Edellinen - Seuraava Sanomapark tiistai 2010-03-16 - N:o 1111 - search ‘beckham’
Sanomapark perjantai 2010-03-12 - N:o 1110 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen Sanomapark - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen -Pitkä pääkirjoitus. Vaalilaki - Brax - HS Lue!

Uusin - Linkit joka etusivulle - Haku - 10 v! - Ilmoitukset - Viikkosanomat-blogi - Arkistosta jotakin väkivallasta ja muustakin 1999-2003. Lue!


Sanomanetti
N:o
1110

Perjantai
2010-03-12
 
Ilmoita ilmaiseksi sivu!
Kuinka wincapita.fi-lehti syntyi. Pääkirjoitus - Kuinka media uutisoi Wincapita kokouksen
"Jelena Isinbajeva hakee ja saa valmentajaltaan muutakin kuin teknisiä neuvoja pudotettuaan kaksi kertaa riman aloituskorkeudesta 455 tänään Dohan MM-kisoissa."
Kolmannella kerralla hän ylitti tahdonvoimallaan riman vaikka hetken näytti siltä, että vauhti katkeaa. Psyykkauskommentti Ruotsin TV4:n toimittajan. Suomen Yle näytti tunnin mittaisen jälkilähetyksen, josta sentään näytettiin Isinbajevan ratkaisun hetket. Ylen asiantuntija Mäkelä kertoi ilman kuvaa tästä valmentajan ja urheilijan välisestä jännittävästaä hetkestä. Kuva TV4:n koko päivän (10-tuntisesta?) lähetyksestä Pertti Manninen. Kuvasarja tulossa!

Kuinka wincapita.fi-lehti syntyi. Pääkirjoitus

Tänään on perjantai 2010-03-12 klo 13:15.
Wincapita. Pääkirjoitus.

Viime heinäkuun lopulla törmäsin Peurungan, Keski-Suomessa Laukaassa olevan kylpylän, uintireissulla ihmisjoukkoon, joka sitten myöhemmin osoittautui Wincapita-kokoukseksi ja tapaamiseksi.

Kirjoitin illemmalla lyhyen selostuksen muutaman kuvan kanssa.

Tunnelmaa en tietenkään kokenut, uintiaika loppui ennen kokousta, joka oli suljettu. Tilanne oli kuitenkin hiukan samanlainen kun kymmeniä vuosia aikaisemmin käytin poikiani Helsingin uimastadionilla. Palatessamme silloisen Messuhallin, nykyisen Kisahallin kentällä, oli valtava teltta ja kovaääniset kuuluivat ulkopuolellekin.

Pakkohan sisälle oli kurkistaa, ja niin sitten näin Niilo Yli-Vainion ja myös parannuskaadot, kun rivissä seisseet kaatuivat taakse tulleiden avustajien käsivarsille. Tilaisuudesta muistan yhdet Yli-Vainion sanat hyvin. ”Nämä ovat sairaita ihmisiä, eikä heitä saa pilkata”. Tämä puhe oli tietenkin suunnattu lukuisalle uteliaiden joukolle, jotka käyttäytyivätkin asiallisesti, häiriötä tekemättä, ihmetellen, niin kuin minä ja pojat.

Yli-Vainio ei ollut koko ajan puhumassa, välillä puhui nuori valkopaitainen mies, jonka mielessäni kutsuin oppipojaksi. Teltan reunoilla oli intiimejä nurkkauksia verhojen takana, joissa sai ilmeisesti yksityistä esirukousta. Kasetteja myytiin ovilla. Aikamme seurattuamme lähdimme pois ja jatkoimme matkaamme. Olimme hiukan aistineet kokouksen henkeä.

Samanlaiset siistit valkopaitaiset pukumiehet olivat Peurungan ovillakin tarkastamassa sisään tulijoita Wincapitan kokoukseen..

Muutamaa päivää myöhemmin perustin wincapita.fi-lehden, johon ajattelin tulevaisuudessa kerätä aineistoa tästä jättimäisestä ilmiöstä, johon minulla ei ollut muuta yhteyttä kuin julkisuudessa kerrotut asiat.

Odotin oikeudenkäyntien alkamista. Välillä luin kuinka joku oli pidätetty Thaimaassa, tuotu Suomeen. Päätekijä virui vankilassa, siis epäilty päätekijä, kaiken kaikkiaan lähes vuoden (Kailajärvi).

Alusta lähtien ajattelin niin, että rikosta, ei ole tapahtunut ennen kuin sen on osoitettu tapahtuneen, syyllisiä ei ole ennen kuin syyllisyys on todettu ja niin edelleen.

Lisäksi oikeuslaitoksesta voi tulla minkälaisia tuomioita tahansa, ts. tuomion mukaan syyllisiä, Jumalan edessä syyttömiä, mehän emme voi asiaa täällä alamaailmassa tietää.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuinkin on oikonut Suomen lainvoimaisia päätöksiä. Täytyy vain toivoa, että tässä todella etsitään totuutta, eikä ennakkoluulot tuomitse rikollisiksi sellaisia jotka ovat toimineet lakien mukaan.

Tiettävästi osa, suurikin, on hävittänyt rahansa. Jos se ei ole tapahtunut rikoksen seurauksena, niin vain on käynyt, se on surullista mutta kuuluu tähän meidän aikaamme ja maahamme.

”Elämä on taloutta”. Joku vuosi sitten lanseeraamani otsikko jollekin vuosikertomukselle.

Wincapita sitten yllätti. Perustettiin osakeyhtiö, järjestettiin kokous, jossa oli lehtitietojen mukaan pari tuhatta osanottajaa. valuuttakauppa-automaattia tai jotakin sellaista rakennetaan. Aika näyttää miten se jatkuu ja tässä lähiviikkoina alkavat oikeudenkäynnit, joten seuraamista riittää tässä ”suomalaiseen elämänmenoon kuuluvassa tarinassa”. Ilmeisesti Timo Harakan keksimä otsikko.

Tänään lähtiessäni kävin lukemassa Uutta Suomea, siis netissä. Siellä tämä uusii yhtiö vastaa kymmeneen kysymykseen, johon jutun loppuun etsin linkin.

Wincapita-fi-lehdelle riittää kyllä aihetta käsittämään tätä ilmiötä, johon innostus syntyi siellä Peurungan käytävässä viime kesänä.

Pertti Manninen.
wincapita-fi-lehti perjantaina 12-03-2010 klo 13.45
Kahvila Rosannessa oikein kirkkaana päivänä, häikäisevänä, kun hanget ovat vielä valkoiset. Keski-Suomi. Laukaa. Keskustq. Laukaantie.

Linkit:

http://www.wincapita.fi/2009/07/25/etusivu.htm

http://www.uusisuomi.fi/raha/87245-wincapita-ampuu-takaisin-nain-%E2%80%9Drahakone%E2%80%9D-toimii


http://www.guardian.co.uk/news/datablog/2010/mar/11/forbes-rich-list-top-ten-carlos-slimhttp://www.guardian.co.uk/news/datablog/2010/mar/11/forbes-rich-list-top-ten-carlos-slim'Beckham'

The Guardian, Tuesday March 16 2010


http://browse.guardian.co.uk/search?search=beckham&No=0&sitesearch-radio=guardian&go-guardian=Search

search guardian.co.uk search user contributions search the web powered by google
‘beckham’ 14700 results
| (see also: David Beckham (Football), Victoria Beckham (Life and style)?) Football

Fabio Capello offers David Beckham role with England at World Cup
The Guardian, Tuesday March 16 2010
Dominic Fifield
Fabio Capello has taken the unprecedented step of inviting David Beckham to travel with the England squad to the World Cup finals this summer and stay with the team as a non-playing member of the party during the tournament in South Africa. Beckham's disappointment at being denied a fourth appearance at the World Cup finals by an achilles injury will be tempered slightly by th
Fabio Capello has taken the unprecedented step of inviting David Beckham to travel with the England squad to the World Cup finals (...)
Football

Adam Johnson has World Cup place in his sights after stunning goal
The Guardian, Tuesday March 16 2010
Louise Taylor
Adam Johnson has not abandoned hope of taking David Beckham's place on England's World Cup flight to South Africa this summer. The 22-year-old Manchester City winger, who arrrived for £7m from Middlesbrough in January, has shone for the England Under-21s and stepped off the bench to score City's stoppage-time equaliser in Sunday's 1-1 draw at Sunderland. "I'd love to think I
Adam Johnson has not abandoned hope of taking David Beckham's place on England's World Cup flight to South Africa (...)
Sport

England's options make David Beckham's cruel blow less destructive
The Guardian, Tuesday March 16 2010
Kevin McCarra
The loss of David Beckham is a blow, but it is one that ought to be felt most by the player himself. Although his persistence has been remarkable, that trait surely could not have kept him to the fore for all that much longer with England, even if he had dodged severe injury. His desire to continue, however, has never been in doubt. It was always a mistake to suppose that (...)
The loss of David Beckham is a blow, but it is one that ought to be (...)
Football

David Beckham 'recovering well' from surgery on injured achilles
guardian.co.uk, Tuesday March 16 2010
Associated Press
David Beckham is recovering well from surgery on his ruptured left achilles tendon and will start to walk on crutches in his first rehabilitation exercises later today, said the doctor who performed the operation. Sakari Orava said the 34-year-old is expected to be out of action for about six months after undergoing surgery in Turku, Finland. "These walking exercises are the f
David Beckham is recovering well from surgery on his ruptured left achilles tendon (...)
Football

David Beckham still part of LA Galaxy plans, says Bruce Arena
guardian.co.uk, Tuesday March 16 2010
Press Association
LA Galaxy's coach Bruce Arena insists David Beckham remains a key part of his plans and has pledged his support to the former England captain in his bid to make a full recovery from his ruptured left achilles tendon. "Injuries are an unfortunate part of our game and they are even more disappointing when they happen to a player who was so close to realising his dream of represe
LA Galaxy's coach Bruce Arena insists David Beckham remains a key part of his plans and has pledged his (...)
Books

Carol Ann Duffy's poem for David Beckham is an ode to enjoy
guardian.co.uk, Tuesday March 16 2010
Alison Flood
Who knows if it will cheer the tearful David Beckham up or not but I, for one, am full of joy at the news that Carol Ann Duffy has written a poem for the injured footballer. "This poem is written in sympathy for this part of his story and to draw a parallel with Achilles, who gave his name to Beckham's injury," the poet laureate told the Mirror, where her poem was published t
Who knows if it will cheer the tearful David Beckham up or not but I, for one, am full of joy (...)
Football

Those Were The Days My Friend; And Capello's Terry McDermott
guardian.co.uk, Tuesday March 16 2010
Scott Murray and Rob Bagchi
THERE USED TO BE A EUROPEAN COMPETITION OVER THEREBrian Clough's Nottingham Forest, the champions of England, are going from strength to strength in their adventures on the continent. After putting out the reigning European champions Liverpool in that famous tussle back in September, they cruised past AEK Athens in the second round and are well set to reach the semi-finals (...) Sport

Today in Sport - as it happened!
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Gregg Roughley, Katy Murrells and Evan Fanning
9.00am: Good morning and welcome to our daily sports news blog. Throughout the day we'll update this page with news, links and what's expected to happen in the hours ahead. Time permitting, we'll try to wade in below the line, answering your questions and comments. We'll let you know what's coming up after our morning meeting shortly, but in the meantime what of the news that
(...)meeting shortly, but in the meantime what of the news that David Beckham will miss the World Cup? Although he might not have clocked (...)
Football

A Good Day For Geraniums
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Simon Burnton
A FANTASTIC JOB 14 MONTHS AGOEarlier today Phil Brown was relieved of his managerial duties by Hull City and placed on gardening leave, leaving Brown "very disappointed" but his geraniums "delighted". Yet more proof of the fickleness of football's fates. Had Boaz Myhill pushed Denilson's shot away from goal, rather than straight back in front of it directly to the feet of Nick
(...)Taylor before uttering something very similar to Sky Sports News about David Beckham and England. "He's done a fantastic job," said Windass. (...)
Football

Tearful David Beckham sees World Cup dream dashed by Milan injury
The Guardian, Monday March 15 2010
Dominic Fifield
David Beckham's hopes of extending his England career into a fourth World Cup finals are in tatters after the veteran midfielder ruptured an achilles tendon in Milan's 1-0 Serie A victory over Chievo last night, an injury that will rule him out for the season and could curtail his illustrious 18-year career. The 34-year-old pulled up in the centre circle under no pressure from
David Beckham's hopes of extending his England career into a fourth World (...)

Football

A Good Day For Geraniums
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Simon Burnton
A FANTASTIC JOB 14 MONTHS AGOEarlier today Phil Brown was relieved of his managerial duties by Hull City and placed on gardening leave, leaving Brown "very disappointed" but his geraniums "delighted". Yet more proof of the fickleness of football's fates. Had Boaz Myhill pushed Denilson's shot away from goal, rather than straight back in front of it directly to the feet of Nick
(...)Taylor before uttering something very similar to Sky Sports News about David Beckham and England. "He's done a fantastic job," said Windass. (...)
Football

Tearful David Beckham sees World Cup dream dashed by Milan injury
The Guardian, Monday March 15 2010
Dominic Fifield
David Beckham's hopes of extending his England career into a fourth World Cup finals are in tatters after the veteran midfielder ruptured an achilles tendon in Milan's 1-0 Serie A victory over Chievo last night, an injury that will rule him out for the season and could curtail his illustrious 18-year career. The 34-year-old pulled up in the centre circle under no pressure from
David Beckham's hopes of extending his England career into a fourth World (...)
Football

Football: The highs and lows of David Beckham's career
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Gallery (20 pictures): 15 March 2010: As David Beckham arrives in Turku, Finland, for surgery on his ruptured Achilles - an injury which looks certain to exclude him for this summer's World Cup - Tim Wigmore looks back at the career of football's biggest (...) Football

Martin O'Neill says Aston Villa players can replace David Beckham
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Press Association
Martin O'Neill has said that Aston Villa's Ashley Young and Stewart Downing are capable of "playing very well indeed" on the right side of the England midfield, the position that might have been filled by David Beckham. Beckham is out of contention for a World Cup place after rupturing an achilles tendon while playing for Milan against Chievo yesterday. Villa's James Milner a
(...)the England midfield, the position that might have been filled by David Beckham. Beckham is out of contention for a World Cup place after (...)
Football

Serie A title race blown wide open as Inter take eye off the ball
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Paolo Bandini
"The fox is wounded," yelped Gazzetta dello Sport, and they weren't talking about Goldenballs. David Beckham's ruptured achilles represents a cruel blow for the player and perhaps also for England (then again, perhaps not) – but on a weekend like this it was never going to get top billing in Italy. As if a Ferrari one-two in the first grand prix of the season wasn't enough to (...)
(...)yelped Gazzetta dello Sport, and they weren't talking about Goldenballs. David Beckham's ruptured achilles represents a cruel blow for the player and (...)
Football

The moment David Beckham's World Cup dream was shattered
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Video (49sec): David Beckham is almost certain to miss the World Cup finals after tearing his achilles tendon playing for Milan
(...)yelped Gazzetta dello Sport, and they weren't talking about Goldenballs. David Beckham's ruptured achilles represents a cruel blow for the player and (...)
Football

Five things we learned from the Premier League this weekend
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Barney Ronay
Walcott will start at the World CupTheo Walcott is a strange footballer. In some ways he doesn't seem like a footballer at all, and not just because he has an air of quiet humility and seems unlikely ever to have a fight with a nightclub toilet attendant or let off a fire extinguisher during a guided tour of a hospice. There is also a gaucheness to his play. In a recent (...)
(...)World Cup because this weekend we learned both Aaron Lennon and David Beckham have tournament-threatening injuries. Plus, Fabio Capello likes Walcott for his (...)
Football

Adriano Galliani says David Beckham will be welcome back at Milan
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Press Association
David Beckham will be welcome back for a third spell at Milan next year, according to the club's vice-president, Adriano Galliani. The England midfielder is expected to miss the World Cup after rupturing his achilles tendon while playing against Chievo yesterday. Galliani said he expected the midfielder to be out for "five or six months". The 34-year-old is in his second loan
David Beckham will be welcome back for a third spell at Milan next (...)
Sport

Bangladesh v England - day four as it happened
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Rob Smyth
Preamble Morning. England resume on 131 for five, a lead of 434, after some clumsy declaration batting yesterday evening. I suppose they will bat on until their lead is 500, which would give them around five-and-a-half sessions to bowl Bangladesh out. Could a Bangladeshi batsman come of age and save the match by replicating Mike Atherton's epic 185 not out at Johannesburg in (...) Football

Surgeon rules out David Beckham's chances of making the World Cup
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Agencies
The surgeon who will operate on David Beckham's torn achilles tendon has written off the player's chances of making the World Cup in South Africa. The 34-year-old suffered the injury in Milan's 1-0 win over Chievo yesterday. He is due to arrive in Finland for surgery around noon today but has been warned it will take at least four months to fully recover, making it impossible
The surgeon who will operate on David Beckham's torn achilles tendon has written off the player's chances (...)

Football

Football transfer rumours: Gianluigi Buffon to Manchester City?
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Simon Burnton
Excuses, excuses, always excuses. Monday is never the Mill's favourite day. Even when David Beckham hasn't just suffered a career-threatening, World Cup ambition-destroying achilles injury the papers are full of nasty, irrelevant rubbish such as match reports, and sadly lacking in the true and genuine lifeblood of our nation's favourite sport, namely baseless gossip and idle (...)
(...)excuses. Monday is never the Mill's favourite day. Even when David Beckham hasn't just suffered a career-threatening, World Cup ambition-destroying (...)
Football

Liverpool v Portsmouth - as it happened
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Alan Gardner
Preamble: Evening people. Tonight Liverpool should be licking their lips at the prospect of taking candy from Portsmouth, the Premier League's bottom team and designated crisis club. And, whisper it quietly, it looks like Rafa Benítez may thinking the same, leaving out Lucas Leiva and the hearty endeavour of Dirk Kuyt in favour of £20m-man Alberto Aquilani and perenial (...) Football

United kiosk worker sacked for wearing green and gold scarf at Old Trafford
The Guardian, Monday March 15 2010
Owen Gibson and Adam Farnell
A student working part-time in an Old Trafford catering kiosk has become the latest individual connected with Manchester United to claim he has felt the strength of the club's backlash against protests targeting the Glazers. Jerry Vyse, a first-year anthropology student at Manchester University, said he bought a green and gold scarf outside the ground and wore it during his ha
(...)a potential takeover bid from the self-styled Red Knights, with David Beckham donning a green and gold scarf as he left the pitch (...)
Football

Fabio Capello says 'it looks like David Beckham is out of World Cup'
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Press Association
The England manager Fabio Capello has spoken to David Beckham and has said "it looks like he is out of the World Cup". England's most capped outfield player ruptured an achilles tendon while playing for Milan in a Serie A match against Chievo last night. "We have to wait for the results of the scan, but it looks like he is out of the World Cup," said the England manager. I sp
The England manager Fabio Capello has spoken to David Beckham and has said "it looks like he is out of the (...)
Football

Can we have some perspective please?
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Rob Smyth
England received a huge blow to their rapidly dwindling hopes of winning the World Cup yesterday, but it did not come in Milan. The news that Aaron Lennon, England's incumbent right-winger, is still "quite a way off" fitness after two months out with a groin injury is of significantly more relevance to such a necessarily cold figure as Fabio Capello than the admittedly very (...)
(...)figure as Fabio Capello than the admittedly very sad news that David Beckham will miss the World Cup after rupturing an achilles tendon while (...)
Football

Peter Taylor says England will miss David Beckham at World Cup
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Press Association
The former England manager Peter Taylor has said England will miss David Beckham's experience at the World Cup in South Africa this summer. Beckham, 34, ruptured an achilles tendon while playing for Milan against Chievo yesterday. He has flown to Finland for surgery but is expected to be out of the game for five months or more, thus missing the World Cup in June and July. Tay
The former England manager Peter Taylor has said England will miss David Beckham's experience at the World Cup in South Africa this summer. Beckham...
Football

Beckham as achilles: last act for football's golden boy
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Paul Hayward
Achilles was the most handsome of the Greeks who fought Troy, but he had a weakness. So, too, on Sunday night in Milan, not even the brand he has built around himself could protect David Beckham from the rupture in his heel that spells the end of his career as an elite footballer. Beckham the international sportsman probably passed into sepia when he pulled up lame for AC Mila
(...)not even the brand he has built around himself could protect David Beckham from the rupture in his heel that spells the end of (...)
Football

David Beckham aims for 'swift and full recovery' from achilles injury
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Martin Pengelly
The England midfielder David Beckham "hopes to make a swift and full recovery" from the ruptured achilles tendon he suffered while playing for Milan against Chievo yesterday, a statement on the player's website said. Beckham underwent surgery on his achilles in Finland earlier today, and his surgeon confirmed that the operation was a success. "So far everything is fine," Dr. S
The England midfielder David Beckham "hopes to make a swift and full recovery" from the ruptured (...)
Football

David Beckham's glittering career set for an unhappy ending
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Press Association
The Hollywood story of David Beckham looks to have reached an unhappy ending. The 34-year-old was seemingly heading for a fourth World Cup finals appearance after accumulating 115 caps but his hopes of sharing in success for England in South Africa this summer have been dashed. Behind acres of tabloid newsprint and obscured by celebrity obsession and vast wealth, Beckham's des
The Hollywood story of David Beckham looks to have reached an unhappy ending. The 34-year-old (...)
Football

Football Weekly: Beckham's World Cup over
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Audio (43m 36sec): David Beckham's career in doubt, and Phil Brown and Hull City part ways. Plus a preview of Chelsea v Internazionale; Liverpool on the brink; and how to cope with no (...)

Football

Did David Beckham deserve to go to the World Cup?
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Poll: Did Beckham's recent performances even merit a place in the squad? Football

David Beckham to miss World Cup after injuring Achilles tendon
guardian.co.uk, Sunday March 14 2010
Press Association
Fabio Capello has spoken to David Beckham to commiserate over the injury that will rule the former England captain out of this summer's World Cup. Beckham suffered a major Achilles injury during Milan's Serie A match with Chievo this evening, ending his hopes of featuring in a fourth World Cup for his country in South Africa this summer. Both Capello and his assistant, Franco
Fabio Capello has spoken to David Beckham to commiserate over the injury that will rule the former England (...)
Football

Sunderland v Manchester City - as it happened
guardian.co.uk, Sunday March 14 2010
Rob Bagchi
Rob will be here from 3.30pm. In the meantime read the opinion of the Sunderland chairman, Niall Quinn, on players' wages. He reckons it is time for clubs to get a grip on the amount of money they are spending on player wages. Quinn asks Premier League to control clubs' wage billsNiall Quinn, the Sunderland chairman, has called for the Premier League to restrain spending on pl Football

Saturday clockwatch – as it happened
guardian.co.uk, Saturday March 13 2010
Alan Gardner
Preamble: Hallo, hallo, hallo. Today's 3 o'clockers feature one title aspirant, five relegation candidates, three teams with their eyes on Europe and one comfy midtable outfit. Burnley and Bolton will be the loci of most of the afternoon's tension, where both teams will hope to put one over on their fellow strugglers, Wigan and Wolves. With just six points separating 13th and Business

Superdry fashion group to float at 500p
guardian.co.uk, Friday March 12 2010
Julia Finch
The man behind the fast-growing Superdry fashion label is set to bank nearly £80m when the company joins the stockmarket later this month. Julian Dunkerton, who started out in the fashion business with a market stall in Cheltenham, will also retain a 33% stake in the business, worth another £130m at the 500p flotation share price. The Superdry label, which specialises in st
(...)Superdry. The trademark orange label has won celebrity fans such as David Beckham and the actor Leonardo DiCaprio, even though Supergroup does not pay (...)
Football

Manchester United ban players from speaking about anti-Glazer movement
guardian.co.uk, Friday March 12 2010
Daniel Taylor
Manchester United are so concerned about the increasing success of the green-and-gold protests that the club have effectively forbidden Sir Alex Ferguson's players from speaking about it publicly and imposed a series of other measures aimed at counteracting the kind of publicity generated by David Beckham's endorsement of the campaign. Beckham's parting statement after United'
(...)other measures aimed at counteracting the kind of publicity generated by David Beckham's endorsement of the campaign. Beckham's parting statement after (...)
Football

David Moyes hopes US players' strike can prolong Landon Donovan's stay
guardian.co.uk, Friday March 12 2010
Press Association
David Moyes has not given up hope of keeping the United States captain Landon Donovan in a squad he maintains is the best he has ever had at the club. Moyes celebrates eight years as manager at Goodison Park next week frustrated that even in a campaign that has featured victories over both Chelsea and Manchester United in quick succession, there will be no major trophies. Eve
(...)was available in the way that AC Milan keep re-signing David Beckham." For now, Moyes must focus on trying to secure European football (...)
Sport

Alan Shearer
guardian.co.uk, Friday March 12 2010
Paul Doyle
Hello Alan. How are you? Good. Fine thanks. Say, who do you think will win the World Cup this summer? Think and hope are two different things. I hope England can win it obviously. If they keep Wayne Rooney fit they'll have a very good chance but I think my favourites for the tournament will be Spain. Should Fabio Capello take David Beckham? I would take him for his experien
(...)favourites for the tournament will be Spain. Should Fabio Capello take David Beckham? I would take him for his experience, I think he has (...)
Football

How ageing Milan were squeezed into submission by Manchester United
guardian.co.uk, Thursday March 11 2010
David Pleat
This was all too easy for Manchester United. If Leonardo's selection had given the impression that the visitors would show more of an athletic challenge than in the first leg, the opening half-hour dispelled that notion. The visitors' ageing pedestrians were knocked down by their hosts' energetic pressure. Milan actually enjoyed more of the ball in the first half but
(...)security but the winner was always the lone United frontman. David Beckham could not bolster Milan's challenge. United were sharper and closed (...)
Sport

Today in sport – live!
guardian.co.uk, Thursday March 11 2010
Martin Rose, Tom Davies and Sean Ingle
3.30pm: The new chairman of the World Professional Billiards and Snooker Association, Barry Hearn, has branded snooker players "lazy" and wants them to get off their backsides and get working. Not like plumbing, or being a spark or collecting the money from fruit machines in pubs mind, but basically playing more snooker than they do at the moment. "I'm going to set up a whole
(...)riding accident this morning. TD 1.15pm: Owen Gibson has blogged about Beckham's Wearing Of The Scarf, arguing that the former Manchester United (...)

"Beckham"

The Guardian, Tuesday March 16 2010

search guardian.co.uk search user contributions search the web powered by google
‘beckham’ 14700 results
| (see also: David Beckham (Football), Victoria Beckham (Life and style)?) Football

http://browse.guardian.co.uk/search?search=beckham&No=0&sitesearch-radio=guardian&go-guardian=Search


Arkisto.

Sanomapark sunnuntaina 25.06.2006. Kuva. "Totinen hetki juuri ennen kentälle astumista. David Beckham."

25.06.2006 kesäkuun sunnuntaina klo 17.56. SVT2:n kuvasta Pertti Manninen ja TV:n luoma vääristymäraidoitus. Pelikentällä Englanti voitti Ecuadorin 1-0 Beckhamin kierteisellä muurin yli potkaisemalla alanurkkaan uponneella maalilla.
 


Haku arkistosta

Sanomapark
2003 alkaen
Vuodet 1999-2002 täällä!

Sanomapark torstai 2010-03-11 - N:o 1108 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen Sanomapark - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen - 300 metriä Vapaudenkatua. Kuvasarja

Uusin - Linkit joka etusivulle - Haku - 10 v! - Ilmoitukset - Viikkosanomat-blogi - Arkistosta jotakin väkivallasta ja muustakin 1999-2003. Lue!


Sanomanetti
N:o
1109

Torstai
2010-03-11
 
Ilmoita ilmaiseksi sivu!
Wincapita - Kuinka nettimedia uutisoi kokouksen ja sen tunnelmat sekä hiukan muutakin. aamulehti ess hs hbl ilkka iltalehti iltasanomat kainari kaleva karjalainen kauppalehti ksml lapinkansa Sanomapark pohjalainen sanomat24 savonsanomat sk24 taloussanomat ts uusisuomi wincapita. Kunkin uusin maanantaina 2010-03-08. Tekstit - Edelliset tekstit

Kuva: "Tuija Brax, oikeusministeri. Vihr" ei pysty pidättämään itseensätyytyväisyyttään antaessaan vaalilainmuutoslausuntoa Ylelle. Kuva: Pertti Manninen tänään torstaina 2008-04-24.

Suomi ja Afganistan: Vaaleja siirretään, samassa veneessä ollaan.

Niinhän siinä nyt näyttää käyvän, että Suomen perustuslaki antaa myöten seuraavien eduskuntavaalien siirtämisen yhdellä kuukaudella. ”Oikeusministeri” Tuija Brax, tämä vihreän ajattelun helmi, kirkkaalla naamalla esittää television uutislähetyksessä, että päätös voidaan tehdä yksinkertaisella enemmistöllä. Perustuslaista hän ei puhu mitään, sillähän on jo pyyhitty moneen kertaan monesta paikasta.

Huvittavaa on, tai pikemminkin surullista, että valtamedia ei paheksu tätä ”vallankaappausta”, vaan hyssyttelee, esim. Helsingin Sanomat.

Tähän väliin aikaisempi teksti: Viikkosanomat. Pääkirjoitus keskiviikkona 2009-11-25 klo 16:17.

Vallankaappaus jonkun tekosyyn varjolla. Suomi oppi Afganistanista kuinka vaaleja siirretään.

Kahvilassa näkyy Iskelmä- kanavan kuvaa entisellä Harju & Pöntisellä. Alareunassa liukuu STT:n uutistekstejä ja mitä helvettiä. Eduskuntavaalit siirretään huhtikuulle! Tämän Matti Vanhasen hallituksen alhaisten temppujen sarja saa jatkoa. Tottakai vallantunnossaan eduskunta voi päättää asiasta, perustuslain säätämisjärjestyksessä, sillä edellisillä vaaleilla valittu eduskunta sai oikeuden, mandaatin, kuukautta lyhyemmäksi ajaksi. Kiireesti lasken, että 5/6 enemmistö tarvitaan. Näin ollen 33-34 edustajaa pystyisi kaatamaan lain jos perustuslakia noudatetaan.
Siitäkään ei voi olla kovin varma, kun eduskunta itse tulkitsee perustuskakia. Siis Sdp pystyisi kaatamaan esityksen, oppositon pienpuolueet yhdessä ainakin melkein jne.

Tämä ala-arvoinen oikeusministeri Tuija Brax nielee mitä tahansa keskustan ja kokoomuksen öykkäröintiä saadakseen vain olla hallituksessa. Parhaillaan hän valmistelee äänikynnyslakia, jolla valta sementoidaan nykyisille isoille puolueille, nykyiset pienetkin ovat vaarassa tippua, ainakin Rkp ja yhtäkkiä joku muukin, kunhan ei vihreät. Kuinka kauan tätä öykkäröintiä sallitaan, kuinka kauan valtamedia hyväksyy härskiydet? Turhia kysymyksiä, otetaanko nämä edes esille tältä kantilta.

Jos vaalien ajankohtaa halutaan muuttaa, niin se voidaan tehdä ainoastaan ei seuraavissa, vaan sitä seuraavissa vaaleissa.

Kyllä sivistyneessä maassa pitäisi sentään alamaisten vaalihetkellä tietää kuinka pitkäksi ajaksi valtakirja edustajille annetaan, siis normaalioloissa, sotatilanteessa tietenkin asia on toinen, ei sodan keskellä voida ruveta vaaleja järjestämään, silloin puolustetaan isänmaata, ei kai sentään tulevaisuudessa hyökätä.

Pääministeri Matti Vanhanen ja valtiovarainministeri Jyrki Katainen tekevät korskeudessaan alhaisen tempun suomalaisille, vaalikarjalle. Oppi-isää ei tarvitse kaukaa hakea, siellä se istuu keskellä puhemieskoroketta, silloin kun istuu, paskamaisia lakeja säädettäessä likaisen työn joutuu tekemään varapuhemies Seppo Kääriäinen. Niin tämä Sauli Niinistö esitti silloin kun Suomi oli EU:n puhenjohtajamaa, että vaalit pitäisi siirtää kesäkuuhun. Näin se jotenkin meni, mutta silloin oli sentään vielä jotain ryhtiä, ja ehdotus ammuttiin alas ja siitä luovuttiin vähin äänin. Niinistön omaan saavutusten luetteloon se ei ole jäänyt kummittelemaan, niinkuin ei edes Tobinin veron nauraminen päin naamaa ja sen esittäjien sättiminen. Varjele meitä tältäkin ketkulta, vaikka ihmeitä täytyy tapahtua että hänestä päästäisiin. Ei tarvitsisi mustamaalata, tuotaisiin esille, mitä hän on itse sanonut ja miten on toiminut.

Pääministeri Matti Vanhanen jää historiaan, ei lautakasoista, vaan tietenkin oikeudenkäynnistään ja siitä likaisten temppujen lukumääräennätyksestä, kun ne joskus esille otetaan. Nyt voidaan elää kuin banaanitasavallassa (jokainen käsittäköön sanonnan niinkuin tantoo).

Viikkosanomat. Pääkirjoitus keskiviikkona 2009-11-25 klo 16:17.

http://viikkosanomat.fi/2009/11/25/vallankaappaus-jonkun-tekosyyn-varjolla-suomi-oppi-afganistanista-kuinka-vaaleja-siirretaan/

Tänään sitten Uudesta Suomesta löytyi juttu, jossa hyvinkin voisi Afganistanin tilalle kirjoittaa Suomi. Sisältöhän on sama. Perustuslaki on paperia, niinkuin onkin.

Afganistanin vaalit siirretään syksyyn

Afganistanin vaalit siirretään syksyyn Julkaistu: 24.1.2010 Päivitetty: 24.1.2010

Kuva: EPA / All Over PressAfganistanin riippumaton vaalikomissio on siirtänyt tämän vuoden parlamenttivaalit keväästä syksyyn. Alun perin vaalit piti järjestää toukokuussa, mutta nyt uusi ajankohta on syyskuussa, kertovat afganistanilaiset viranomaislähteet.

Vaalien siirto on länsivaltojen mieleen, sillä ne haluavat lisäaikaa ennen vaaleja tehtäville uudistuksille. Uudistusten toivotaan estävän mahdollisen vaalivilpin. Afganistanissa viime vuonna järjestetyt presidentinvaalit kärsivät laajasta vilpistä.

Uutistoimisto Reutersin viranomaislähteen mukaan vaalien uuden ajankohdan taustalla olisi ennen kaikkea vaalien järjestämiseen tarvittavien varojen puute. Afganistanin perustuslain mukaan parlamenttivaalit olisi pitänyt järjestää keväällä.

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/83061-afganistanin-vaalit-siirretaan-syksyyn

Rappiota surren, niin poliitikkojen kuin mediankin. Pertti Manninen. Viikkosanomat. Lauantaina 2010-03-07 klo 00:27Höpinä jatkuu: Hallitus on kiinnostunut netissä äänestämisen kehittämisestä

”Hallitus on kiinnostunut netissä äänestämisen kehittämisestä”

Helsingin Sanomat
13.1.2010 18:59 | Päivitetty: 13.1.2010 19:45
STT

”Hallitus linjasi keskiviikkona iltakoulussaan, että tavoitteena on vaalihuoneistossa tapahtuvan sähköisen äänestyksen sijasta äänestäminen netissä. Sähköisen äänestämisen kehittämistä ei jatketa nykypohjalta. Jos nettiäänestämistä kokeillaan, se tapahtuu aikaisintaan vuoden 2016 kuntavaaleissa.

Ensin on joka tapauksessa ratkaistava muun muassa vaalisalaisuuden turvaamiseen liittyvät ongelmat.

Perinteisestä lippuäänestyksestä ei kuitenkaan luovuta, vaan se säilytetään vaihtoehtona. Oikeusministeri Tuija Brax (vihr.) piti ratkaistavia kysymyksiä ja otettavia riskejä melko isoina.

Norjan tulevaa kokeilua nettiäänestyksellä seurataan tarkoin. Sähköistä äänestämistä kokeiltiin vuoden 2008 kuntavaaleissa Karkkilassa, Kauniaisissa ja Vihdissä.

Vaalit jouduttiin viime syksynä uusimaan ongelmien takia. Hallitus päätyi nyt siihen, ettei kokeillusta mallista ole saatavissa sellaisia hyötyjä, jotka antaisivat aihetta jatkokehittelyyn.

Nettiäänestys sen sijaan voisi nostaa äänestysprosenttia.”

Kommentti

Valistunut arvaus on se, ettei vaalisalaisutta pystytä turvaamaan muulla tavalla kuin nykyisessä äänetysmenettelyssä.

Tämä höpinä nettiäänestyksestöä liittyy siihen kun, ei kehdata tunusta suoraan sähköisen äänestyksen möhläystä. Lisäksi kuin ohimennen oikeusministeri Tuija Brax välttyy valtakunnanoikeudelta, koska hän hyväksyi äänestysmallin, jossa kolme nministeriön virkamiestä voi murtaa vaalisalaisuuden, koska heillä on siihen vaadittavat sähköiset avaimet.

Siis selväkielellä. Äänestäjän henkilöllisyys voidaan yhdistää annettuun ääneen. Tällainen järjestelmä ei kestä mitään päivänvaloa, se on kaikkien lakien vastainen. Poliittinen oikeuskansleri ei ole huomaavinaan tätä ja on hiljaa. Ei korppi korpin silmäänokia, vaikka aihetta olisikin tämän kaikkien aikojen epäpätevimmän oikeusministerin kohdalla.

Tänään saimme lukea, että Ugandassa tapetaan todistajia ja tämä maailmanparantaja Braxin järjestämä näytösoikeudenkäynti saa yhä surullisimpia muotoja. Siinä sivussa Suomi tärveltyy. Niin pääministerin nimi on vielä Matti Vanhanen, joka ajoi Lex Nokiaa kuin käärmettä pyssyyn: ”Meidän ei tarvitse olla naiveja”- sanonnalla hän luonnehti Lex Nokian tarpeellisuutta, josta nimestä muuten Nokia ei tahdo ymmärrettävistä syistä ottaa kunniaa. Ei kai se sentään pelkästään Vanhasen ajatuksista syntynyt.

Nettiäänestys, pikemminkin jonkunlainen kansalaismielipiteen kuuleminen, sinänsä on ihan hyvä ajatus, kun otetaan tuloksia tarkastellessa esim 5 prosentin manipulointimahdollisuus huomioon. Vaaleissahan ei voi sallia yhtään manipulointia, siis äänestyslippua uurnan laitettaessa.

Toivottavasti ei nämä kokoukset ja konsultit tule kovin kalliiksi tällaisessa selvässä asiassa, jonka luulisi hoituvan myös virkatyönä kuulemisineen. Jouni Backman ei kai sentään enää ture kysymykseen, kai hallituksella sentään sen verran on itsesuojeluvaistoa.

Pertti Manninen, Viikkosanomat keskiviikkona 2010-01-13 klo 23:21

Tänään on torstai 11, maaliskuuta 2010.

Pitkä pääkirjoitus.
Aluksi motto aikaisemmasta kun sain langattoman yhteyden toimimaan.
Pääkirjoitus 19.06.2003. Pertti Manninen, sanomanetti.fi.

”Tieto on samassa määrin onnen ja onnettomuuden, hyvien tekojen ja pirullisuuden väline. Tieto voi olla yksilön korkein, mutta myös tuhoisin elämänmuoto.”
Georg Henrik Wright. Ajatus ja julistus. 1955.

Tämä ylevä lause siivittäköön seuraavan tekstin.
Satunnaisesti mieleen tulevia otsikoita.

Vaalilaki.

Oikeusministeri Tuija Brax, tuo häikäilemätön sananselittäjä, sanoi jonkun lehden, HS (?), mukaan, että ”tässä uudessa vaalilaissa yksikään ääni ei mene hukkaan”.

Kysymys on siitä vääristymästä ja sen korjaamisesta, kun esimerkkinä ollut Pohjois-Karjalan vaalipiiri on niin pieni, että vihreiden äänet eivät riittäneet yhteenkään paikkaan ja äänet menivät hukkaan. Tätä korvaaman on tarkoitus muuttaa vaalilakia niin, että äänet olisivat menneet yhteiseen kassaan, ja monimutkaisten laskutoimitusten jälkeen esim. Helsingin vihreille tässä esimerkissä. Sdp vastustaa uudistusta ja ehdottaa pienten vaalipiirien suurentamista ja suurten pienentämistä, jolloin eduskuntapaikan saaminen tulisi tasapuolisemmaksi ja mitään lain muutosta, muuta, ei tarvittaisi.

Oikeusministeri Brax unohtaa, tarkoituksellisesti tietenkin sen, että aina ääniä menee hukkaan jos riittävää kannatusta ei ole. Hänen esittämässään järjestelmässä ääniä vasta menisikin hukkaan, kun muutosvaatimuksena on 3:n prosentin äänikynnys ja myös vaaliliittojen kieltäminen, jottei vaan kukaan uusi yrittäjä esim. senioripuolue, piraattipuolue, haistakaa paska koko valtiovalta-puolue, puhumattakaan pienistä kommunistipuolueista vahingossakaan pääsisi eduskuntaan.

Esimerkkinä, jos esim. 3 uutta ryhmää, ajatellaan, että vanhat tuon kynnyksen ylittäisivät, saisivat kukin 2 % äänistä, siis 6 prosenttia äänistä, jotain noin 150 000 ääntä menisi hukkaan. Jos vaalijärjestelmä olisi oikea 6 %:lla pitäisi saada 6 % paikoista, kahdesta sadasta siis 12!

Kirkkaalla naamalla Brax ajaa tällaista mallia ja kehtaa lisäksi esittää, että kun nämä ressukat eivät saaneet 3 % äänistä, niin jos saisivat kuitenkin 2 %, tämä korvattaisiin rahalla, siis rahalla!

Ei kansalaiset ole niin tyhmiä kuin Brax luulee, Brax tekikin työtä jonkunlaisena juoksulikkana isojen härskipuolueiden, kepun ja kokoomuksen suojeluksessa, koska tällaisten uudistusten perimmäinen tarkoitus on betonoida kansanvalta ja eduskunta nykyisille ryhmille, siis suorittaa jonkinlainen hiljainen vallankaappaus, tavoitteena pitkällä tähtäimellä on lennättää myös kielivähemmistö ulos eduskunnasta.

Media on mennyt lankaan kun se laskee, että isot puolueet menettäisivät ja keskikokoiset hyötyisivät, ei tämä ole kuin laskennallista todellisuutta, laskuissa on unohdettu uusien yrittäjien hukkaan menneet äänet, jolloin todellisuudessa isot eivät mitään menettäisi.

Varsinkaan valtaa eivät menetettäisi, samat koaliitiot syntyisivät joka tapauksessa, on nyt niitä paikkoja yksi tai kaksi vähemmän. Tämä on jätetty huomioimatta näissä laskelmissa, valtahan se on jota tavoitellaan.

Helsingin Sanomat ja Ilta-Sanomat ovat hyväksyneet uudet ehdotukset ja kannattaneet niitä. Nämä Sanoma News Oy:n lehdet oivat häikäilemättömissä pääkirjoituksissaan unohtaneet aivan kuin yhteisen salaliiton tuloksena edellä mainitut asiat. Pääkirjoituksissa, joissa ikään kuin selostetaan tätä uutta oikeudenmukaisuutta, on unohdettu äänikynnyksen vaikutus ja vaaliliittojen kieltämisen vaikutus vaalitulokseen.

Jotenkin omituisesti vähätellään sdp:n esittämää vaalipiirijakoa, joka poistaisi tämän Pohjois-Karjala-tragedian ja -trauman.

Onneksi eilen Iltalehti, Almamedian lehti paljasti pääkirjoituksessaan aika tarkkaan mistä on kysymys: Lehden mukaan isot eivät oikeasti edes halua muutosta. Braxille on annettu Mission impossible, jota tämä sähköisen äänestyksen sekoilijaministeri käyttää hyväkseen esiintyessään jonkinlaisena oikeuden enkelinä. Aika kyllä riisuu siivet ja lopulta höyhenetkin, kyllä Brax tulee kynityksi maan rakoon, kunhan tämä huijaus lopulta paljastuu.

Tähän väliin netistä joitakin linkkejä, parin vuoden takaisia, uusimpia löytyy Viikkosanomat-blogista.

Ei edes linkki vaan koko kirjoitus:

Torstai 2008-04-24

Silmänkääntö- ja temppuministeri pilkkaa perustuslakia oikeusministerin valekaavussa!

Oikeusministeri Tuija Brax perustelee vaalilainuudistusta vedoten Suomen perustuslain takaamaan (?) yleiseen ja yhtäläiseen äänioikeuteen. Jollei tätä nykyinen vaalilainsäädäntö takaakaan, mikäpä takaisi, niin ei sitä kuitenkaan iljettävän kirkkaalla ja onnellisella naamalla ja asenteella pidä mennä huonontamaankaan. Kaikki äänikynnykset halventavat demokratiaa. Jos jollain alueella (vaalipiirissä) syntyy kansanliike, joka saisi vaikkapa kolmanneksen sen vaalipiirin äänistä, niin pois pois eduskunnasta näitä sementoituneita ja dementoituneita puolueita kiusaamasta. Ja pienten ryhmien vaaliliitotkin pitäisi kieltää, kun ei muka tiedetä kenelle ääni menee. Kyllä äänestäjä tietää, ettei se ainakaan mene sinne, minne hän ei sitä suurin surminkaan halua. Että tällainen ”oikeusministeri” meillä nyt on jakamassa euforiassaan näitä lausuntoja.
Pääkirjoitus. Sanomapark. Pertti Manninen. Torstai 2008-04-24.

Tähän oli sitten seuraavassa numerossa korjaus, että on esitetty myös vaalipiirikohtaista äänikynnystä. Näistä ei nyt kyllä ole ollut mitään puhetta Helsingin Sanomissa tai Ilta-Sanomissa, lukuvarauksin, siis ei ainakaan pääkirjoituksissa. Ne on tietenkin jätetty tarkoituksella pois, koska niiden pohtiminen paljastaisi juuri koko uudistuksen epädemokraattisuuden. Sanomissa osataan. Voi kai sanoa, että tällainen on päätoimittaja Janne Virkkusen viimeinen palvelus lukijoilleen, tiedon pimittäminen loppuun saakka, sillä tavalla. Netti kuitenkin kertoo tästä härskiydestä, jotenkin vielä luotetaan siihen, että emävalheet menevät läpi kansalaisilta. Voi olla että menevätkin, mutta häpeällistä on kuitenkin käyttää valta-asemaansa väärin ja jättää kirjoittamatta ja selostamatta asiaa kaikilta puolilta.

Jos sitten kansalaiset hyväksyvät asian niin mikäs siinä. Tiedonvälitys on toiminut.

Tähän lopuksi uudelleen Wrightin lause:

”Tieto on samassa määrin onnen ja onnettomuuden, hyvien tekojen ja pirullisuuden väline. Tieto voi olla yksilön korkein, mutta myös tuhoisin elämänmuoto.”

Georg Henrik Wright. Ajatus ja julistus. 1955.

Muistakin piti kertoa, mutta rupesi kylmäämään, takki on heitettävä niskaan ja pipo päähän, joten ehkä tämä asia tuli jotenkin käsiteltyä.

Eskon baarissa, jossa poikkeuksellisesti on joku asiaohjelmakanava päällä, puhutaan AKT:n lakosta, EK:n määräyksistä ja niin edelleen, musiikki ei soi, tartun Ilta-Sanomiin, Bisquit, ja eiliseen Aftonbladetiin joka tänään oli tullut tilauksesta R:lle, täytyy tsekata mitä naapurissa tapahtuu.

Klo on nyt 13:40 torstaina 2010-03-11.

Pertti Manninen. Sanomapark pääkirjoitus.

Linkkeja nyt illalla torstaina 2010-03-11 klo 23;43.

Suomi ja Afganistan: Vaaleja siirretään, samassa veneessä ollaan.
http://viikkosanomat.fi/2010/03/06/suomi-ja-afganistan-vaaleja-siirretaan-samassa-veneessa-ollaan/

Höpinä jatkuu: Hallitus on kiinnostunut netissä äänestämisen kehittämisestä
http://viikkosanomat.fi/2010/01/13/hopina-jatkuu-hallitus-on-kiinnostunut-netissa-aanestamisen-kehittamisesta/


Vallankaappaus jonkun tekosyyn varjolla. Suomi oppi Afganistanista kuinka vaaleja siirretään.
http://viikkosanomat.fi/2009/11/25/vallankaappaus-jonkun-tekosyyn-varjolla-suomi-oppi-afganistanista-kuinka-vaaleja-siirretaan/

Vaalipäivän siirto = vallankaappaus. Sdp näyttää luopuneen suosiolla vallasta.
http://viikkosanomat.fi/2009/11/25/vaalipaivan-siirto-vallankaappaus-sdp-nayttaa-luopuneen-suosiolla-vallasta/

Silmänkääntö- ja temppuministeri pilkkaa perustuslakia oikeusministerin valekaavussa!
http://www.sanomanetti.fi/2008/04/24/etusivu.htm

Lauantai 2008-04-26 Muut lehdet. Äänikynnys uhkaa demokratiaa. Ville Hänninen. Mielipide. Helsingin Sanomat. Lauantai 2008-04-26.
Äänikynnys uhkaa demokratiaa.
http://www.sanomanetti.fi/2008/04/26/etusivu.htmKuva: "Tuija Brax, oikeusministeri. Vihr" ei pysty pidättämään itseensätyytyväisyyttään antaessaan vaalilainmuutoslausuntoa Ylelle. Kuva: Pertti Manninen tänään torstaina 2008-04-24.


News World news Afghanistan

Britain to Hamid Karzai: you must talk to Taliban now
David Miliband issues plea as diplomats fear Afghanistan peace conference headed for failure

Julian Borger, diplomatic editor guardian.co.uk, Tuesday 9 March 2010 21.00 GMT
David Miliband with Hamid Karzai in 2008. Photograph: Shah Marai/AFP/Getty Images

Britain will tomorrow urge the Afghan government to put more effort into the pursuit of peace talks amid fears that the war could be prolonged – and more British lives lost – as a result of incompetence and lack of political will in Kabul.

A speech to be delivered in the US by the foreign secretary, David Miliband, will reflect growing anxiety in London that President Hamid Karzai's professed desire for a political solution has not been backed up by any serious planning or concrete proposals.

Unless more pressure is put on the Afghan government, some British officials predict that Karzai's proposed loya jirga, or grand peace council, due at the end of next month, will be little more than a PR stunt. "My argument today is that now is the time for the Afghans to pursue a political settlement with as much vigour and energy as we are pursuing the military and civilian effort," Miliband will say at the Massachusetts Institute of Technology, according to a text of the address seen by the Guardian.

British officials believe that significant Taliban leaders are ready to start talking about a political settlement in which they would sever ties with al-Qaida and put down weapons in return for a role in politics. But there is also concern that opportunities to open a preliminary dialogue are being lost, and that the conflict, which has already cost more than 270 British lives, is being intensified by Kabul's inefficiency and corruption. ...

http://www.guardian.co.uk/world/2010/mar/09/david-miliband-afghanistan-peace

News UK news Military

British soldiers killed in Afghanistan 'inadequately trained', coroner says
Unlawful killing verdict recorded for death of first British woman soldier to die in Afghanistan conflict and three colleagues

Steven Morris guardian.co.uk, Tuesday 9 March 2010 21.23 GMT Article history
Corporal Sarah Bryant, 26, who was the first female soldier to be killed in Afghanistan. Photograph: PA

Four soldiers who were killed when their Snatch LandRover was destroyed by a roadside bomb in Afghanistan were "inadequately trained" and poorly equipped when they died, the coroner at the inquest into their deaths said today.

Sarah Bryant, the first British woman soldier to be killed in the conflict, and three colleagues died while helping to mentor police in Helmand province when their vehicle triggered a huge improvised explosive device.

Their six-day inquest heard that their special forces unit was inadequately trained, had the wrong vehicles for the terrain they were working in and were having to deal with a shortage of metal detectors used to trace bombs.

The Wiltshire and Swindon coroner, David Masters, said he would be writing to the Ministry of Defence to try to ensure that such an incident was not repeated. He said he was concerned that the soldiers had been forced to use the lightly armoured Snatch Land Rovers, though their commanding officer had asked for a different kind of vehicle to be made available. ...

http://www.guardian.co.uk/uk/2010/mar/09/british-soldiers-afghanistan-inquest

Arkisto 2001.

 
SMILE
from MODERN TIMES
 
Lyric by
JOHN TURNER and GEOFFREY PARSONS
 
Music by
CHARLIE CHAPLIN
 
Moderately, with great warmth
 
 
SMILE, thou' your heart is aching,
SMILE, even tho' it's breaking,
When there are clouds in the sky,
you'll get by,
If you SMILE though your fear and sorrow,
SMILE and maybe tomorrow,
You'll see the sun come shining thru
for you.

Light up your face with gladness,
Hide ev'ry trace of sadness.
Alto' a tear
may be ever so near,
That's the time you must keep on trying,
SMILE, what's the use of crying,
You'll find that life is still worth while,
If you'll just SMILE.

 


AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle.

Kasvoillesi onni suo.
Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,
niin, hymy AIN'.

 

Moderately, with great warmth
AIN' - HYMY
suomennos: pertti manninen,
1.0-versio, 17.05.01
 

modern times - nykyaika. kuvitelma.
 

http://www.sanomanetti.fi/2001/05/17/hymy.htm

Sanomapark lauantai 2009-11-14 - Numero 1071
Lähde rentouttavalle kalastusreissulle Andamaninmerelle! Vietä päivä kalastaen, auringosta nauttien ja snorklaten. Vuonna 2009 valmistuneella Flying Finn -veneellä voi vetouistella laivan kokeneen miehistön avustuksella. Auringon palvojille riittää kansipaikkoja ja päiväunillekin voi torkahtaa ilmastoidussa hytissä. Merinäkymiä voi ihailla myös yläkannen varjon alla. Jos on onnea matkassa, voi matkalla nähdä vaikka delfiiniparven. Veneen taukopaikalla on uinti-, ja snorklausmahdollisuus, jolloin veden alla voi ihailla mereneläviä pienistä barrakudista merikilpikonniin. Veneeseen mahtuu 30 matkailijaa. Veneen pituus 19m, leveys 5m ja syvyys 2,7m. 400 hevosvoimaa. Keittiö, wc + suhku, ilmastointi. Matkan hintaan sisältyy kuljetukset, lounas ja juoma (vesi, virvoitusjuomat). Snorklausvälineet löytyvät veneeltä ja sisältyvät hintaan.        www.flyingfinn.info        www.thailand.fi     www.phuket.fi
Yhteydenotot Midnight Sun- ravintoloihin tai sähköpostitse midnight.sun @janne.to      www.midnightsunrestaurant.info      www.patong.fi 
+668 132 68097 - Huom! Suomesta puhelut numeroon: 99533 668 132 68097 maksavat 6 centtiä/minuutti + mpm (marraskuun 2009 hinta, ei tekstiviestejä).
       www.flyingfinn.info 
Sanomanetti torstaina 20. toukokuuta 2004.

"Pankki oli matkalla kohti loppuaan, osakkeenomistajien rahat ja omaisuudet olivat vaarassa.

Jo vuotta ennen Esko Ahon pankkitukipäätöstä säätytalolla oli Aleksanterinkadun vanhaan pankkisaliin kokoontunut Suomen Yhdyspankin arvovaltainen hallintoneuvosto. Paikalla oli ilaskiveä ehnroothia björnbergiä pankin napamiehiä ja omistajia. Johtokunnan jäsenet Ahti Hirvonen ja Björn Wahlroos lukivat madonlukuja ja johtivat puhetta.  Lopuksi esitettiin Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio, oli turvattava paikallaolijoiden ja muidenkin pankkien suuromistajien osakkeet ja omistukset.  Vanhan ja kunnianarvoisen pankin yhtiöjärjestys muutettiin huomaamatta veronmaksajien silmien edessä. Velkoja ja sitoumuksia siirrettiin vanhasta SYP:stä Pohjoismaiden Yhdyspankki Oy:lle,  joka kas kummaa muutti nimensä heinäkuussa vuonna 91 Suomen Yhdyspankiksi. Vanha ja kunnianarvoisa entinen SYP se muutettiin Unitas Oy:ksi. 
Uudelle yhtiölle roskapankki SYP:lle jäivät sekkitilit myös yleiseen liikenteeseen lasketut velkakirjat, sekä ulkomaiset että kotimaiset, ne siirrettiin tälle susipankille."
Seppo Konttinen
Ylen Talousarvio-lähetyksessä perjantaina 14.05.2004. Ohjelman nimi oli Pankkivangit."Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa".

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa. Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Asemakatu. Forum. Keskiviikkona 2008-11-12 klo 09:55. 
Tuuli käy heidän ylitseen ...

Kuva: Pertti ManninenSanomapark. Perjantai 2010-03-12 - N:o 1110 - Kuinka wincapita.fi-lehti syntyi. Pääkirjoitus - Kuva. Jelena Isinbajeva hakee ja saa valmentajaltaan muutakin kuin teknisiä neuvoja pudotettuaan kaksi kertaa riman aloituskorkeudesta 445 tänään Dohan MM-kisoissa.
Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: sanomanetti @hotmail.com - Sivu 2010-03-12, nettiin 2010-03-12, linkkejä 2010-03-12.
Blogi: Viikkosanomat.fi - Kuvasanomat - Sanomapark  
Sanomapark.fi 2010/03/12 -  Wincapita.fi syntyi - Jelena Isinbajeva hakee ja saa valmentajaltaan muutakin kuin teknisiä neuvoja pudotettuaan kaksi kertaa riman aloituskorkeudesta 445 tänään Dohan MM-kisoissa. - Vaalilaki. Oikeusministeri Tuija Brax, häikäilemätön sananselittäjä.  Pitkä pääkirjoitus. - Helsingin Sanomat - Ilta-Sanpma- Iltalehti - Matti Vanhanen- Jyrki Katainen - Janne Virkkunen  - Sanomapark perjantai 12.03.2010 - etusivu - kuva - kuvat - pertti manninen - sanomanetti - 12.fi - Lakisanomat - N:o 1110.Onnellista vuotta 2009!

BONNE ANNEE 2009

Heti vuoden vaihduttua ja tanssin alettua, klo 00.01 Ranskan aikaa, Suomen paukuttelun jo hiljalleen päättyessä. TV5MONDE EUROPE, Le plus grand cabaret. Kuva: Pertti Manninen torstaina 2009-01-01 klo 01.01. Sama vuosi sitten: Kuva.

Kesän hyvä teko - Opeta lapsi uimaan! Lue!

"Tätä eri totuuksien kannattavuuden puntarointia helpottaa hyväksi koettu muistisääntö "jos etuus on todellista, totuus on edullista"." Bisquit Seppo Ahti tänään torstaina 2009-05-28 Ilta-Sanomissa. "Tosipaikan edessä".

Näin se menee:
Maanantaina makkarat tehtiin,
tiistaina tikut vuoltiin,
keskiviikkona keitto keitettiin,
torstaina tupaan kannettiin,
perjantaina perheelle annettiin,
lauantaina liemi latkittiin,
sunnuntaina suu pyyhittiin.

Sivun alkuun!


Sanomanetti.fi-sivuston rinakkaissivustona toistoja poistaen ja nimet ja logot muuttaen nettiin laiantaina 2011-01-01.

 

2012-05-10: Sivustolta on poistettu Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 johdosta tuomiossa mainittujen henkilöiden asianosaistiedot rikoksentekoajalta 6.5.2007 - 18.1.2012. Tuomio luettavissa osoitteessa: http://www.n3.fi/tuomiot/keskisuomiko20120124/etusivu.htm