1999 lokakuu
valokuvagalleria
hakemisto
kaikki aiemmat
sanomanetti.fi 1999/13
vanhin
edellinen
etusivu
seuraava
uusin

Kansa herää
Taistelu Algeriasta
tiistaina 2.11
klo 23.00 TV2:ssa

Vuorineuvos Muhonen sotkemassa Keski-Suomen Valon myyntiä tarjouskilpailun jälkeen!


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999

Halloween 30.10

1999/13
torstaina
lokakuun 28. päivänä 1999
Joka torstai

etusivu

lukijoilta

urheilu
tv
kulttuuri
netti

asunto
ruoka

raha

pääkirjoitus

kirjoita!

ilmoita ilmaiseksi: osta&myy

tapaamiset

säälinkki

lahjoita ruokaa

hakemisto ja aiemmat lehdet

kuvat

tietolinkit

info

 

Aiemmat
jutut ja kuvatSAK karttaa demokratiaa:

Viialaiselle palkkiovirka ilman julkista hakua.

SAK (Suomen Ammattijärjestöjen Keskusliitto) on valinnut entisen vasemmistoliiton puoluesihteerin ja entisen Eurooppalainen Suomi-järjestön vetäjän Martti Viialaisen ammattiyhdistysvirkaan ilman julkista hakumenettelyä.

Ottamatta kantaa Viialaisen ammattitaitoon ja pätevyyteen kyseiseen tehtävään herättää valintamenettely kuitenkin ihmetystä. Luulisi ison keskusjärjestön noudattavan joitakin tapoja ja pitävän huolta solidaarisuudesta muita potentiaalisia hakijoita kohtaan, ettei kyseinen kähmintäpalkitseminen tulisi enää vuonna 1999 kysymykseen.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen kantaa tästäkin viimeisen vastuun.

sanomanetti.fi keskiviikkona lokakuun 27. päivänä 1999 pm
Kuvat sarjasta

Moto Guzzi ja tyttö Jyväskylän
kesässä 1999


Kirjoita mielipiteesi suoraan lomakkeelle!Jutut ja artikkelit kirjroitti ja kuvat kuvasi Pertti Manninen kesällä ja syksyllä 1999 Jyväskylässä ja Helsingissä.

Kokoomusministerien vauhti tasapainossa:

Niinistö hiljentää

Niinistö ei viihdy enää ministerinä.

Kun katseli Niinistön esiintymistä Ylen TV2:n Ajankohtaisessa kakkosessa tiistaina 26. lokakuuta 1999 klo 21 voi vain todeta, että Niinistö tarvitsee paikanvaihtoa.

Toimittajan ihan asialliset ja oleelliset kysymykset Suomen valtion Sampo-Leonia-fuusion Pohjolan kaappaushankkeesta saivat ministerin kiemurtelemaan ja hikoilemaan ja vaivoin pidättämään ärtymystään. Ministeri ei vastannut kaikkiin kysymyksiin, kiemurteli jonkinmoisen vastauksen osaan kysymyksistä ja yritti vielä hädissään tehdä vastakysymyksiä.

Toimittajan rautainen ammattitaito tässä tilanteessa tuli hienosti esiin. Hän ei jäänyt tässä tilanteessa jankuttamaan vastaamattomien kysymyksien vastaamattomuutta vaan pysyi rauhallisena ääntään myöten ja jatkoi asian eteenpäinviemistä.

Tämän nähtyään ei voi muuta toivoa kuin Niinistö pääsisi uusien haasteiden äärelle. Politiikassa hänellä ei ole tulevaisuutta: Hänkin on vain ihminen ja jos hän haluaa olla rehellinen itselleen paikanvaihto on syytä tehdä pian.

Eri alojen raakkeja Suomessa on tarpeeksi ja säälittäväksi tilanne käy, jos sen itse huomaa viimeiseksi. Tsemppiä, olet vielä nuori mies!

sanomanetti.fi keskiviikkona lokakuun 27. päivänä 1999 pmKokoomusministerien vauhti tasapainossa:

Sasi kiihdyttää.

Ministeri Kimmo Sasi vauhdissa

1) Juuri kun Pääministeri Paavo Lipponen oli pyytänyt anteeksi ministeri Kimmo Sasin Saksan itsekkyyslausunnon liittokansleri Schröderiltä ja saanut tästä anteeksiannon

2) ministerin idearikkaus puhkesi uudestaan kukkaan: Koululaisten työaika olisi muutettava kolmeen jaksoon jotta matkailuelinkeino voisi toimia täydellä kapasiteetillä vuoden ympäri. Siitä vaan muuttamaan perheiden ja työelämän tapoja ja tarpeita.

Hassuinta koko esityksessä on kuitenkin unohtaa millainen maa Suomi on. Täällä on lämmintä ja valoisaa vain neljännes vuodesta ja se aika pitäisi kaikin keinoin pyhittää koululaisten ja heidän vanhempiensa vapaa-ajalle. Näin ollen kesälomaa pitäisi mieluummin pidentää kuin lyhentää.

Lisäksi on muistettava, että ei kaikilla mene niin hyvin, että useita kertoja vuodessa voisi käyttää tuhansia tai kymmeniä tuhansia markkoja matkustusvirkistykseen kotimaassa tai ulkomailla. Kaipa ministeri Sasi saa käsiinsä tilaston, josta ilmenisi montako prosenttia Suomen perheistä tekee ulkomaanmatkan vuosittain.

Suomen kesää ei saa lyhentää millään ministerin aivoissa sattuneella häiriöllä.

3) Ministeri Kimmo Sasin Leonia-selitykset eivät vakuuta: Jossain tv-ohjelmassa hän mainitsi lähes sanatarkasti: "Leonia-pankkia oli yritetty jo myydä kaksi vuotta ja nyt täytyi jotain tehdä epäluulojen hälventämiseksi." Kysyttäessä liiallisesta vakuutustoiminnan keskittymisestä, mikäli Pohjola pakotetaan mukaan fuusioon, hän vakuutti kilpailuviraston tutkivan asian ja päättävän fuusion lopullisesta toteutumisesta.

Onko olemassa riski, että koko fuusio-hanke kariutuu? Minkälaisia epäluuloja tämä sitten aiheuttaa Leonian kohtalosta? Ruotsalaiset Skandian osakkeenomistajat ainakin rahastivat ruhtinaallisen potin tässä epämääräisyydessä!

sanomanetti.fi keskiviikkona lokakuun 27. päivänä 1999 pmLahjoita
ruokaa:


"The Hunger Site"-sivulla käydessäsi ja siellä nappia painaessasi lahjoitat ruokaa maailman nälkäisille ihmisille. Sivulla mainitut sponsorit maksavat lahjoituksen puolestasi! Voit tehdä yhden lahjoituksen joka päivä.

ilmoita ilmaiseksi

Päivän pannu

etusivulle


Viikon kysymys:

Onko Häkkinen paras?


kyllä
en
Mielestäni...
TOIMITUS
yhteydenotto: suoraan lomakkeella tai
[email protected]
Sivut valmisti Pertti Manninen 28.10.99
sanomanetti.fi 99/13

sivun alkuun!

sivun levennys ja fontit torstaina 2008-02-28

otsikko ja navigointi 20.12.2000