Edellinen - Seuraava - Sanomapark perjantai 2010-01-15 - N:o 1098 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen Sanomapark - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen - Uusin!
www.thailand.fi - www.phuket.fi - www.patong.fi - www.flyingfinn.info
Ravintolat Patong Kata
Sauna- Kabinetti
Majatalo- Huoneistot
Mopot-
Auto

Vene- Kalastus
Flying Finn

Talo-
Huvila

Uusin - Linkit joka etusivulle - Haku - 10 v! - Ilmoitukset - Viikkosanomat-blogi - Terror is the price of support for despots and dictators Guardian

Haiti earthquake updates: live blog Friday 15 January 2010 07.55 GMT Guardian

Sanomanetti
N:o
1098

Perjantai
2010-01-15
 
Ilmoita ilmaiseksi sivu!

Tony Halmeen muistolle. ”Tony on kuollut”. Timo Soinin muistosanat blogissaan tänään maanantaina 2010-01-11.
Kolme tai neljä päivää Tony Halmeen kuoleman jälkeen: Kaarina Hazard: Ludvig Borga. Iltalehti keskiviikkona 2010-01-13.
Toni Halmeen kuolemasta muutama päivä: Tillikka puolustaa Hazardin kirjoitusta.
Toni Halmeen muistolle. Ensimmäinen puhe Eduskunnassa.

Arkisto 2004. Pääkirjoitus. Ilta-Sanomat ja Iltalehti. Raatokärpäset. Tanssi yli hautojen. Julkinen sairaskertomus. Sanomapark 2004-09-25

”Tony on kuollut”. Timo Soinin muistosanat blogissaaan tänään maanantaina 2010-01-11.
(Viikkosanomat-blogi 2010-01-11)
”2010 01 11 13:32 GMT
Tony on kuollut
Ystäväni ja eduskuntatoverini Tony Halme on kuollut. Hyvät hetket ja kauniit muistot elävät. Näimme ja koimme paljon yhdessä. Pidimme toistemme puolia. Raimo Vistbacka, Timo Soini ja Tony Halme oli hyvä eduskuntaryhmä. Ryhmämme oli osoitus siitä, että kolme täysin erilaista ihmistä ja persoonaa voivat toimia yhdessä. Tony ei ollut helppo ihminen, eikä päässyt elämässään helpolla. Hän oli puolueelleemme kantoraketti.
Lepää rauhassa Tony, Kristuksen tähden tapaamme vielä.”
http://timosoini.fi/ploki/ (2010-01-11)

Kolme tai neljä päivää Tony Halmeen kuoleman jälkeen: Kaarina Hazard : Ludvig Borga. Iltalehti keskiviikkona 2010-01-13. (Viikkosanomat-blogi 2010-01-13)
Ludvig Borga
Keskiviikko 13.1.2010 klo 02.44

"Entinen kansanedustaja ja nyrkkeilymestari Tony Halme löydettiin sunnuntaina kuolleena kotoaan. Mies oli huumeisiin ja laittomiin aseisiin uponnut sekakäyttäjä, joka oli saanut pysyvän aivovamman. Iso ukko, joka surkeana ja säälittävänä katkokäveli ja sammalsi viimeiset elinvuotensa, jotka päättyivät lehtitietojen mukaan oman käden kautta. Miten julkisuus tähän suhtautui? Ihaillen.

Iltapäivälehdet kiirehtivät julkaisemaan väräjävällä äänellä muisteloita miehestä, ja hyvä ettei kättä lippaan vedetty. ”Räväkkä”. Tähän asti sitä on luultu, että räväkkä on keski-ikäinen nainen, jolla on tukassaan useaa eri väriä. Mutta ei. Räväkkä tarkoittaakin exit-only -tatuoinnilla varustetun sikaniskan sekoilua kännissä pyssyn kanssa. Ja mitä ovat steroidit, viina ja huumeet? ”Rankkaa taistelua terveyden kanssa”.

Muistokirjoitukset pullistelivat oksettavaa sankaruutta, kummaa paatosta, jossa mies sai väistyä tarinan tieltä. Ja aivan kuin yhtäkkiä me olisimme kaikki olleet häntä äänestämässä, eivät vain itähelsinkiläiset luusereiksi leimatut, joiden ääntä ei kuultu eikä kuulla. Sillä näidenhän merkkinä Halme huojuskeli siellä Arkadianmäellä niin, että Disneyn kuvakerrontaan tottuneet visailunkuluttajat hetken tunsivat että hei, toihan on ihan kuin mä itse olisin siellä!

Mies oli vitsi, vaaraton möhkäleen muotoinen kotieläin ja hyvin sopi sinne muiden viihdetaiteilijoiden sekaan. Ei mutta sehän oli unohdetun kansan ääni! Paskat se mikään ääni ollut. Itse asiassa Halme teki kansanedustajana hallaa äänestäjilleen: kun tuommoinen niskamakkara siellä orpona istui, kaikki voivat osoittaa häntä ja sanoa että kattokaa, on täällä niillä toisillakin edustus, ei vain meillä keskipullealla väestöllä, vaikka se oli silkka valhe. Halme oli etninen maskotti; merkki, ei mies.

Tämän surkuhupaisan kansanedustajuuden tosikuvan tahtoo lujimmin unohtaa Timo Soini, jonka Halmeen kuolemaan liittyvien kommenttien epäinhimillisyys on ollut vertaansa vailla. Sekakäytöllä hankittua pysyvää aivovammaa Soini kutsuu ”nukahtamiseksi”. ”Olisin toivonut toisenlaista tarinaa tähän lopuksi” hän lausui ja totta tosiaan tuli sanoneeksi enemmän kuin tarkoitti.

Ei Halme meitä silloin kiinnostanut, kun hän kärvisteli raitistumisen veret seisauttavassa tylsyydessä. Ei häntä kaivettu esiin esimerkiksi siitä, miten elämän pahastikin köykkimä voi kammeta itsensä toisten ihmisten raittiiseen yhteyteen. Kun Halme näytettiin punnitsemassa mandariineja lähikaupassa, ei kuvalla ollut tarkoitus esittää sitä, miten mainio mies hänestä onkaan lutviutunut, vaan alleviivata katastrofia, joksi tämän mullin ja elukan elämä onkaan päässyt menemään. Arkeen kesyyntyminen ei ollut sinnikkään taistelun uuras, hieno lopputulos, vaan kuohittu mahtisonni.

Meni oikealla hetkellä. Ymmärsi mennä. Kuten Elvis oksennukseensa tai Marilyn lääkkeisiin. Tahdomme loppuun dramaattisen käänteen, emme kiusallista hiipumista, joka on kaikkien osa. Ja tämän testosteronilla, anabolisilla steroideilla, eläintaljoilla ja leijonariipuksilla itsensä mieheksi rakentaneen olennon kylmenevän kalmon ääressä salaa ihmettelemme, miksi tämä Matti Nykänenkin täällä vielä heiluu, sehän on jo nähty."

KAARINA HAZARD
http://www.iltalehti.fi/kolumnistit/ (2010-01-13)

--
Jukka Relanderin kirjoitusta en nyt löytänyt.
Pertti Manninen. Viikkosanomat. Keskiviikkona 2010-01-13 klo 22:41.

Tony Halmeen kuolemasta muutama päivä: Tillikka puolustaa Hazardin kirjoitusta. (Viikkosanomat-blogi 2010-01-15)
Eilen julkaisin Kaarina Hazardin kirjoituksen sellaisenaan lisäten vain otsikkoon: ”Kolme tai neljä päivää Toni Halmeen kuoleman jälkeen”.

Tästähän tässä on kysymys. Kuoleman majesteetti on noutanut Toni Halmeen. Suru ja kaipaus jää tänne meille. Omasta kokemuksestani voin kertoa kuinka avuton sillä hetkellä ihminen on. Nyt siitä voin jo puhua.

Äitini kuolemasta on kulunut hiukan yli kaksi vuotta. Ennenkuin hänet oli laskettu maanpoveen asianajaja xxxxx xxxxxxx Vantaalta oli hänen ja minun kimpussa vaatien minua perinnöstäluopumiskieltoon. Hänen saatavansa johtuivat siitä kun ensin Jyväskylän ulosottovirasto oikeudessa valehdellen, avustava ulosottomies Raino Rinne ja kihlakunnanvouti Jarmo Kivistö, mitätöi hänen etuoikeutetun saatavan Nordea pankin hyväksi. Asianajaja xxxxxxx oli äitini oikeusavustaja hänelle myönnetyssä maksuttomassa oikeudenkäynnissä, mutta asianajaja ei tyytynytkään saamaansa palkkioon vaan kehitti kaksi uutta toimeksiantoa vaatien niitä äidiltäni ja minulta yhteisvastuullisesti, mutta kun äitini ei suostunut maksamaan mitään lisää, niin sitten pelkästään minulta, jonka vaatimuksen oikeus sitten totesi oikeaksi. Maksut ja asianajajan palkkiot menivät sitten perintään ja summa kasvoi kunnianluokkaustappiollani, jossa asianajaja esitti tekaistun kirjeen ja muutenkin todistettavasti valehteli sekä syyttäjälle että oikeudenjäsenille. Valtakunnansuyyttäjällä on pyyntö uudesta syyteharkinnasta.

Jokaisessa ammattikunnassa on lieronsa, mutta mahtoi se olla kivaa ulosottomies Rinteelläkin lähettää minulle asianajan vaatima kirje tästä perinnön luopumiskiellostani, ennenkuin äitini oli laskettu maan poveen.

Kirjoitin tämän siksi, että tiedän miltä tuntuu kun vainajaa riepotellaan, siis miltä omaisesta tuntuu. Toni Halmeesta aioin kirjoittaa ihan sympaattisen jutun, hänen hyvistä puolistaan, mutta tyydyin julkaisemaan Timo Soinin muistokirjoituksen. Ajattelin siinä julkaisemattomassani kirjoituksessani tuoda esiin sen kuinka silloinen puhemies Paavo Lipponen puolusti Toni Halmetta tämän pidettyä ensimmäisen eduskuntapuheenvuoronsa. Muutahan hyvää ei Lipposesta voikaan esille tuoda, tuosta itkijästä, joka loukkaantui niin verisesti vaalitappiostaan, että ajoi Anneli Jäätteenmäen pois pääministerin paikalta ja tilalle tuli tämä Matti Vanhanen, jolla ei nyt ole mitään hajua oikeudenmukaisuudesta, liero agentti. Nettisanomista löytyy vielä Halmeen repäisevä tokaisu erään ottelun jälkeen: ”Jätkä lensi kuin hauki kaislikosta”. Jotenkin näin.

Värikästä heppua muistellen. Rauha sinne missä lienetkin.
Tuuli käy heidän ylitseen…

Pertti Manninen. Viikkosanomat. Perjantai 2010-01-15 klo 00:39.

PS. Tämä päivystävä dosentti Tillikka-akka päästeli jotain sekoiluja Ilta-Sanomissa. Puolusteli Hazardin kirjoitusta ja päätti sen jotenkin näin, ettei kunnianloukkaus tule kysymykseen, koska kyseessä on kuollut henkilö. Kunnianloukkaus tosiaankin on asinaomistajarikos, noin tiedoksi dosentille. Hautarauhan rikkominen on sitten oikeampi nimitys ja omaisten herjaaminen. Mutta nehän ovat maallisia välineitä, eikä semmoisiin tietenkään surun keskellä kukaan jaksa lähteä.
Sama klo 00:34. (2010-01-15)

PS2. Kun luin Hazardin kirjoituksen, niin hätkähdyin siitä, nimenomaan siitä, että siinä kerrotaan tunnistettavasta henkilöstä, joka on juuri kuollut. Jos stoori olisi ollut jossain kuvitteellisessa yhteydessä, näytelmässä, novellissa, elokuvassa niin sitä voisi kehua, tai sitten vuotta aikaisemmin, jolloin kohde olisi voinut puolustautua tai sitten vuosien kuluttua. Loukkaaminen ja pilkkaaminen vaatii taitonsa. Ihmisen fyysisten ja miksei henkistenkin vajavuuksien riepotteleminen ei ole kovin ylentävää vaikka tässä raatoyhteiskunnassa elämmekin, jossa ihmisiä tapetaan päivittäin niin yksittäisten kuin instituutioiden (valtioiden) toimesta.

Haitissa kuoli muuten maanjäristyksessä yli satatuhatta ihmistä.
Tuuli käy heidän ylistseen.
Sama. klo 01:10.

Tony Halmeen muistolle. Ensimmäinen puhe Eduskunnassa. (Viikkosanomat-blogi 2010-01-15)
Täysistunnon pöytäkirja PTK 11/2003 vp
PTK 11/2003 vp
11. KESKIVIIKKONA 23. HUHTIKUUTA 2003 kello 10
2) Valtioneuvoston tiedonanto 17.4.2003 nimitetyn pääministeri Anneli Jäätteenmäen hallituksen ohjelmastaKeskustelu
Valtioneuvoston tiedonanto VNT 1/2003 vp

Tony Halme /ps: Arvoisa herra puhemies! Paperit sekaisin.

Ihan ensimmäiseksi haluaisin kiittää pääsihteeri Tiitistä ja lainsäädäntöjohtaja Koivukangasta, jotka ovat olleet enemmän kuin avuliaita ja neuvoa-antavia herroja täällä eduskunnassa, jossa kovapäisen ja yksinäisen miehen päänahka on erittäin arvostettu, mutta heidät onkin valittu tänne töihin ammattitaitonsa ja osaamisensa vuoksi, toisin kuin meidät kansanedustajat, ja sen huomaa.

Voiko yksi mies tehdä mitään eduskunnassa? Siitä minulle on saarnattu päivästä toiseen, ja niin kuin herra puhemies eilen virkaanastumispuheen yhteydessä sanoi, nytten on aika ruveta kunnialla hoitamaan työtänsä.

Meidän ensimmäinen ja tärkein kunniavelkamme on Suomen kansalle ja minun mielestäni etusijassa urheille sotiemme sankareille, joita ilman te ette istuisi täällä puvuissanne ja mekoissanne. Minua ainakin hävettää, kun tunnen henkilökohtaisesti sotiemme urheita veteraaneja, jotka joutuvat päivittäin laskemaan, ostavatko ruokaa vai lääkkeitä, ja kumminkin samaan aikaan hallitus haluaa lisätä kehitysapua 500 miljoonalla eli nostaa entistä apua 100 prosentilla ihmisille, jotka eivät ole tehneet muuta meille kuin pyytäneet rahaa. Kyllä minua hävettää, että meinaatte pyytää vielä lisää palkkaa, vaikka meidän veteraanimme joutuvat maksamaan omista hautapaikoistaan. Eikö ketään muuta hävetä täällä salissa? Ei näköjään.

Mutta eikö teitä myöskään hävetä se, että palkkojakin ollaan nostamassa? Minä en halua euroakaan lisää palkkaa, ennen kuin veteraaneille on palautettu ilmaiset hautapaikat sekä ilmainen lääkitys sota- ja rintamaveteraaneille. Seuraavan neljän vuoden sisällä 50 000 veteraania kuolee ja osa liian aikaisin, koska edelliset hallitukset eivät ole hoitaneet heille kuuluvaa lääkitystä ja terveydenhuoltoa. Saa nähdä, mitä uusi hallitus tekee miehille ja naisille, jotka heidän hyvinvointinsa tekivät mahdolliseksi. Kun minulta tulee sotaveteraaneja koskevia lakiehdotuksia ja kun palkankorotusasia tulee esille, katsotaan, olenko minä täällä yksin isänmaallisuuteni kanssa.

Nyt haluaisin lukea pienen puheen, joka lähetettiin eturintamalle jatkosodan viimeisinä päivinä.

”Te urheat Suomen sankarit, joiden rinnalla minulla on ollut kunnia taistella ylisuurta vihollista vastaan sietämättömien olosuhteiden vallitessa, pyydän teiltä vielä viimeistä urotekoa, ja jos te tämän taistelun voitatte ja Suomi pysyy itsenäisenä, teiltä ei tule koskaan uupumaan mitään.” Tämän paperin olivat allekirjoittaneet marsalkka Mannerheim ja senaikainen hallitus.

Lyhyt oli hallituksen muisti. Rahat uupuivat heti, ja kunnioitus heidän uhrautumisestaan isänmaan puolesta myöskin uupui nopeasti. Nyt teillä on mahdollisuus olla historiallinen hallitus ja lunastaa tämä lupaus meidän veteraaneillemme.

Myöskään tavallisen kansalaisen turvallisuutta koskevia asioita en löytänyt uuden hallituksen ohjelmasta. Meidän on suojeltava naisia ja lapsiamme raiskaajilta ja pedofiileiltä. Se on yksi maailman brutaalisimmista teoista naisia ja lapsia kohtaan. Parhaiten näitä rikoksia vähennetään, kun tuomio kovennetaan ja luodaan pelote näille sairaille ihmisille ja sen jälkeen laitetaan heidät hoitoon, sillä 97 prosenttia pedofiileista uusii rikoksensa. Heidän tekonsa on uhrille henkinen tappo, ja minun mielestäni tuomion pitäisi olla sama kuin taposta. Mutta nämä sairaat ihmiset eivät saa päästä yksinkertaisella puolella tuomiolla, mikä ihme kyllä on Suomessa lainsäädäntö, vaan joutuvat toisen puolen tuomiostaan laitoshoitoon ja pääsevät vapaaksi vasta, kun ovat parantuneet, sillä seuraava uhri voi olla te tai teidän lapsenne.

Kulttuuri ja urheilu oli hiljainen nootti hallitusohjelmassa, jos sitäkään. Aikuisten huippu-urheilun ja kulttuurin tukeminen on lopetettava ja rahat on siirrettävä lasten ja nuorten harrastusten tukemiseen. Nimittäin lasten rikollisuus, huumeiden käyttö ja häiriökäyttäytyminen vähenee huomattavasti, kun on hyviä harrastuksia urheilun ja taiteen parissa. (Ed. Saarinen: Siellähän on hyvä kirjaus!) – Joo, ja kirjakin on kirjoitettu.

Ja sitten: Työtä kansalle, jotka tekevät. Palkkaveroja pitäisi laskea huomattavasti enemmän kuin Sailaksen työryhmä esittää. (Ed. Bryggare: Montako prosenttia? – Ed. Ala-Nissilä: Kuinka paljon?) – Odottakaa nyt vähän. – En voi millään ymmärtää, miksi Suomessa rangaistaan työnteosta ja ahkeruudesta. Kyllä minun mielestäni tasaveroprosentti olisi kannustavin, eli kun teet tuplasti töitä, niin pitäisi riittää, kun maksat tuplasti verojakin eikä neljä kertaa enemmän niin kuin nytten. Samalla voin paljastaa, että jos pieniltä palveluyrityksiltä, niin kuin ravintolat ja parturit, laitetaan alvi alas, niin harmaa talous vähenee ja verotulot kasvavat ja työllisyys paranee. Valtio itse kasvattaa harmaata taloutta, koska verot ovat liian korkeat. Jokerina tässä lottorivissä on se, että sossun ei tarvitse olla auki kuin kerran viikossa. (Ed. Ala-Nissilä: Tunnin vai kaksi?)

Arvoisa puhemies! Ensi vuonna tulee monta vanhan itäblokin maata EU:n jäseneksi ja rikollisuus tulee nousemaan rajusti. Mitä aikoo hallitus tehdä tälle asialle? Minä vaadin, että heti perustetaan vähintään 500 uutta poliisin virkaa, joista 100 ammattimaisen rikollisuuden torjuntaan.

Jos te nytten puollatte näitä minun muutamaa lakialoitettani, jotka Suomen kansalle kuuluvat, niin pääsette minusta vähin äänin eroon neljän vuoden päästä. (Ed. Ala-Nissilä: Miksi pitäisi päästä?) Muuten minunlaisiani voi olla täällä neljän vuoden kuluttua kymmenittäin, ja sitä te ette kestä."

http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/puh_11_2003_vp_2_90_90_p.shtml

Puhe loppuu

Linkki tekstiin löytyi
Jukka Rekanderin kirjoituksen kommentista:
”Uskottava se on
12.1.2010 15:01 setarkoS
Taitava sanankäyttäjä, myös politiikassa.
Olihan hänen ensimmäinen eduskuntapuheensa kenties paras eduskunnassa koskaan pidetty puhe (http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/puh…).
Saihan teksti puhetaidon asiantuntijatkin hämmästymään ja Paavo Lipponenkin totesi hämmästyneensä, että kansanedustaja sai jo ensimmäisellä puheellaan ministeriltä lupauksen korjata esille otettu asia, ja asia myös korjattiin ( http://www.puhevalta.fi/view_articles.php?id=3 ). Tuloksiakin siis syntyi.”

http://www.uusisuomi.fi/nakokulmat/jukkarelander/ludvig-borga-1963%E2%80%932010
- Teksti lisätty perjantaina 2010-01-15 klo 03:21. Pertti Manninen

(Viikkosanomat-blogi 2010-01-11) - (Viikkosanomat-blogi 2010-01-13) - (Viikkosanomat-blogi 2010-01-15) - (Viikkosanomat-blogi 2010-01-15)Viikkosanomat-blogi
Tuulikki Ukkola: ”Tietääköhän Suomen kansa, ettei presidentti ole vastuussa mistään kenellekään.” Uusi Suomi. Torstai 2010-01-07
Vanhasesta ei ollut Natoon viejäksi, Lehtomäki tilalle? Sunnuntai 2010-01-10
”Tony on kuollut”. Timo Soinin muistosanat blogissaan tänään maanantaina. Maanantai 2010-01-11
Antti Pesonen: Suomen valtion pitäisi harkita Saabin ostamista (blogista). Tiistai 2010-01-12
Kun molemmat osapuolet ovat tehneen vilpillisessä mielessä sopimuksen … Keskiviikko 2010-01-13
”… olisi huijattu muun muassa tekaistuilla laskuilla.” Elokuvaohjaaja ja asianajaja. Keskiviikko 2010-01-13
Kolme tai neljä päivää Toni Halmeen kuoleman jälkeen: Kaarina Hazard : Ludvig Borga. Iltalehti. Keskiviikko 2010-01-13
Höpinä jatkuu: Hallitus on kiinnostunut netissä äänestämisen kehittämisestä. Keskiviikko 2010-01-13


Arkisto 2004
  Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. Kesän hyvä teko: opeta lapsi uimaan! 
 
edellinen numero 

sanomanetti.fi  -    nro 284 - 
lauantaina 25.09.2004. -  tämän numeron etusivulle! 

seuraava numero

Sanomanetti.fi

 
1999 alkaen
 
Sanomanetti lauantaina 25.09.2004. Pertti Manninen. (Kirjoitettu sunnuntaina 19.09.2004). 

Pääkirjoitus. Ilta-Sanomat ja Iltalehti. Raatokärpäset. Tanssi yli hautojen. Julkinen sairaskertomus.

Pitkään olen joutunut seuraamaan sitä rahanrepimistä, jota ihmisten hätä näille besserwissereille tuottaa.

Iltalehti. Lasten kaappausjuttu.  

Pääkirjoituksen vieressä ylimpänä julkaistaan "Sähkeet". Lauantaina 18.09.2004 julkaistiin nimetylle rouva-arvolla varustetulle henkilölle kasvokuvineen seuraava "sähke": Jäitte saapumatta neuvotteluun poikienne palauttamisesta Yhdysvaltoihin. Väitelläänkö seuraavaksi rauhoitusaineista ja muista pakkokeinoista? Eikö kannattaisi sittenkin etsiä sovintoratkaisua? ILTALEHTI (kollektiivinimi, jonka kirjoittajan kai tietää lehden vastaava päätoimittaja Petri Hakala).
 
 
Vaikka ohjeet on varustettu kysymysmerkein, niin ohjeita ne kumminkin ovat. Kyllä kai äiti tietää parhaiten, miten hän haluaa menetellä. Kyllä hänelle on kerrottu teon seuraukset ja siitä huolimatta hän on päättänyt toimia näin. Ohjeiden jakaminen tällaisessa tapauksessa on kovin vaikeaa. Kannattaisi lehden keskittyä asian kaikkien osapuolten näkökantojen esille tuomiseen ja piste. Millä oikeudella te jaatte ohjeita suunnattoman hädissään olevalle äidille? Niin, vahvemman oikeudella ja kassakilinän oikeudella! 

Iltalehti. Raatokärpäset.

Keväällä tai kesällä sattui kauhea tragedia, jonka seurauksena kokonainen perhe menehtyi taloushuolien tähden. Kassakoneet kilisivät päivästä päivään ja teillä oli otsaa julkaista seuraavina päivinä autenttiset kopiot vainajien ulosottopapereista.

Toinen raatokärpäsjuttu oli se kun jatkuvasti julkaisitte jättikuvia surmatusta koululaisesta oikeudenkäyntien jatkuessa. Ennen jutun selvittämistä oli varmaan paikallaankin julkaista pieni kuva, mutta puolen sivun levyiset kuvat jutun jo ratkettua olivat aika mauttomia, suoraan sanottuna raatokärpäsen asemaan sijoittuvia. Miltähän omaisista tuntui?

Iltalehti. Tanssi yli hautojen. 

Viisikymmentä vuotta sitten tapahtuneen surman käsittelyä jatkettiin viikko ja kuukausitolkulla ja pian kai taas uudestaan. Tarkoin kuvattiin hautojen aukaisu ja vainajien ylösnosto uusia tutkimuksia varten. Ja Tero Haapala-niminen tutkimuksenjohtaja antoi lausuntojaan. Tanssi yli hautojen!

Ilta-Sanomat.

Lähes kaikki edellä sanottu sopii myös teille. Suomen rikkain mies ministeri Aatos Erkko suojelee toimintaanne ja saa siitä provikat.

Ilta-Sanomat. Julkinen sairaskertomus. 

Jossain ajankohtaisohjelmassa päätoimittaja Antti-Pekka Pietilä ilmoitti silmät kirkkaina, että entinen mäkihyppääjä on syyntakeinen ja vastaa tekosistaan (Sanomanetti aikaisemmin). Kuitenkin samana päivänä Ilta-Sanomissa oli seuraava juttu jossa mäkimiehen nimen tilalle on vaihdettu symboli "päätoimittaja".

Ilta-Sanomat. Uutiset Suomi. Vesa Mäkinen. Keskiviikkona 01.09.2004. (Jutussa esiintyvän henkilön nimi on korvattu nimellä päätoimittaja, ei erisnimi).

"Miksi päätoimittajalle määrättiin psyykelääkkeitä?

Alkoholiongelmaiselle ei pidä kirjoittaa mielenterveyslääkkeitä, sanoo professori.
Lääketieteen asiantuntijan mukaan päätoimittajalle määrätyt psyykelääkkeet ovat alkoholistille sopimattomia.
- Vaikutukset alkoholin kanssa ovat arvaamattomia, IS:n haastattelema farmakologian professori sanoo.
Hän ei tunne päätoimittajan lääkkeitä, mutta huomauttaa, että sama koskee kaikkia psyykelääkkeitä.

Farmakologin mukaan lääkärin ei pitäisi kirjoittaa mielenterveysreseptiä ihmiselle, jonka alkoholiongelma on tiedossa.
- Se olisi terveen järjen mukaista.
Päätoimittajan puukottamaksi joutunut Ännä Ännä (nimi muutettu) kuvaili eilisessä Is:ssä, kuinka "jokin pimeni päätoimittajan päässä" kesken kostean illan.
Päätoimittajan vanha tuttu Ännä (sukunimi muutettu) arvioi, että ainakin osasyynä olisivat lääkkeet.
- Minä nostan syytteen niitä lääkäreitä vastaan jotka kirjoittavat päätoimittajalle (etunimi) tuollaisia lääkkeitä, totesi Ännä (sukunimi).  
...
Jonkun syyn takia juttu jää nyt kesken! Jatkuu?


Pertti Manninen (Kirjoitettu sunnuntaina 19.09.2004).
Pääkirjoitus. Ilta-Sanomat ja Iltalehti. Raatokärpäset. Tanssi yli hautojen. Julkinen sairaskertomus. 

Sanomanetti lauantaina 25.09.2004. Pertti Manninen. (Kirjoitettu sunnuntaina 19.09.2004). 

Reilu peli. Kuvakertomus. 


Kuva: Pertti Manninen.

"Sinulle, joka luulet näkeväsi vain tämän yhden vangitun hetken.
Näinhän ei ole. Sinäkin peilaat kuvaa omaa kokemusmaailmaasi vastaan.
Näet tämän hetken, kuitenkin koet paljon enemmän. Jos vain haluat antautua katsomaan avoimesti ja uteliaasti."
 

Reilu peli 


Haitin maanjäristys. TÄYSTUHO.
Ilta-Sanomat torstaina 2010-01-14. http://www.iltasanomat.fi/ (00:28)Haku arkistosta

Sanomapark
2003 alkaen
Vuodet 1999-2002 täällä!


http://www.guardian.co.uk/news/blog/2010/jan/15/haiti-earthquake-updates


Posted by Matthew Weaver Friday 15 January 2010 07.55 GMT
guardian.co.uk


News News blog
Haiti earthquake updates: live blog

The United States is moving to take charge of a country devastated by Tuesday's earthquake as anger mounts at delays to the arrival of international rescue teams and aid supplies. Follow live updates

This page will update automatically every minute: On | Off

People carry a body to a truck in Port-au-Prince, Haiti. Photograph: Thomas Coex/AFP/Getty Images

3.25pm:
"There are bodies everywhere, and hundreds of thousands of survivors are living in very close proximity to the dead. The potential for sickness and disease is staggering. We need to see a massive international aid effort arriving as soon as possible," warns Jean-Claude Fignole, ActionAid's Haiti country director.

He adds: "I am standing just across the road from a children's school which collapsed with hundreds of children inside, but there is no clean-up happening."


3.08pm:
Hundreds of US paratroopers have arrived, according to AP. More than 300 troops of the US 82nd Airborne Division arrived at the Port-au-Prince airport overnight and others have arrived in nearby waters on the aircraft carrier USS Carl Vinson.

2.53pm:
The writers group Pen has announced that its president in Haiti, Georges Anglade and his wife Mireille Neptune, were killed in the earthquake.

Global Voices has compiled a list of renowned Haitians who have died in the tragedy.

2.47pm:
AP interviews an angry Haitian frustrated at the delays to aid. "Security is becoming a priority," it reports [Warning distressing content].

Aid Groups Struggle to Get Food, Water to Haitians
http://www.youtube.com/watch?v=AffZXo8VzZk&feature=player_embedded

2.37pm:
"What to do with all these bodies that are starting to decompose. People are starting to wear masks," Richard Morse tweets from Haiti.

"Bodies are being burned," he says in another update.

2.33pm:
There's been a clarification about looting from the World Food Programme.

"Apparently there were unconfirmed reports of looting taking place, but once our teams got down to the dockside they were able to see that there was some mistake," spokeswoman Caroline Hurford told the BBC.

2.27pm:
Gordon Brown has turned to Twitter to help raise funds for the Disasters Emergency Committee's Haiti appeal. Later today the DEC will broadcast its appeal on television.

The DEC Twitter feed said: "Hi, it's Gordon Brown. I'm visiting the HQ of DEC sending a message of thanks to all donors. Remember aid you give will get through."

2.12pm:
"People are getting impatient," Oxfam's Louis Belanger reports from Haiti's border with the Dominican Republic. But he says aid, water and heavy lifting equipment have now arrived. "Now it's all about delivery... you're talking about helping hundreds of thousands of people without landlines, cell phones, the internet or electricity."

ipadio

2.08pm:
"People need water, they need food, they need shelter – and they need supplies pretty quickly. We saw tonnes and tonnes of aid arriving at the airport yesterday. We haven't seen it arrive on the streets where people need it yet," Sarah Smith reports for Channel 4 news.

In a full transcript of a phone report she adds: "Hopefully today will be the day that people start getting the things that they desperately need, because if they don't get them soon the mood here could start to turn very ugly."

2.00pm:
"There's some aid starting to get through to people. But if you see it in relation to the scale of the suffering, it will look very limited," Florian Westphal, a spokesman for the International Committee of the Red Cross in Geneva told the New York Times in an informative piece about the logistical problems faced by aid agencies.

1.34pm:
There's a new Guardian interactive guide to the difficulties on getting aid into Haiti.

A New York Times map/diagram describes the topography of Port-au-Prince and the worst hit areas.

1.16pm:
Amber Lynn Munger has written three urgent blogs posts today. Writing under the name Rightsbasedhaiti she seeks advice on what to do with medical waste at a makeshift hospital that she has helped set up. And she explains the need for structural engineers, vehicles and petrol.

She also described how Haitians continue to sing through the crisis.

This morning we woke up to aftershocks around 5am. Again, the tremors were met with singing. The singing is almost as forceful as the quakes. They are still singing now with all of their force – Hallelujah! It is as if they are saying "we are not afraid!" These people are so beautiful that I cry even now, as my ears are filled with their voices and I am writing these lines, hoping that the power will hold out. There are no others like the Haitian people.

The singing was all night. There were other aftershocks throughout the night. But this singing now is the singing that will also meet the sun as it comes up to show us all of the damage once again. Bittersweet sunrise.

1.01pm:
My colleague Ed Pilkington arrived in Haiti this morning and has just filed this from his mobile phone.

The advice at the border could not have been more clear. "You are about to enter on on disaster zone and the prisons have emptied" the police guard told us on the Dominican Republic side of the border, leaning into our van.

"People are desperate for the water you are carrying. Be very careful."

About a mile into Haiti the early evidence of the earthquake began to emerge. A convoy of three ambulances streamed past us, claxons blazing in the opposite direction.

At midnight at the border last night police told us that there has been a steady stream of wounded people pouring over the border in search of the superior health care in the neighbouring country.

The paranoia that has rippled out from the epicentre of the earthquake was evident even two hours drive from the border on the Dominican side. At a roadside cafe where we stopped for rice and beans there were three armed guards patrolling outside.

12.54pm:
The UN is to launch a flash appeal for $550m to help the survivors, a spokesman told Reuters.

12.14pm:
Cuba has agreed to allow the US airforce to fly through its airspace to help reduce aid flight times from Miami, Reuters reports.

12.10pm:
Save the Children reports that 13 of its staff in Haiti are still unaccounted for.

12.03pm:
"Let's stop calling them looters" and start admitting that we're failing at distributing aid. They are "survivors, not criminals" tweets Fireside Int from Haiti.

11.57am:
More YouTube footage from Livesay. This shows injured people waiting for treatment in the yard of the Child Hope clinic. Some of the injured are laid up on makeshift tables.

Watch on YouTube
01132010(006).mp4
http://www.youtube.com/watch?v=S-ore118ao4&feature=player_embedded

11.42am:
The American Psychological Association has issued advice for reducing distress caused by following coverage of the earthquake (hat tip:Huffington Post). The guidance is aimed at people awaiting news of loved ones, but the association says it could apply to anyone overwhelmed by the news:

• Take a news break. Watching endless replays of footage from the disaster can make your stress even greater. Although you will want to keep informed – especially if you have loved ones in Haiti – taking a break from watching the news can lessen your distress.
• Control what you can. There are routines in your life that you can continue such as going to work or school and making meals. It is helpful to maintain these routines and schedules to give yourself a break from constantly thinking about the earthquake.
• Engage in healthy behaviours. Eat well-balanced meals, engage in regular exercise like going for a long walk, and get plenty of rest. Bolstering your physical well-being is good for your emotional health and can enhance your ability to cope.
• Keep things in perspective. While an earthquake can bring tremendous hardship and loss, remember to focus on the things that are good in your life. Persevere and trust in your ability to get through the challenging days ahead.•
• Find a productive way to help if you can. Many organisations are set up to provide various forms of aid to survivors. Contributing or volunteering is a positive action that can help you to make a difference.
• Strive for a positive outlook. Many people who have experienced tragedy find that they grow in some respect as a result of persevering through the hardship. Over time, people can discover personal strengths and develop a greater appreciation for life.

11.39am:
Gangs are taking over Port-au-Prince, according to this video from the Washington Post.

11.36am:
Prospery Raymond, from Christian Aid Haiti, said: "I do not have words to describe what I have seen. I have never seen so many dead bodies." The Red Cross in Haiti estimates that around 50,000 have died.

11.25am:
Bella Baita has been anxiously seeking word on her brother. Finally she tweets the good news: "My brother, w/ minor injuries and 4 more pulled from the rubble of Hotel Montana after 55 hours, a miracle. Joy for our family."

10.54am:
Wounded Haitians have been streaming into hospitals in the neighbouring Dominican Republic, according to the New York Daily News.

"There have been more than 500 today - so, so many," anesthesiologist Gilberto Rojas told the paper.

"We have been doing so many amputations, seeing so many people with abdominal trauma," he added.

10.48am:
Warehouses of the World Food Programme have been looted and food shops in Port-au-Prince have been cleaned out, a spokeswoman told AP.

Emilia Casella stressed that looting was normal in emergency situations.

10.46am:
There are disturbing uncomfirmed reports that bodies stacked on the streets are starting to burst.

10.08am:
UN officials in Haiti who survived the quake, including Kim Bolduc, the chief humanitarian coordinator for the mission, explain the difficulty of getting aid to the worst hit areas. Nine minutes into the video conference they give details of the UN staff pulled from the rubble both dead and alive. After about 13 minutes they also describe their own experiences of the earthquake. "I was just hoping it would stop," Bolduc said.

Watch on YouTube
Live from Haiti: UN video conference
http://www.youtube.com/watch?v=8jbUu2Lr01g&feature=player_embedded

10.06am:
The Department for International Development has posted to Flickr photographs of a UK urban search and rescue team arriving last night in Port-au-Prince.

10.02am:
Another site has been set up to locate missing people. It includes an extensive photo gallery and details on almost 3,000 people.

9.41am:
By last night US teams had rescued just nine people from the rubble, according to USAID.

9.30am:
CNN has footage of its medical correspondent Sanjay Gupta, a trained doctor, treating a 15-day-old baby.

9.11am:
Ann Barnes' sister-in-law has posted an appeal for information about Ann on CNN's iReport. It includes a picture of her.

The New York Times has also launched an initiative to track down missing people in Haiti. Thousands of people have already contacted the Red Cross's Family Links project for information about loved ones.

9.04am:
Five people, including three Americans, have been pulled out from the rubble of the Hotel Montana, according to a tweet from Fireside Int, who has been posting regular updates from Haiti since Tuesday.

8.50am:
Troy Livesay, a Christian NGO worker, whose has been blogging harrowing updates on the impact of the disaster, has just uploaded this raw video footage of a tour of the devastated areas and refugee camps.

Watch on YouTube
01132010(004).mp4
http://www.youtube.com/watch?v=viXd8mD77UE&feature=player_embedded

8.36am:
The LA Times has put together a horrifying audio slide show on the aftermath of the earthquake. "There are too many deaths to count...bodies are just stacked up outside," Carolyn Cole reports from Port-au-Prince.

8.23am:
One of Oxfam's workers in Haiti, Amedee Marescot, a Haitian born business manager, has died of injuries he suffered when the charity's office collapsed.

Penny Lawrence, Oxfam's International Director, said: "He was a dedicated and passionate member of staff and will be greatly missed by his colleagues. These are dark days for the people who live and also work to help the poor communities of Haiti."

7.56am:
Concern is growing for a missing British woman, Ann Barnes, a PA to the UN police commissioner in Haiti, according to the BBC.

The Foreign Office says it is aware of these reports and is checking on the Britons missing in Haiti.

7.28am:
Six US ships and 5,500 soldiers and marines are on their way to Haiti, to join search and rescue teams and a military unit that has cleared the airport, according to AP.

But time is running is out as international rescue efforts continue to struggle to overcome obstacles in delivering aid.

The obstacles include a lack of space at the airport, a shortage of fuel supplies for planes to return, blocked roads and bridges, and reports of aid workers, police and officials preoccupied with looking for their own families.

Desperate Haitians are blocking roads with corpses to demonstrate their frustration, according to Reuters. Port-au-Prince is becoming a tomb, writes Rory Carroll.

In a special edition of the Guardian Daily podcast, Suzanne Goldenberg, our Washington-based environment correspondent and the Observer's foreign affairs editor, Peter Beaumont, discuss Haiti's difficulty in dealing with natural disasters and the prospects for reconstruction.

Link to this audio
http://www.guardian.co.uk/world/audio/2010/jan/15/guardian-daily-podcast

Meanwhile pledges of aid continue to be made. A UN-compiled list includes commitment from more than 40 countries, as well as dozens of private companies.

http://www.guardian.co.uk/news/blog/2010/jan/15/haiti-earthquake-updates

Posted by Matthew Weaver Friday 15 January 2010 07.55 GMT
guardian.co.ukArkisto 2001.

 
SMILE
from MODERN TIMES
 
Lyric by
JOHN TURNER and GEOFFREY PARSONS
 
Music by
CHARLIE CHAPLIN
 
Moderately, with great warmth
 
 
SMILE, thou' your heart is aching,
SMILE, even tho' it's breaking,
When there are clouds in the sky,
you'll get by,
If you SMILE though your fear and sorrow,
SMILE and maybe tomorrow,
You'll see the sun come shining thru
for you.

Light up your face with gladness,
Hide ev'ry trace of sadness.
Alto' a tear
may be ever so near,
That's the time you must keep on trying,
SMILE, what's the use of crying,
You'll find that life is still worth while,
If you'll just SMILE.

 


AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle.

Kasvoillesi onni suo.
Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,
niin, hymy AIN'.

 

Moderately, with great warmth
AIN' - HYMY
suomennos: pertti manninen,
1.0-versio, 17.05.01
 

modern times - nykyaika. kuvitelma.
 

http://www.sanomanetti.fi/2001/05/17/hymy.htm
Sanomapark lauantai 2009-11-14 - Numero 1071
Lähde rentouttavalle kalastusreissulle Andamaninmerelle! Vietä päivä kalastaen, auringosta nauttien ja snorklaten. Vuonna 2009 valmistuneella Flying Finn -veneellä voi vetouistella laivan kokeneen miehistön avustuksella. Auringon palvojille riittää kansipaikkoja ja päiväunillekin voi torkahtaa ilmastoidussa hytissä. Merinäkymiä voi ihailla myös yläkannen varjon alla. Jos on onnea matkassa, voi matkalla nähdä vaikka delfiiniparven. Veneen taukopaikalla on uinti-, ja snorklausmahdollisuus, jolloin veden alla voi ihailla mereneläviä pienistä barrakudista merikilpikonniin. Veneeseen mahtuu 30 matkailijaa. Veneen pituus 19m, leveys 5m ja syvyys 2,7m. 400 hevosvoimaa. Keittiö, wc + suhku, ilmastointi. Matkan hintaan sisältyy kuljetukset, lounas ja juoma (vesi, virvoitusjuomat). Snorklausvälineet löytyvät veneeltä ja sisältyvät hintaan.        www.flyingfinn.info        www.thailand.fi     www.phuket.fi
Yhteydenotot Midnight Sun- ravintoloihin tai sähköpostitse midnight.sun @janne.to      www.midnightsunrestaurant.info      www.patong.fi 
+668 132 68097 - Huom! Suomesta puhelut numeroon: 99533 668 132 68097 maksavat 6 centtiä/minuutti + mpm (marraskuun 2009 hinta, ei tekstiviestejä).
       www.flyingfinn.info Sanomanetti torstaina 20. toukokuuta 2004.

"Pankki oli matkalla kohti loppuaan, osakkeenomistajien rahat ja omaisuudet olivat vaarassa.

Jo vuotta ennen Esko Ahon pankkitukipäätöstä säätytalolla oli Aleksanterinkadun vanhaan pankkisaliin kokoontunut Suomen Yhdyspankin arvovaltainen hallintoneuvosto. Paikalla oli ilaskiveä ehnroothia björnbergiä pankin napamiehiä ja omistajia. Johtokunnan jäsenet Ahti Hirvonen ja Björn Wahlroos lukivat madonlukuja ja johtivat puhetta.  Lopuksi esitettiin Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio, oli turvattava paikallaolijoiden ja muidenkin pankkien suuromistajien osakkeet ja omistukset.  Vanhan ja kunnianarvoisen pankin yhtiöjärjestys muutettiin huomaamatta veronmaksajien silmien edessä. Velkoja ja sitoumuksia siirrettiin vanhasta SYP:stä Pohjoismaiden Yhdyspankki Oy:lle,  joka kas kummaa muutti nimensä heinäkuussa vuonna 91 Suomen Yhdyspankiksi. Vanha ja kunnianarvoisa entinen SYP se muutettiin Unitas Oy:ksi. 
Uudelle yhtiölle roskapankki SYP:lle jäivät sekkitilit myös yleiseen liikenteeseen lasketut velkakirjat, sekä ulkomaiset että kotimaiset, ne siirrettiin tälle susipankille."
Seppo Konttinen
Ylen Talousarvio-lähetyksessä perjantaina 14.05.2004. Ohjelman nimi oli Pankkivangit."Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa".

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa. Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Asemakatu. Forum. Keskiviikkona 2008-11-12 klo 09:55. 
Tuuli käy heidän ylitseen ...

Kuva: Pertti ManninenSanomapark. Perjantai 2010-01-15 - N:o 1098 - Tony Halmeen muistolle. ”Tony on kuollut”. Timo Soinin muistosanat blogissaan tänään maanantaina 2010-01-11. - Kolme tai neljä päivää Tony Halmeen kuoleman jälkeen: Kaarina Hazard: Ludvig Borga. Iltalehti keskiviikkona 2010-01-13. - Toni Halmeen kuolemasta muutama päivä: Tillikka puolustaa Hazardin kirjoitusta. - Toni Halmeen muistolle. Ensimmäinen puhe Eduskunnassa. - Viikkosanomat-blogista.

Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: sanomanetti @hotmail.com - Sivu 2010-01-15, nettiin 2010-01-15, linkkejä 2010-01-15.
Blogi: Viikkosanomat.fi - Kuvasanomat - Sanomapark  
Sanomapark.fi 2010/01/15- Tony Halme in memoriam. Soinin muistosanat - Kaarina Hazard: Ludvig Borga - Tillikka puolustaa - Ensimmäinen puhe Eduskunnassa. - Viikkosanomat-blogista. - Timo Soini- Kaarina Hazard- Päivi Tillikka - Pertti Manninen - Tony halme - Sanomapark perjantai 15.01.2010 - etusivu - kuva - kuvat - pertti manninen - sanomanetti - 12.fi - Lakisanomat - N:o 1098.Onnellista vuotta 2009!

BONNE ANNEE 2009

Heti vuoden vaihduttua ja tanssin alettua, klo 00.01 Ranskan aikaa, Suomen paukuttelun jo hiljalleen päättyessä. TV5MONDE EUROPE, Le plus grand cabaret. Kuva: Pertti Manninen torstaina 2009-01-01 klo 01.01. Sama vuosi sitten: Kuva.

Kesän hyvä teko - Opeta lapsi uimaan! Lue!

"Tätä eri totuuksien kannattavuuden puntarointia helpottaa hyväksi koettu muistisääntö "jos etuus on todellista, totuus on edullista"." Bisquit Seppo Ahti tänään torstaina 2009-05-28 Ilta-Sanomissa. "Tosipaikan edessä".

Näin se menee:
Maanantaina makkarat tehtiin,
tiistaina tikut vuoltiin,
keskiviikkona keitto keitettiin,
torstaina tupaan kannettiin,
perjantaina perheelle annettiin,
lauantaina liemi latkittiin,
sunnuntaina suu pyyhittiin.

Sivun alkuun!


Sanomanetti.fi-sivuston rinakkaissivustona toistoja poistaen ja nimet ja logot muuttaen nettiin laiantaina 2011-01-01.

 

2012-05-10: Sivustolta on poistettu Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 johdosta tuomiossa mainittujen henkilöiden asianosaistiedot rikoksentekoajalta 6.5.2007 - 18.1.2012. Tuomio luettavissa osoitteessa: http://www.n3.fi/tuomiot/keskisuomiko20120124/etusivu.htm