiotta. Ei muistettu lapsiperheitä, opiskelijoita,eläkeläisiä, vanhuksia ja heidän hoitajiaan jne. Murusia jaettiin, jos niitäkään. Ökyrikkaiden, 40 000 henkilön, varallisuusvero poistettiin kokonaan, siis  lahjoitettiin 120 miljoonaa euroa 40 000:lle henkilölle  ja sen jälkeen SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma soperteli jotakin, että tämä lahjoitus liittyi tupoon! Eläkeläisille taidettiin antaa viime vuoden loppupuolella 7 euron kuukausikorotus eläkkeisiin. Opintorahaaa ei ole nostettu noin 13 vuoteen jne. Joku pakinoitsijahan kirjoitti tästä Heinäluoman kylmäkiskoisuudesta opiskelijoita kohtaan: ”pari piirua jäärän suuntaan” ja vaaleissa muistetaan.

Paavo Lipponen on syypää tähänkin SDP:n vaalitappioon. Tämän hän varmaankin itsekin tiesi, kun ei kehdannut mennä SDP:n vaalivalvojaisten hautajaistunnelmaan. Ex-pääministerihän intoili edellisissä vaaleissa 2003 pääministerivaaleja ja hävisi. Nyt tästä pääministerivaaliajatuksesta ei päästykään eroon ja Matti Vanhanen käytti hyväkseen näkyvyytensä ja asemansa. Eero Heinäluoma haukkoi henkeään, kun Vanhanen ja Erkki Tuomioja olivat parrasvaloissa ja itse vain silloin tällöin sopertamassa jotain sekavaa; esim alkoholiveron eurooppalaista alentamista, jolla toteutuessaankaan ei olisi ollut mitään todellista merkitystä. Heinäluoma ja Vanhanen olivat yhdessä kovaa vauhtia säädättämässä rajavartiolaitoksen rajamiesten rikkurilakia. Siinäkin häpeä todellisuudessa lankesi tietenkin molemmille, mutta Heinäluomalle enemmän, entiselle SAK:n virkailijalle!

SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma ei missään vaiheessa tullut uskottavaksi, vaan hapuili tietämättömyydessään. Kun tähän yhdistyi vielä oikeusministeri Leena Luhtasen vaalirahasotkut, niin kaikki SDP:n vaalitoiminta oli jonkunlaista puolustustaistelua ja viimehetken joukkojen onttoa vaaliuurnille patistamista. Kannattajat kuitenkin ajattelivat, että mitä sitä äänestämään, kun ”työväen” puolueellakin on tarjottavanaan sitä samaa paskaa ja sanahelinää!

Vaalien todellinen voittaja oli oikeasti Keskusta ja pääministeri Matti Vanhanen Kokooomuksen Jyrki Kataisen ja Sauli Niinistön hurjasta äänimäärästä huolimatta. Keskusta pystyi pitämään suurimman puolueen asemansa, tosin äärimmäisen niukasti. Vaaliyön laskujen mukaan Keski-Suomessa Kokoomuksen lisäpaikka oli 60 äänen päässä! Vaalit voittaa vain se, joka pääsee hallitukseen. Voi olla, että Kokoomuksen kannalta tämä tulos oli paras mahdollinen. Ei suurin puolue, mutta kuitenkin selvästi suurempi kuin maanrakoon poljettu SDP. Näin ollen hallitukseen pääsy on helpompaa, kun ei tarvitse joutua tilanteeseen, jossa molemmat muut suuret Keskusta ja SDP sanoisivatkin ei!

Toisaalta ei tämmöistä pelkoa todellisuudessa ole. Kyllähän Keskusta pystyy kostamaan Anneli Jäätteenmäen hallituksen kaatamisen vähäeleisesti Kokoomukseen tarttuen kansan määräämänä tahtona, vaikka suomalaisessa parlamentarismissa minkätahansalainen koaliitio, jolla  vain on 101 paikkaa pystyy hallitsemaan ja muodostamaan hallituksen!

SDP voi ruveta miettimään politiikkansa muuttamista. Mutta tämä voi olla jo liian myöhäistä. Oikeistopuhuri on voinut puhaltaa liian voimakkaasti ja jos maan taloudella menee hyvin niin Keskusta muistaakin seuraavalla nelivuotiskaudella heikoimpienkin asemaa ja säilyttää näin valtansa vasemmiston pyristelyistä huolimatta. Millään ei jaksa uskoa, että Keskusta olisi niin häpeällinen, että sen politiikka säilyisi ennallaan tai jopa oikeistolaistuisi.

Maanantai 2007-03-19.
SDP putosi Keskustan ansaan! Nettisanomat. Pääkirjoitus. Pertti Manninen.

Arkistokirjoitus
http://www.sanomapark.fi/2007/03/19/etusivu.html

Tags: ,,
,

http://viikkosanomat.fi/2013/01/11/telakkapaatos-sdp-meni-taas-ansaan-nyt-puheenjohtaja-urpilainen-viimeksi-heinaluoma-varallisuusverossa/


STX-kaappaus. Häkämies ja hallitus asialla. Pelinappuloina telakkatyöläiset.

STX-kaappaus. Häkämies ja hallitus asialla. Pelinappuloina telakkatyöläiset.

Tänään (12.01.2013) Uusi Suomi kirjoittaa ex-ministeri Jyri Häkämiehen Ylessä antamasta lausunnosta  näin:

LAINAUS

”Häkämies huomauttaa, että hallitus on linjannut, ettei se harkitse osallistumista STX Finlandiin samalla tavalla kuin Ranskan valtio omistaa osan ranskalaisesta STX-telakasta. Sen sijaan EK:n toimitusjohtaja katsoo, ettei hallituksen pidä poissulkea mahdollisuutta olla mukana muissa hankkeissa telakkaosaamisen turvaamiseksi Suomessa.”

Uusi Suomi lauantaina 2012-01-12-
http://www.uusisuomi.fi/raha/56342-yle-hakamies-haluaa-pitaa-telakkaosaamisen-kasvun-mahdollisuuksia 

LAINAUS LOPPUU

Ministerinä Jyri Häkämies onnistui yksityistämään Suomen valtion omaisuutta hyvin edullisesti, ostajien näkäkulmasta katsoen.

Ollessaan vielä ministeri Jyri Häkämies vastuullisena ministerinä linjasi sen, että STX-telakalle ei anneta sen pyytämää 50 miljoonan lainaa. Nykyinen ministeri, jonka esityksestä kieltäytyminen muodollisesti tehtiin, Jan Vapaavuori, toteutti vain Jyri Häkämiehen päätöstä. Häkämies onnistui välttämään päätöksenteon kun hänelle sopivasti avautui paikka, jolloin hän saattoi luopua niin ministerin virasta kuin kansanedustajan tehtävästäkin,

Aluksi näytti siltä, että Häkämies toimi suoraan ranskalaisten laskuun,

Hänen taustansa tuntien olisi pitänyt tajuta, että hän ja maan hallitus ovatkin suomalaisen pääoman, yksityisen, asialla.

Tavoitteena on saada STX Finland nurin ja ryhtyä sitten avustamaan suomalaista yksityistä pääomaa ja takaamaan mahdollisia voittoja ja myös tappioitakin.

Hankkeessa voivat häviäjinä olla vain suomalaiset telakkatyöläiset. Eihän missään ole kirkossa kuulutettu, että tilauksia tulisi. Nyt niitä on kaksi TUI-risteilijää, melkein.

Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma on mukana samassa juonessa. Hän ilmoitti Viking- aluksen vesillelaskussa, että STX:ää ei tueta. Heinäluoman tietämys telakka-asioissa on uskon varassa, eihän hän päivääkään ole ollut liike-elämän palveluksessa ja tietäisi jotakin oikeasti sen lainalaisuuksista.

Sen sijaan Häkämiehen esimies EK:n puheenjohtaja Ilpo Kokkilatietää kyllä miten toimitaan. Kun Eestissä, Virossa rakennettiin valtava Rakveren lihanjalostuskombinaatti, niin SRV veti välistä ja alkuperäisen urakan saanut jäi nuolemaan näppejään, Jos silloin 90-luvun alussa olisi tutkittu ”lahjuksia” yhtä tarkasti kuin nykyisin niin Suomessa kuin Virossakin, olisi paskakasa räjähtänyt silmille. Kokkila  kunnostautui sitten myöhemminkin kaapatessaan SRV:n erinäisiä temppuja käyttäen itselleen muilta osakkailta.

Mielenkiintoinen ajanjakso on edessä ja lopputulos ratkaisee, Onnistutaanko Turun STX-telakka kaappaamaan korealaisilta  vai jääkö luu suomalaiseen käteen: pääomalla ei ole mitään menetettävää, mutta työntekijöillä ja alihankkijoilla on, suomalaisillakin.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Lauantai 2012-01-12 22:33

Tags: 
,,,

http://viikkosanomat.fi/2013/01/12/stx-kaappaus-hakamies-ja-hallitus-asialla-pelinappuloina-telakkatyolaiset/

Kyyhkyset telakoituvat langalle välttääkseen turhan enegiankulutuksen pakkasessa. Keski-Suomi. Laukaa. Keskusta. Ketomaantie. Lauantaina 2012-01-12 12:51. Kuva: Pertti Manninen.

2013 Tammikuu. Ministerit telakoituvat asemiinsa työpaikkojen vähentämisessä Suomen telakkateollisuudessa ajamalla toimivan STX-telakan nurin. 4 kirjoitusta blogista.

1922

New Plague Baffles Science

A mysterious epidemic of the plague has broken out in eastern Europe and in the port cities of the Black Sea, attacking principally the young and vigorous.

Nosferatu
F.W. Murnau 1922



(11) Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012.
Tammikuu. Anteeksianto
Antakaa anteeksi, niin teillekin anteeksi annetaan.
Luuk. 6:37

Jokaisessa meissä on omaa oloa. Se on parasta, mitä meissä on. Jos annamme sen vaikuttaa elämäämme, olemme onnellisempia ja voimme antaa myös muille enemmän.
Vuokko Niskanen

Kunnioita itse itseäsi, jos haluat, että myös muut kunnioittavat sinua.
Baltasar Gracián

Kuuntele omantuntosi ääntä. Älä koskaan väittele omantuntosi kanssa. Samoin kuin rautakappale voi johtaa harhaan kompassin neulan, niin voivat omat ajatukset ja ennakkoluulot harhauttaa omantuntosi.
Assi Fredenholm





2013 Tammikuu. "Sihti".

Firmamessut 2013 - Löydä tiesi työelämään. Keskiviikko 2013-01-16. Jyväskylän Yliopisto. Mattilanniemi. Agora. Kuvan lähetti Erika Manninen 10:36. Isonna!
"Sihti - Rekrytointipalvelu Sihti Oy - Rekrytointi ja suorahaku - Jos haluat osua, ota Sihti - www.sihti.fi".


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 Jokaiselle etusivulle!

Anteeksianto

Hyvän ja pahan kosketus Lue


Rasmus tutkailee Helsingin Sanomien tabloid-lehteä Lue!

2013 Tammikuu. "Kaupungin valot".



"Kaupungin valot". Jyväskylä. Keskusta. Innova-talo, Kaupunginkirkon tornin nipukka, Kuokkalan valaistu silta. Torstaina 2012-01-10 17:24. Kuvat: Pertti Manninen. Isonna!



phuket.fi - patong.fi


Helsingin Sanomat torstaina 2013-01-10.

2013 Tammikuu. Helsingin Sanomat torstaina 2013-01-10.
Peltomäki-tutkinnassa useita epäiltyjä.
"KRP on saamassa Vantaan ex-johtajan tutkinnan valmiiksi keväällä. Juttu haarautuu kahtia.

"Jukka Peltomäkeä tutkitaan epäiltynä törkeästä lahjuksen ottamisesta. Tässä tutkintahaarassa on Peltomäen ja Rakennusarkkiteti Leila Tuomisen lisäksi muitakin epäiltyjä, tukinnanjohtaja Veli-Matti Räsänen vahvistaa."
"Tutkinta alkoi kesällä 2011, kun HS kertoi Peltomäen asuneen vuodesta 1994 edullisesti vuokralla vantaalaisen arkkitehtitoimisto Forma Futuran omistavan Tuomisen asunnossa. Toimisto on saanut useita töitä Vantaalta."
"Peltomäkeen liittyvässä tutkinnassa Tuomista epäillään törkeäsrä lahjuksen antamisesta. Peltomäki ja Tuominen ovat kiistäneet rikosepäilyt."

Lue myös!
Helsingin Sanomat lauantaina 2011-07-22.

"”Yksi Peltomäen, Tuomisen ja Pekka Terävän yhteinen tuttu on asianajaja Pekka Mononen. Hänellä on asianajotoimisto samassa osoitteessa kuin Forma Futuran ja Terävän asunnon, jossa asuu nyt Tuominen.”

Asianajajan kunnianloukkausjuttu yhä oudompaan valoon. http://www.sanomapark.fi/2012/10/07/etusivu.htm



Rasmus tutkailee ensimmäistä Helsingin Sanomien tabloid-lehteä aamutuimaan maanantaina 08.01.2013. Kuvat: Pertti Manninen.


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999

Jokaiselle etusivulle!

Anteeksianto

Arkistokirjoitus
Hyvän ja pahan kosketus Lue

Julkinen halu - Presidentin kirje Lue!

Rasmus ja asiakirjat Kuva


Heikki Hiilamo: ”Pankkikriisin uhrien käsittely oli häpeällistä”. Lue!

2013 Tammikuu. "Sisältö ratkaisee tabloidissakin".

Helsingin Sanomat on antanut tilaa näin otsikoidulle lukijan mielipidekirjoitukselle, kirjoittanut Pekka Mensonen Helsinki/Kittilä. Kirjoitusta en tässä sen enempää kommentoi, mutta hyvän otsikon innoittamana kirjoitan:

Jo jonkin aikaa näin on tapahtunutkin. HS on julkaissut paljon monipuolisia kirjoituksia, joissa asioita on tarkasteltu useista näkökulmista. Kun kirjoitukset ovat asiantuntevien toimittajien kirjoittamia, niin lehden lukija ei tunne aina itseään tyrmätyksi, vaikk' ei samaa mieltä kirjoittajan kanssa olisikaan.

Kun uutisetkin voidaan kirjoittaa monista eri näkökulmista, tuo sekin omaa raikkauttaan sisältöön.

Tämä on tietenkin havaittu ainoaksi tavaksi pysyä hengissä, näin uskoisin.

Ei siitä niin kovin montaa vuotta ole kun esim. työttömiä syyllistettiin ja opiskelijoita mollattiin.
Tässä ensimmäisessä tabloidissa on toinenkin näkökulma. Elina Grundstöm päättää kolumninsa "Ensin Talvivaara, seuraavaksi Taksikuski" näin:

"Keskustelu kertoo ehkä lopulta ihmiskäsityksen muutoksesta: Eliitti ei enää usko kansalaisten työmoraaliin." JA

"Työttömien joukossa on varmasti sellaisiakin, joille aktivoitamisesta olisi hyötyä. Nyt ei kuitenkaan ole yleisen kurituksen ja syyllistämisen aika.

Nykyään työttömiksi joutuu parhaansa yrittäneitä, kuten korkeakoulutettuja ja vastavalmistuneita.

Jos kaivosten valvontaa tai työllisyyspalveluja heikennetään juuri silloin, kun niitä kipeimmin tarvitaan, se on vain huonoa hallintoa. Mutta jos Suomi muuttuu maaksi, jossa vaikeina aikoina aletaan syyllistää työttömiksi joutuvia ihmisiä, se on tragedia."
(Helsingin Sanomat. Pääkirjoitus. Kolumni. Elina Grundström. Tiistaina 8. tammikuuta 2013)

Liitän liitteeksi malliksi Nettisamien kirjoituksen siltä ajalta, kun Helsingin Sanomilla oli vain yksi, jos sitäkään, näkökulma näihin asioihin.

Nettisanomat. Pääkirjoituskolumni. Pertti Manninen. Tiistai 2013-01-08 18:11.


Pääkirjoitus
Nettisanomat keskiviikkona 4. toukokuuta
2005.  Pääkirjoitus. Pertti Manninen.

Työttömyys ja köyhyys, molemmista vaietaan.

"Työttömyys ohitettiin työn päivänä fraasein" oli sentään Iltalehden pääkirjoituksen nimenä. Helsingin Sanomat ei kirjoittanut tästä vappuapatiasta itse yhtään mitään. Lainasi sentään vapun jälkeen ilmestyneessä lehdessään tätä Iltalehden pääkirjoitusta!

Keskisuomalaisessa oli samana päivänä selostusta Helsingissä Eduskuntatalossa, siis Helsingin Sanomien toimituksen naapurissa, pidetystä seminaarista otsikolla: "Maisterin paperitkaan eivät välttämättä pelasta köyhyydeltä. Köyhyys: Vähävaraisimpien joukossa on akateemisia pätkätyöläisiä ja nuoria".

Helsingin Sanomat ei kertonut halaistua sanaa tästä seminaarista. En myöskään tiedä olivatko työttömien ja opiskelijoiden viralliset virkamieskurittajat: Raimo Sailas, Anne Brunila tai Jaakko Pehkonen kuuntelemassa tai luennoimassa.

Nettisanomat keskiviikkona 4. toukokuuta 2005.

http://www.sanomapark.fi/2005/05/04/vappu.html

Arkisto:
Nettisanomat  04.05.2005



Tilaa nyt ja inspiroidu!
Eyes Wide Open



Patong Ravintola - Sauna ja kabinetti - Mopot ja auto -
Flying Finn Vene-Kalastus -
Vuokrattava Talo- Huvila
phuket.fi - patong.fi




Ilmoita ilmaiseksi sivu!

101 ilmoitusta!

SMILE


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999

Jokaiselle etusivulle!

Tunne itsesi!

Arkistokirjoitus
Hyvän ja pahan kosketus Lue

Pysäkki 3 Kuva

Julkinen halu - Presidentin kirje Lue!

Rasmus ja asiakirjat Kuva

Bandy. Peliputki jatkui kotivoitolla! Kuvat

Hockey. Summasen suunvuoro Lue!

"URA" Kuva


Heikki Hiilamo: ”Pankkikriisin uhrien käsittely oli häpeällistä”. Lue!

2013 Tammikuu. Kysely. Euroopan kriisi. Yle Tv1. Uutiset.


Kysely. Euroopan kriisi - SALE SALE. Yle TV1. Sunnuntaina 2012-01-06 20:34. Kuvat: Pertti Manninen.


Markku Vierula Helsinki - Onko eurokriisin pahin vaihe mielestäsi ohi.? KYLLÄ 18 % EI 67 % EOS 15 % Lähde: Taloustutkimus


Helmi Korpinen Espoo - Onko eurokriisin pahin vaihe mielestäsi ohi.? SDP 21 % KESK 16 % KOK 25 % PS 8% Lähde Taloustutkimus


Pitäisikö kriisimaille olla antamatta tukea sillä uhallakin, että euroalue hajoaa? KYLLÄ 50 % EI 33% EOS 16% Lähde: Taloustutkimus - 30% Päivi Sipilä Espoo


"Asuisin nyt mieluummin Suomessa kuin Englannissa". (Nimi ei tallentunut mobiin). Sunnuntai 2013-01-06. Yle Tv1. Uutiset. Taloustutkimus. Kysely. Euroopan kriisi.

Kommentti: Mitään virhemarginaalia ei kerrottu. EOS = Ei osaa sanoa. Tästä ei pysty sanomaan kuitenkaan mitään kyselyn vastausprosentista. Pienempien puolueiden kannattajien olemassaoloa ei noteerattu erillisinä. Kyselyn tekijä on yksityinen osakeyhtiö: Taloustutkimus Oy.
Nettisanomat. Pertti Manninen. Maanantai 2013-01-07.



Tilaa nyt ja inspiroidu!
Eyes Wide Open



Patong Ravintola - Sauna ja kabinetti - Mopot ja auto -
Flying Finn Vene-Kalastus -
Vuokrattava Talo- Huvila
phuket.fi - patong.fi




Ilmoita ilmaiseksi sivu!

101 ilmoitusta!

HYMY
elokuvasta NYKYAIKA
1936

AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle.

Kasvoillesi onni suo.
Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,
niin, hymy AIN'.

Suomennos 2001
Pertti Manninen

SMILE


"As twilight
came on,
the empty castle became alive
with
menacing shadows."

Nosferatu
F.W. Murnau 1922


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999

Jokaiselle etusivulle!

Tunne itsesi!

Arkistokirjoitus
Hyvän ja pahan kosketus Lue

Pysäkki 3 Kuva

Julkinen halu - Presidentin kirje Lue!

Rasmus ja asiakirjat Kuva

Bandy. Peliputki jatkui kotivoitolla! Kuvat

Hockey. Summasen suunvuoro Lue!



Sorvola 1957 Kuvat

 

 

2013. "Loppiaisena".


Jyväskylän Kauppakadulla sunnuntaina 2012-01-06 17:57. Kuvat: Pertti Manninen.


Jyväskylän Asemakadulla ja Vapaudenkadulla sunnuntaina 2012-01-06 19:20. Kuvat: Pertti Manninen.


Jyväskylän Hannikaisen kadulla sunnuntaina 2012-01-06 19:02 ja 19:17. Kuvat: Pertti Manninen. Isonna!

"Loppiaisena"
Kuvien lisäksi kuulin Yliopistonkadulla Harjun kupeessa Vesitornin laelta trumpetilta soitetun "Hiljaa, hiljaa Joulun kellot kajahtaa ,,, ". Matkan jälkeen kuvasin sitten kotioveltani joulukranssin, jonka puolalainen nuorimies onnistui minulle myymään pari päivää ennen joulua kovassa pakkasessa. Pertti Manninen.



Tilaa nyt ja inspiroidu!
Eyes Wide Open



Patong Ravintola - Sauna ja kabinetti - Mopot ja auto -
Flying Finn Vene-Kalastus -
Vuokrattava Talo- Huvila
phuket.fi - patong.fi




Ilmoita ilmaiseksi sivu!

101 ilmoitusta!

HYMY
elokuvasta NYKYAIKA
1936

AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle.

Kasvoillesi onni suo.
Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,
niin, hymy AIN'.

Suomennos 2001
Pertti Manninen

SMILE



Junailiko ex- ministeri Jyri Häkämies laivatilauksen Ranskaan? Viikkosanomat


Nettisanomat toivottaa lukijoilleen rauhallista vuotta 2013!

Rakasta itseäsi!



Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999

Jokaiselle etusivulle!

Arkistokirjoitus
Hyvän ja pahan kosketus Lue

Rasmus ja asiakirjat Kuva



Sorvola 1957 Kuvat

2013. "Julkinen halu".

"Julkinen halu"
Jyväskylä. Torstai 2013-01-03 17:30 bussissa Metsän tarinan jälkeen. Kuva: Pertti Manninen.

"Julkinen halu"
Jyväskylä. Torstai 2013-01-03 17:30 bussissa Metsän tarinan jälkeen. Kuva: Pertti Manninen.


Arkisto 2004. Ilta-sanomat ja Iltalehti julkaisivat salaisen Irak-asiakirjan, jonka vuotajaa ei koskaan saatu selville!.
SanomaWSOY:n tekemä rikos jäi selvittämättä!
http://www.sanomapark.fi/2004/03/25/etusivu.htm

Presidentin kirje. Kuka oli vuotaja? Niinistö itse? Pääministeri Jyrki Katainen? Valtiosihteeri Olli-Pekka Heinonen?

tammikuu 4, 2013

Julkisuudessa useissa lehdissä on julkaistu presidentti Sauli Niinistön kirje näköisenään allekirjoituksineen. Kirje oli osoitettu ”pääministerille”. Kirjeessä presidentti pyysi alentamaan palkkiotaan, ei siis palkkaansa, johonkin 2006 tasoon.

Palkkio on verovapaa, sen siis saa kokonaan pankkitililleen. Koska palkkiosta on säädetty laissa, niin sen alentamiseen tarvitaan lainmuutos.

Jossakin lehdessä tämä kuuluisa Sonera-Heinonen kertoi, että lainmuutostöihin on jo ryhdytty ja että lainmuutostyö kestää kuukauden verran.

Ihmetystä sitten herättää, miten tätä jo julkisuudessa käsitellään. Onko edes varmistettu saako esitys edes hallituksen kannatuksen.

Vaikka asia ei valtion turvallisuutta vaarannakaan, niin tuntuu kyllä aika omituiselta. että kirje on vuodatettu julkisuuteen. Kymmenkunta vuotta sitten silloinen pääministeri Anneli Jäätteenmäki joutui eroamaan tai erotettiin silloin julkaistujen asiakirjojen vuoksi.

Olisikohan nytkin syytä selvittää kuka tämän kirjeen julkisuuteen vuoti ja erottaa tai pakottaa pyytämään eroa, jos vuotaja on joku muu kuin presidentti Sauli Niinistö itse.

Perjantaina 2013-01-04 18:50 Viikkosanomat. Pertti Manninen.

Tags: 
,,,,



Palkitun valokuvalehden Photo Raw’n pääosassa ovat vahvat kuvat ja vaikuttavat sarjat.

Tilaa nyt ja inspiroidu!
Eyes Wide Open



Patong Ravintola - Sauna ja kabinetti - Mopot ja auto -

Flying Finn Vene-Kalastus -

Vuokrattava Talo- Huvila Thalangissa

phuket.fi - patong.fi


SMILE


Nettisanomat toivottaa lukijoilleen rauhallista vuotta 2013!

Rakasta itseäsi!



Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999

Jokaiselle etusivulle!

Arkistokirjoitus
Hyvän ja pahan kosketus Lue



Sorvola 1957 Kuvat

Rasmus ja asiakirjat Kuva

Bandy. Peliputki jatkui kotivoitolla! Kuvat

Hockey. Summasen suunvuoro Lue!

Harkimon syyttämistä ei edes harkittu. Lue!

Arkisto 2011.
Tapaus Granlund. Käskyttikö Harkimo teloituksen? Lue!

Heikki Hiilamo: ”Pankkikriisin uhrien käsittely oli häpeällistä”. Lue!

"URA" Kuva

Outovaaran Nikkeli Kuva

Presidentti Niinistö hankki lisää Talvivaaraa. Lue!

Suomi ja YK.
Into Natoon ja EU:n rauhanturva-joukkoihin kostautui. Lue!

2013. Etsijät.

"Etsijät."
Jyväskylä. Jyväskeskus. Torstai 2013-01-03 15:19 ennen Metsän tarinaa. Kuva: Pertti Manninen. Laajenna!

2013. Muistolle.

"Pekka Suhosen (1938-2011) muistolle."
Jyväskylä. Fantasia. Torstai 2013-01-03 16:55 Metsän tarinan loppuessa. Kuva: Pertti Manninen.

2013. "Julkinen halu".

"Julkinen halu"
Jyväskylä. Torstai 2013-01-03 17:30 bussissa Metsän tarinan jälkeen. Kuva: Pertti Manninen.



Palkitun valokuvalehden Photo Raw’n pääosassa ovat vahvat kuvat ja vaikuttavat sarjat.

Tilaa nyt ja inspiroidu!
Eyes Wide Open



Patong Ravintola - Sauna ja kabinetti - Mopot ja auto -

Flying Finn Vene-Kalastus -

Vuokrattava Talo- Huvila Thalangissa

phuket.fi - patong.fi


HYMY
elokuvasta NYKYAIKA
1936

AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle.

Kasvoillesi onni suo.
Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,
niin, hymy AIN'.

Suomennos 2001
Pertti Manninen

SMILE


1922

"As twilight
came on,
the empty castle became alive
with
menacing shadows."


New Plague Baffles Science

A mysterious epidemic of the plague has broken out in eastern Europe and in the port cities of the Black Sea, attacking principally the young and vigorous.

Nosferatu
F.W. Murnau 1922


Junailiko ex- ministeri Jyri Häkämies laivatilauksen Ranskaan? Viikkosanomat


Vuosikatsaus 2012 Kuvia Tammikuu


2013. Lumivaara.

"Lumivaara."

Keski.Suomi. Laukaa. Keskusta. Keskiviikko 2013-01-02 14:02 plussan puolella. Kuva: Pertti Manninen.


Kaupunginjohtaja ohittaa eri-ikäisiä kaupunkilaisia mennessään kauppakeskukseen 31.12.2012.

"Kaupunginjohtaja ohittaa eri-ikäisiä kaupunkilaisia mennessään kauppakeskukseen 31.12.2012."

M-Room - Pentik - R-kioski. Jyväskylä. Vapaudenkatu. Forum. Jyväskylän kaupunginjohtaja Markku Andersson. Vasemmassa reunassa pilkottaa Kaupunginteatteri. Maanantai 2012-12-31 14:57. Kuva: Pertti Manninen.


"URA"



"Ura". Kansikuvassa Jenni Haukio ja presidentti Sauli Niinistö ja jutussa dosentti Johan Backman, jota Ari Korvola haastattelee "Pahassa paikassa" kysyen onko kysymyksessä jopa suomalainen kansanmurha. Seura 18.10.2012.

Torstaina 2012-12-27 13:58 Lounasravintola - Kahvila Rosannessa Laukaassa. Kuva: Pertti Manninen.


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999
Jokaiselle etusivulle!

Arkistokirjoitus
Hyvän ja pahan kosketus
Lue!

hs24.fi on nyt hs24.mobi Lue!

Rasmus ja asikirjat Kuva

Bandy. Peliputki jatkui kotivoitolla! Kuvat

Nettisanomat ja Sanomanetti sekä kumppanit toivottavat lukijoilleen rauhallista joulua! 95066



"Paavo ja Antti". Varsinais-Suomi. Lieto. Yliskulma. Talvella 1957. Kuva: Pertti Manninen. Sarja!

2012



Palkitun valokuvalehden Photo Raw’n pääosassa ovat vahvat kuvat ja vaikuttavat sarjat.

Tilaa nyt ja inspiroidu!
Eyes Wide Open




Ilmoita ilmaiseksi sivu!

101 ilmoitusta!


"Mielikuvitus kehrää ja kutoo uusia kuvioita ..."

Fanny ja Alexander Ylen Teemalla jouluaattona 24.12 klo 20.00.

http://www.sanomapark.fi/2007/01/09/fannyalexander.html

"Producent Jörn Donner ...

Manus och regi Ingmar Bergman"


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999

Jokaiselle etusivulle!

Bandy. Peliputki jatkui kotivoitolla! Kuvat

Noopeli Lue!

Hockey. Summasen suunvuoro Lue!

Harkimon syyttämistä ei edes harkittu. Lue!

Arkisto 2011.
Tapaus Granlund. Käskyttikö Harkimo teloituksen? Lue!

Heikki Hiilamo: ”Pankkikriisin uhrien käsittely oli häpeällistä”. Lue!

Itsenäisyyden puolustamisen historian hävittäminen Kuva

Matkalla myräkkään Kuvat

Outovaaran Nikkeli Kuva

Presidentti Niinistö hankki lisää Talvivaaraa. Lue!

Suomi ja YK.
Into Natoon ja EU:n rauhanturva-joukkoihin kostautui. Lue!

"Tieteellä tulee olla oikeus kiistää myös ns. virallinen totuus ilman fatwan vaaraa." Lue!



Jalkapallon historian mykähdyttävin maali: Zlatan Ibrahimovic 2012. LIVE-lähetyksen kuvasarjat

Rasmus ihmettelee lehden juttua veronkiertäjistä Lue!

95066

hs24.fi on nyt hs24.mobi

Rasmus hyppää asiakirjojen päälle!
"Juuri kun olin saanut viimeisen sivun kuvattua ja käänsin sinetin esille uudestaan kuvatakseni sen varjoja siihen tuoden, niin eikö tämä otus jo saanut tarpeekseen siitä, että hänelle ei tarpeeksi huomiota osoitettu." Tiistai 2012-12-18 20:56. Kuva: Pertti Manninen. Isonna!

hs24.fi on nyt hs24.mobi

Korkeimman hallinto-oikeuden päätös siis merkitsee sitä, että osoitteessa www.hs24.fi ei ole siis enää mitään Nettis Nettisanomien julkaisemaa materiaalia. Kyseinen materiaali siirretään jo prosessin alkuvaiheissa hankittuihin uusiin osoitteisiin: www.hs24.mobi ja www.hs27.com siltä osin kun se ei vielä näissä osoitteissa ole.

Osoitteessa hs24.fi/ hs27.com oli vuoden 2012 lokakuussa 3774 eri kävijää päivittäin mitattuna.

Osoitteessa hs24.mobi oli vuoden 2012 marraskuussa 601 eri kävijää päivittäin mitattuna.

hs24.fi - härkää sarvista - mistä on kysymys?

www.hs24.mobi . www.hs27.com


Osoite www.helkinginsanomat.fi on jo aika päiviä sitten suljettu ja siellä ollut aineisto on jo aika päiviä sitten siirretty osoitteeseen www.helkinginsanomat.com, jossa oli vuoden 2012 lokakuussa 991 eri kävijää päivittäin mitattuna.

Sanoma News on vaatinut viestintävirastolta myös oikeutta myös muihinkin domain-tunnuksiin, joiden se väitti olevan yhtiönsä tavaramerkkien tai domain-tunnusten johdannaisia. Hurjin oli se, että 1999 rekisteröity toiminimi "Sanonet Sanomanetti" ei olisi antanut suojaa tunnukselle www.sanomapark.fi, Tämän ja siihen liittyvät vaatimukset Viestintävirasto kuitenkin hylkäsi.

Nettisanomat, Pertti Manninen, vastaava päätoimittaja. Keskiviikko 2012-12-19 00:17.

Osa KHO:n päätöksen tekstistä täällä.

Joulukadulla kauppakojut on jo suljettu illalla kovassa pakkasessa.

Keski-Suomi. Jyväskylä. Kauppakatu. Tiistai 2012-12-18 18:44. Kuva: Pertti Manninen. Isonna!

Nettisanomat-perhe. Marraskuu 2012. Kävijätilasto.
Päivittäiset eri kävijät.

Marraskuu 2012 Huom.
sanomanetti.fi 30247
sanomanetti.fi 26558
viikkosanomat.fi 11726 Sep 2012
sanomanetti.fi 7451 Sep 2012
sanomatori.fi 4024 Sep 2012
hs24.fi 3774 Oct 2012
sanomapark.fi 2249 Sep 2012
hs2.fi 1813 Oct 2012
helkinginsanomat.com 989 Oct 2012
wincapita.fi 907 Sep 2012
fy.fi 816 Oct 2012
nettimobi.com 628
hs24.mobi 601

Nettisanomat-perhe. Marraskuu 2012. Kävijätilasto. 95066

Wärtsilä Meriteollisuus. Saarikangas pelasti valtion. Wahlroos SYP:n (nykyisin Nordea). Suominen petti alihankkijat, ei saanut syytettä. STX pelaa kovaa peliä.

joulukuu 18, 2012

Wärtsilä Meriteollisuus. Saarikangas pelasti valtion. Wahlroos SYP;n (nykyisin Nordea). Suominen petti alihankkijat, ei saanut syytettå. STX pelaa kovaa peliä.

Martin Saarikangas ja Taloussanomat kertovat historiasta näin:

LAINAUS TALOUSSANOMISTA

” Julkisuudessa on pohdittu, että Suomen hallitus ei halua antaa telakalle pääomalainaa, koska pelkää joutuvansa omistajaksi, jos telakka kaatuu. Juuri näin kävi vuonna 1989, kun Wärtsilä Meriteollisuus kaatui valtion syliin.

Voisiko valtio yhtä hyvin ryhtyäkin telakkaomistajaksi, kuten kilpailijamaiden valtiot?

– Siitä konkurssista ei valtiolla voi ainakaan olla traumaa, koska minä pelastin valtion, eivätkä ne hävinneet penniäkään. Me pantiin hommat pyörimään ja saatiin laivat valmiiksi, Saarikangas muistuttaa.

http://www.taloussanomat.fi/politiikka/
2012/12/17/iso-masa-stxn-ahdingosta
-harskia-pelia-korealaisilta/201243920/12

LAINAUS LOPPUU


On hyvä muistaa, että juuri Martin Saarikangas petti alihankkijat, joista suuri osa ajautui konkurssiin, Hän lupasi, että laskut maksetaan. Laiva saatiin valmiiksi ja laskut jäivätkin maksamatta. Tällainen mies nyt sitten rehvastelee neuvoillaan. Nettisanomilla oli aineistoa, mutta alihankkijat eivät antaneet sitä julkaista. He kärsivät nahoissaan, elämä jatkui vahvemmilla, heikot sortuivat.

Tähän lopuksi Nettisanomissa julkaistu artikkeli, jossa kerrotaanWahlroosien toiminnasta siihen aikoihin siinä asiassa ja ministeri Suomisen osuutta, jonka valtion maksamat lakimiehet pelastivat ja tietenkin ne kaverit, jotka armahtivat Suomisen.

Viikkosanomat. Pertti Manninen, Tiistai 2012-12-18 00:20

1999

Nettisanomat
http://www.sanomapark.fi/
1999/08/12/ netti1208.htm#alho2

Alho- Sundqvist II:
Ministeri Tuomioja armahti ex-ministeri Suomisen pääministeri Lipposen ja ministeri Niinistön hymistessä taustalla.

Entinen ministeri ja kokoomuksen puoluejohtaja ja nykyinen europarlamentaarikko Ilkka Suominen menetteli erittäin taitamattomasti antaessaan lupauksen, ettei Wärtsilä-Meriteollisuus joudu konkurssiin.

Tähän lausuntoon uskoen monet alihankkijat joutuivat ahdinkoon, kun lupaus ei pitänytkään ja heille aiheutui tähän mennessä lähes 100 miljoonan menetykset, jotka oikeus on tuominnut valtion maksettaviksi.

Kallispalkkaisten huippujuristien tilaustyönä tekemä selvitys kuitenkin väittää, ettei ole mitään syytä nostaa syytettä taitamatonta ministeriä vastaan.

Selvityksessä on ihmeellisiä lauseita siitä, kuinka ei voida osoittaa, että ministeri Suominen olisi hyötynyt jotakin lupauksestaan!

Lisäksi siinä todetaan, että oikeudenkäynti tulisi kalliiksi ja venyisi pitkälle ensi vuosi tuhannelle ja kuitenkaan ministeriltä ei saataisi juuri mitään takaisin, koska vahingonkorvaus soviteltaisiin hyvin pieneksi, niinkuin Sundqvistin kohdalla tunnetusti tapahtui.

Tällaisten heppoisten väitteiden nojalla kauppa- ja teollisuusministeriErkki Tuomioja-ressukka joutui tekemään yksinään likaisen työn: päätöksen, ettei mihinkään oikeustoimiin ryhdytä.

Koko hallitus ei uskaltanut päätöstä tehdä, vaikka on tietenkin siitä vastuussa ja varmasti tietoinen sen sisällöstä. Paavo Lipponen jaSauli Niinistö olivatkin varmaan lomalla, kun päätös tehtiin!

Täysin selvittämättä on jäänyt asiaan liittyvä hauska yhteensattuma:
Ministerin päätös pitkitti juuri sopivasti konkurssiinmenoa niin, että silloinen Suomen Yhdyspankki (SYP) onnistui turvaamaan itselleen ja konkurssin ulkopuolelle 300 miljoonan saatavansa.
Kauppa- ja teollisuusministeriön kansliapäällikkönä oli tapahtumahetkellä Bror Wahlroos ja Suomen Yhdyspankin eräänä johtajana hänen poikansa Björn Wahlroos.

Kokoomuksen taloudellinen tilannekin oli niihin aikoihin konkurssikypsä.

Mukana olijat porskuttavat nyt kuka missäkin, eikä kukaan vaadi Tuomiojan eroamista hallituksesta.

Voi aikoja, voi tapoja!

(Nettisanomat 12.08.99 pm)

Nettisanomat
http://www.sanomapark.fi/
1999/08/12/ netti1208.htm#alho2

Tags: ,,,



Palkitun valokuvalehden Photo Raw’n pääosassa ovat vahvat kuvat ja vaikuttavat sarjat.
Tilaa nyt ja inspiroidu!
Eyes Wide Open




Ilmoita ilmaiseksi sivu!

101 ilmoitusta!


1922

"As twilight
came on,
the empty castle became alive
with
menacing shadows."


New Plague Baffles Science

A mysterious epidemic of the plague has broken out in eastern Europe and in the port cities of the Black Sea, attacking principally the young and vigorous.

Nosferatu
F.W. Murnau 1922


HYMY
elokuvasta NYKYAIKA

AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle.

Kasvoillesi onni suo.
Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,
niin, hymy AIN'.

1936
Suomennos 2001

SMILE


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999

Outovaaran Nikkeli Kuva

Presidentti Niinistö hankki lisää Talvivaaraa. Lue!

Suomi ja YK.
Into Natoon ja EU:n rauhanturva-joukkoihin kostautui. Lue!

"Tieteellä tulee olla oikeus kiistää myös ns. virallinen totuus ilman fatwan vaaraa." Lue!





Jalkapallon historian mykähdyttävin maali: Zlatan Ibrahimovic 2012. LIVE-lähetyksen kuvasarjat

Rasmus ihmettelee lehden juttua veronkiertäjistä Lue!


Elokuun 2012 kävijätilasto:
92097

Heikki Hiilamo: ”Pankkikriisin uhrien käsittely oli häpeällistä”.

Vastauksessa Suomen historiakuvan rehellisyydestä. Helsingin Sanomat 06.12.2012.

Tutkimusprofessori Heikki Hiilamo: ” Juuri nyt rehellinen historiakuva vaatisi kriittistä tutkimusta ja keskustelua 1990-luvun lamasta ja pankkikriisistä sekä liittymisestä EMU:uun. Pankkikriisin uhrien käsittely oli häpeällistä.”

Kommentit katosivat jonnekin, joten tähän vain päiväys ja loppuun alku eräästä Nettisanomissa julkaistusta jutusta vuodelta 2004.

Viikkosanomat- Pertti Manninen. 2012-12-07 11:45.

http://viikkosanomat.fi/2012/12/07/heikki-hiilamo-pankkikriisin-uhrien-kasittely-oli-hapeallista-vastauksessa-suomen-historiakuvan-rehellisyydesta/

Arkistojutun alku vuodelta 2004:

”Pankki oli matkalla kohti loppuaan, osakkeenomistajien rahat ja omaisuudet olivat vaarassa.

Jo vuotta ennen Esko Ahon pankkitukipäätöstä säätytalolla oli Aleksanterinkadun vanhaan pankkisaliin kokoontunut Suomen Yhdyspankin arvovaltainen hallintoneuvosto. Paikalla oli ilaskiveä ehnroothia björnbergiä pankin napamiehiä ja omistajia. Johtokunnan jäsenet Ahti Hirvonen ja Björn Wahlroos lukivat madonlukuja ja johtivat puhetta.

Lopuksi esitettiin Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio, oli turvattava paikallaolijoiden ja muidenkin pankkien suuromistajien osakkeet ja omistukset.
Vanhan ja kunnianarvoisen pankin yhtiöjärjestys muutettiin huomaamatta veronmaksajien silmien edessä. Velkoja ja sitoumuksia siirrettiin vanhasta SYP:stä Pohjoismaiden Yhdyspankki Oy:lle, joka kas kummaa muutti nimensä heinäkuussa vuonna 91 Suomen Yhdyspankiksi. Vanha ja kunnianarvoisa entinen SYP se muutettiin Unitas Oy:ksi.

Uudelle yhtiölle roskapankki SYP:lle jäivät sekkitilit myös yleiseen liikenteeseen lasketut velkakirjat, sekä ulkomaiset että kotimaiset, ne siirrettiin tälle susipankille.”

Seppo Konttinen Ylen Talousarvio-lähetyksessä perjantaina 14.05.2004.
Ohjelman nimi oli Pankkivangit.

http://www.sanomapark.fi/2004/05/20/pankkivankituki.htm

Tags: Ahti Hirvonen, Björn Wahlroos, Esko Aho, häpeällinen, Heikki Hiilamo, Helsingin Sanomat, historiakuva, HS, käsittely, pääministeri, pankkikriisi, uhri

Harkimon syyttämistä ei edes harkittu.

Pahoinpitelykäskytys jäi toteennäyttämättä.

Jokerien pelaaja otti kaiken syyn niskoilleen vastustajan tahallisesta telomisesta ja joutuu vastaamaan tekosistaan oikeudessa. Nämä bisnes-miehet jotka ovat luoneet tämän kulttuurin, eivät joudu vastuuseen mistään. Raukkoja jätkiä.

Bisnes menee kaiken edelle ja näitä herroja kutsutaan sitten Itsenäisyyspäivänä presidentin juhliin juhlimaan. En tiedä oliko siellä Jokerien toimitusjohtaja Kekäläistä, ainakin tämä itsensäylentäjä Harkimo siellä oli. Toivottavasti presidentti Niinistö oli selvillä näistä pahoinpitelijäpomon ominaisuuksista kutsuessaan tämän juhliin.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Juhlien jälkeen perjantaina 2012-12-07 03:07.

Tags: Harkimo, Harry Harkimo, kekäläinen, Niinistö, pahoinpiteky, pahoinpitelykäskytys, pahoinpitelypomo, syyte, syyttämättä jättäminen

http://viikkosanomat.fi/2012/12/07/harkimon-syyttamista-ei-edes-harkittu-pahoinpitelykaskytys-jai-toteennayttamatta/

 


Marko Ahonen: ”… toimii huumoriviihteenä yhtä hyvin kuin sairaalamonitorista seurattu oman peräsuolen tähystys. ”

”Lakia pakoileva lyhytkasvuinen mies naamioituu vauvaksi ja päätyy vauvakuumeisen miehen kotiin. Wayansin veljesten komedia Minimies (LittleMAN), 2006) toimii huumoriviihteenä yhtä hyvin kuin sairaalamonitorista seurattu oman peräsuolen tähystys, Yhtä hyvää makua Mini-mies ei kuitenkaan osoita.”
Illan elokuva-arvostelusta elokuvasta Minimies (Littleman) kanavalta TV5 Keskisuomalaisessa torstaina 2012-11-22.
Tähän jäljensi Viikkosanomat. Pertti Manninen aloittaen osaston ”Peräsuolia ja pärinää tai värinää”. Torstai 2012-11-22 10:34.

Tags: elokuva, elokuva-arvostelu, elokuvakulttuuri, kanava, Keskisuomalainen, kino, Marko Ahonen, pärinä, peräsuoli, sairaalamonitori, tähystys, tv-ruutu, TV5, värinä

http://viikkosanomat.fi/2012/11/22/toimii-huumoriviihteena-yhta-hyvin-kuin-sairaalamonitorista-seurattu-oman-perasuolen-tahystys-yhta-hyvaa-makua-mlnimies-ei-kuitenlaan-osoita-marko-ahonen/



Valokuvaajan ääni - Palkitun valokuvalehden Photo Raw’n pääosassa ovat vahvat kuvat ja vaikuttavat sarjat.
Tilaa nyt ja inspiroidu!
Eyes Wide Open





Ilmoita ilmaiseksi sivu!
101 ilmoitusta!


1922

"As twilight
came on,
the empty castle became alive
with
menacing shadows."


New Plague Baffles Science

A mysterious epidemic of the plague has broken out in eastern Europe and in the port cities of the Black Sea, attacking principally the young and vigorous.

Nosferatu
F.W. Murnau 1922


Arkistokirjoitus 3 vuoden takaa:
Hyvän ja pahan kosketus.

Tänään on maanantai 2009-12-21 klo 14:50.

Kahvilla, puoli tuntia, kylpylälinkkiin 40 minuuttia, ajattelin kirjoittaa hyvästä ja pahasta, matkalla.
Kuitenkin aikaa oli niin vähän, etten viitsinyt kaivaa miniä repusta, otin sen kyllä mukaan ja ajattelin taas aloittaa matkakirjoittamisen.

Sävelmä elokuvasta Poika ja lumiukko kuitenkin herätti. Kun sain tämän kirjoitettua Iskelmä-kanavan kuuluttaja kertoi nimen Walking in the air, niinkö se oli.
Eskon kahvilassa Laukaassa Iskelmä-kanava on aina auki.

ja niin sitten ohikulkija ei mitään huomaa, torvet soittaa jne
vieras jää , ohikulkija ei mitään huomaa.

Nyt on 15 minuuttia.

Yritän hyvän.

Se on lapsuuden muisto ajasta jolloin pikkupoikana olin mummoni luona kesiä, mökki oli vaatimaton pieni, jossa 12 lasta syntyi, osa kuoli pienenä, osa maailman myrskyissä katosi.
Isoisä haipui vankileirillä, muistomerkki yhteinen on Humppilan hautausmaalla.

Paljon muistuu mieleen, mutta nyt haluan kertoa hyvästä.
Reino Haapala oli kirvesmies, joka asui parin sadan metrin päässä, rakentamassaan talossa, vaimo ja lapsia.
Joka lauantai pääsimme mummoni ja minä ja serkutkin saunaan illan päätteeksi isäntäväen jälkeen.
Arvostin sitä silloin. mutta nyt jälkeenpäin vuosikymmeniä myöhemmin se muistuu aina mieleen, esimerkkinä hyvästä.

Tietenkin pääsimme ennen Haapalan Reinon saunaa isojen talojen, Ali- ja Yli-Rekolan saunaan, joka niinikään lämpesi lauantaisin, kerran pari muistan käyneeni myös Kennin saunassa.
Terveiset tästä hyvän kosketuksesta sinne, en tiedä, jonnekin, vuosikausiin en ole käynyt Humppilassa.

Tänään on talvipäivän seisaus, vuoden pisin päivä, uutiset kertoi, nyt on lähdettävä matkaan ja pahakin ehkä tulee kerrottua.

Mä elämältä kaiken sain …

Klo 15:05 Pertti Manninen 2009-12-21.

Jatkuu...

Lisäys illalla:
Minin teksti pitää ajaa oikolukuohjelman kautta ja tämän tehtyäni
raotan sitä pahaosiota.

Noin kymmenen vuotta sitten ulosottoviranomaiset ulosottoapulainen Raino Rinne, Laukaa, ja kihlakunnanvouti Jarmo Kivistö. Jyväskylä, juonivat ja mitätöivät 85-vuotiaan äitini etuoikeutetun saatavan eräässä pakkohuutokaupassa XXXXXX XXXXXX hyväksi. Molemmat veijarit valehtelivat, asianosaisina ensimmäisessä oikeudenkäynnissä. Rinteellä oli sitten hätä, kun toisessa oikeudenkäynnissä heidät kutsuttiin todistajiksi. Oikeudenkäynti päättyi kuitenkin ennen todisteluvaihetta pankin kanssa tehtyyn sopimukseen, joten (5poistettu 09.12.2015) todistajina ei tarvinnut oikeudessa antaa.

Mutta eihän asia tähän loppunut: Ätini, jolle myönnettiin maksuton oikeudenkäynti. asiamies asianajaja XXXXX XXXXXXX, XXXXXXXXXXXXXXXX XXXXX XXXXXXXX XX, XXXXXX, keksi vaatia häneltä jotain ylimääräistä kehittäen hänelle kaksi muutakin toimeksiantoa. Kun äitini ei suostunut maksamaan, niin XXXXXXX haastoi sitten allekirjoittaneen, joka oli auttanut vanhaa äitiään oikeudenkäynnissä, maksumieheksi. Kaikki oikeusasteet hyväksyivät asianajan laskut, joista käytin ilmaisua ”tekaistut”, joista sain sitten kunnianloukkaustuomion. Pankin edustaja XXXXX XXXX antoi mielestäni oikeudessa asianajajan kysymyksen XXXXXXXXXXXXX perättämän lausuman. Oikeus totesi, että XXXX ei ollut tarkoittanut sitä vaan tätä ja niin hävisin senkin jutun.

Nyt sitten tämä sama ulosottojengi perii asianajaja XXXXX XXXXXXX kahta voittoa ja XXXXXX Pankin yhtä voittoa hamaan tulevaisuuteen.(Asianomaisten nimet poistettu. Nettisanomat. Pertti Manninen, vastaava toimittaja. Tiistaina 2011-11-15.) Sama jengi ei myönnä vapaakuukausia vaan kiusaa allekirjoittanutta loppuun saakka. Sama jengi mitätöi lapsen koulutusavustuksenkin, perimällä korotetun ulosoton. Asia on lopullisesti ratkaisematta, se on odottamassa Korkeimman oikeuden muutoksenhakulupaa, yhtenä perusteena se, kun kihlakunnanvouti Jarmo Kivistö vihjaili käräjäoikeudessa velallisen epärehellisyydestä ja hovioikeuteen lähettämässä kirjallisessa selvityksessään, suullisen kuulemista ei pyynnöstä huolimatta järjestetty, selitteli edelleen tätä velallisen epärehellisyyttä. Selvyyden vuoksi sanottakoon, että mitään poliisikuulusteluja asiassa ei ole pidetty eikä yksikään velkoja ole tällaisesta vihjannut. Kihlakunnanvouti tästä huolimatta katsoi oikeudekseen tuoda asian esille oikeudenkäynneissä (käräjä- ja hovioikeus).

Vielä maanantain puolella 2009-12-21 klo 23:47. Pertti Manninen.

P.S. Pahan kosketus muistuttaa huimasti viikolla (torstaina elokuvakerho Toveruudessa) näkemääni Orson Wellesin elokuvaa Touch of Evil (Pahan kosketus). Siinä korruptoitunut poliisimies (hirviö) ja hänen apulaisensa järjestelevät todisteita ja oikeus syyttömät tuomistsee. Loppu on tietenkin elokuvassa paljon raadollisempi, tapahtuuhan se USA:ssa. Mutta ilmapiirissä leijuva pahuus on yleismaailmallista. Jonkunlainen essee on tulossa, joulun jälkeen. Sama.


Selitys: A:n vaadittua poliisin esitutkinnassa vankeusrangaistusta törkeästä kunnianloukkauksesta tämän kirjoituksen johdosta poistin ennen oikeudenkäyntiä häntä koskevat asianosaistiedot. Jyväskylän käräjäoikeudessa B vaati niinikään vankeusrangaistusta kahdesta muusta kirjoituksesta, ei tästä. Käräjäoikeus määräsi B:n tiedot poistettavaksi myös tästä kirjoituksesta. Korkein oikeus on myöntänyt valitusluvan, joten ainakin tämä poisto tutkitaan vielä oikeudessa. Alkuperäisellä sivulla on yksityiskohtaisemmat ttiedot. Perjantaina 2012-12-21 17:34. Pertti Manninen, Nettisanomien vastaava päätoimittaja.
http://www.sanomapark.fi/2009/12/21/etusivu.htm



"Talitintti joulupäivänä".

Keski-Suomi. Tiistai 2012-12-25 12:50. Kuva: Pertti Manninen.




Lumetta lumessa.

Tiistai 2012-12-11 18:43. Jyväskylä. Voionmaankadulta Ilokiveen oikaistessa uutta polkua pitkin. Kuva: Pertti Manninen.


Suomi ja YK. Into Natoon ja EU:n rauhanturvajoukkoihin kostautui. Lue!
Matti Vanhanen alkoholikuolemien isä. Hallituksen vastuuton alkoholipolitiikka. Lue!


Ikoni. Tarja Salmi-Jacobson Lue! Linjat. Kuvasarja Nettisanomat 13 vuotta. Pääkirjoitus Lue! Nokia potkii 2000- 2012 Lue!



Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi


"Käden ojennus". Uusi tulkinta aikaisemminkin julkaistusta kuvasta. Pertti Manninen. Viikon kuva torstaina 31.07.2003.
http://www.sanomapark.fi/2003/07/31/viikonkuva.htm



Yläbanneri keskiviikkoon 2013-01-16 saakka. Bannerisivu.

 





 

Arkisto 2001.
 
SMILE
from MODERN TIMES
 
Lyric by
JOHN TURNER and GEOFFREY PARSONS
 
Music by
CHARLIE CHAPLIN
 
Moderately, with great warmth
 
 
SMILE, thou' your heart is aching,
SMILE, even tho' it's breaking,
When there are clouds in the sky,
you'll get by,
If you SMILE though your fear and sorrow,
SMILE and maybe tomorrow,
You'll see the sun come shining thru
for you.

Light up your face with gladness,
Hide ev'ry trace of sadness.
Alto' a tear
may be ever so near,
That's the time you must keep on trying,
SMILE, what's the use of crying,
You'll find that life is still worth while,
If you'll just SMILE.

 


AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle.

Kasvoillesi onni suo.
Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,

niin, hymy AIN'.

 

Moderately, with great warmth
AIN' - HYMY
suomennos: pertti manninen,
1.0-versio, 17.05.01
 

modern times - nykyaika. kuvitelma.
 

http://www.sanomapark.fi/2001/05/17/hymy.htm

 

 


Sanomapark - 2013/01/16 - Kuva, Sihti. Firmamessut 2013 - Löydä tiesi työelämään. Keskiviikko 2013-01-16. Jyväskylän Yliopisto. Mattilanniemi. Agora. Kuvan lähetti Erika Manninen 10:36. - STX-kaappaus. Osa 2.”Onko hallituksella salainen teollisuusstrategia?”. Tekniikan tohtori Antero Ollila HS 15.01.2013. - Kuva. Kyyhkyset telakoituvat langalle - Ministerit telakoituvat asemiinsa työpaikkojen vähentämisessä Suomen telakkateollisuudessa ajamalla toimivan STX-telakan nurin. - Wärtsilä Meriteollisuus. Saarikangas pelasti valtion. Wahlroos SYP:n (nykyisin Nordea). Suominen petti alihankkijat, ei saanut syytettä. STX pelaa kovaa peliä - Junailiko ex- ministeri Jyri Häkämies laivatilauksen Ranskaan? - Telakkapäätös. SDP meni taas ansaan, nyt puheenjohtaja Urpilainen, viimeksi Heinäluoma varallisuusverossa. STX-kaappaus. Häkämies ja hallitus asialla. Pelinappuloina telakkatyöläiset. - Kuva. Kaupungin valot - HS: Peltomäki-tutkinnassa useita epäiltyjä. - Jukka Peltomäki - Leila Tuominen - Pekka Terävä - Pekka Mononen - Veli-Matti Räsänen - HS, Katja Kuokkanen - Pääkirjoitus. Sisältö ratkaisee tabloidissakin. Helsingin Sanomat HS - Ensimmäinen tabloidi. - Kuvat. Rasmus tutkailee - Kuvat: Kysely. Euroopan kriisi. Yle Tv1. - Kuvia loppiaisena. - Presidentin kirje. Kuka oli vuotaja? - Kuvat. Etsijät - Pekka Suhosen muistolle - Metsän tarinan lopputekstissä - Julkinen halu. Niinistö haluaa. Ilta-sanomat. - Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012. Tammikuu. Anteeksianto - Kuva. Lumivaara - Kuva. Kaupunginjohtaja ohittaa eri-ikäisiä kaupunkilaisia mennessään kauppakeskukseen - kaupunginjohtaja Markku Andersson. - URA - Kansikuvassa Jenni Haukio ja presidentti Sauli Niinistö ja jutussa dosentti Johan Bäckman. Seura 18.10.2012. - Kuva. Talitintti joulupäivänä. - Fanny ja Alexander Ylen Teemalla - hs24.fi on nyt hs24.mobi - Wärtsilä Meriteollisuus. Saarikangas pelasti valtion. Wahlroos SYP:n (nykyisin Nordea). Suominen petti alihankkijat, ei saanut syytettä. STX pelaa kovaa peliä. - Björn Walhroos, Ilkka Suominen, Martin Saarikangas - Harry Harkimo - Heikki Hiilamo: ”Pankkikriisin uhrien käsittely oli häpeällistä”. - Harkimon syyttämistä ei edes harkittu. - Marko Ahonen - Ahti Hirvonen, Björn Wahlroos, Esko Aho - Arkistokirjoitus 3 vuoden takaa: Hyvän ja pahan kosketus - Kuva. Lumetta lumessa. - Kuva. Käden ojennus. Karuselli. - etusivu - Keskiviikko 16.01.2013 - Nettisanomat - Sanomanetti - Blogi: Viikkosanomat.fi - Kuvasanomat - Sanomatori  - Viikkosanomat - Härkää sarvista - sanomanetti.fi - Sihti - Rekrytointipalvelu Sihti Oy - Rekrytointi ja suorahaku - Jos haluat osua, ota Sihti - www.sihti.fi

Nettisanomat N:o 1523. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2013-01-16, nettiin 2013-01-16 16:32, linkkejä 2013-01-16.


Sivun alkuun!

Kiinniotto.

Kuva Pertti Manninen heinäkuussa 2006, Helsinki Pasila. http://www.nettisanomat.com/2007/09/11/etusivu.htm


Nokia potkii 2000- 2012 Lue! Jenkkineekeri 1952 Kuvasarja


Sananvapauden loukkaus Lue!




Sivun alkuun!

Nettisanomat-perhe. Joulukuu 2012. Kävijätilasto.
Päivittäiset eri kävijät.

Marraskuu 2012 Huom.
Joulukuu 2012
 
sanomanetti.fi 30247
27406
 
sanomanetti.fi 26558
12834
 
viikkosanomat.fi 11726 Sep 2012 14136  
sanomanetti.fi 7451 Sep 2012 8214  
sanomatori.fi 4024 Sep 2012 4210  
hs24.fi 3774 Oct 2012
3472
 
sanomapark.fi 2249 Sep 2012
2688
 
hs2.fi 1813 Oct 2012
2191
 
helkinginsanomat.com 989 Oct 2012
1292
 
wincapita.fi 907 Sep 2012 1283  
fy.fi 816 Oct 2012
1000
 
nettimobi.com 628
717
 
hs24.mobi 601
979
 
nettilehti.com 596 Sep 2012
596
Sep 2012
kuvasanomat.fi 478 Aug 2012
478
Aug 2012
sanomaa.com 384
664
 
venus.fi 218
242
 
viikko.fi 150
517
 
kuvaviikko.fi 122
132
 
shit.fi 79
102
 
vuosisanomat.fi 74
199
 
kuvala.fi 70
65
 
infoinfo.fi 69
86
 
let.fi 61
60
 
laukaansanomat.fi 55
126
 
n24.fi 52
79
 
nettifoto.fi 50
68
 
sanala.fi 41
73
 
nettila.fi 36
49
 
jyv.fi 36
43
 
asiat.fi 35
58
 
fiftyfifty.fi 34
49
 
maanantai.fi 33
34
 
n1.fi 31
38
 
vuosi.fi 30
31
 
raw.fi 30
24
 
sanat.fi 28
32
 
juice.fi 28
37
 
erika.fi 26
45
 
end.fi 26
58
 
kes.fi 23
13
 
mobix.fi 23
41
 
pukeva.fi 22
40
 
sanomavideo.fi 21
49
 
fotola.fi 21
27
 
keskiviikko.fi 20
44
 
kinola.fi 19
26
 
infola.fi 17
22
 
kauppasanomat.fi 16
18
 
eduskuntatalo.fi 16
45
 
sanomasampo.fi 15
12
 
elama.fi 14
14
 
tiistai.fi 14
13
 
sanomaviikko.fi 14
16
 
kuvasampo.fi 13
10
 
sanomakuva.fi 11
12
 
fin24.fi 11
29
 
nettimobi.fi 11
15
 
san.fi 10
-
 
finpax.fi 10
21
 
mummi.fi 9
50
 
kronikka.fi 8
8
 
sanomamaailma.fi 8
11
 
nesari.fi 8
13
 
tietosanomat.fi 7
10
 
kasvosto.fi 6
13
 
finpix.fi 6
10
 
gagarin..fi 5
10
 
pappa.fi 5
14
 
1212sanomanetti.fi 5
8
 
leh.fi 4
1
 
lukemisto.fi 4
11
 
suomensanomat.fi 4
11
 
lukemisto.fi 4
11
 
kusari.fi 4
7
 
sanomamobi.fi 3
7
 
iske.fi 0
0
 
n3.fi 0
-
 

95066
85069
 
Päivitys 2012-12-16.


Päivitys 2013-01-11.
 

 

Nettisanomat-sivuston rinnakkaissivustona nettiin keskiviikkona 2013-01-30. Edellisen pohjalta sanomanetti-sivuston rinnakkaissivustona nettiin tiistaina 2013-04-16