Edellinen - Seuraava - Sanomapark lauantai 2010-04-03 - N:o 1124 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen Sanomapark - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen


Valokuvaaja
Caj Bremer
19.2.-16.5.2010
Valokuvaaja Caj Bremerin retrospektiivinen näyttely esittelee hänen tuotantoaan 1950-luvulta lähtien.
Ateneum
Kaivokatu 2, 00100 HELSINKI
Aukioloajat: ti, pe 10–18
ke, to 10–20 la, su 11–17
Pääsymaksut:
Normaali pääsymaksu 9 €
Alennettu pääsymaksu 7 €
Alle 18-vuotiaat maksutta.
Onerva - Kaupungin naiset 25.03.- 29.08.2010
Näyttely luo elämyksellisen näkökulman 1910-luvun helsingittären kulturelliin elämään kirjailija ja kriitikko L. Onervan silmin. 

Uusin - Linkit joka etusivulle - Haku - 10 v! - Ilmoitukset - Viikkosanomat-blogi

Viikkosanomat 25.1.1957: TV - Televisio

Tältä sivulta on poistettu asianosaisen nimi, ammatti ja työpaikka.
2011-11-22 Pertti Manninen, vastaava toimittaja.


Sanomanetti
N:o
1124

Lauantai
2010-04-03
Ilmoita ilmaiseksi sivu!

Kuvat:
Caj Bremer. Viikkosanomat 1957. Tammikuu - maaliskuu.

- Lähtö
- Työttömät
- Satuja saamarin ruotsiksi
- Salpausselkä
- Vastavirtaan
- Puijo ja presidentti

Isonna!

Simopekka Nortamo
Lähtö

1. Kenraalien kantamana on presidentti Paasikiven arkku siirtynyt alas portaita . nyt se nostetaan hautausautoon ja matka alkaa. Kuva Caj Bremer.
2. Puolison ja omaisten jälkeen seuraavat saattojoukossa viralliset vieraat - ensimmäisenä tasavallan presidentti adjutantteineen - joiden katseet vakavina tähyävät autoon nousevan arkun suuntaan. Presidentin takana on suurlähettiläs Lebedev ja Neuvostoliitosta hautajaisiin saapunut valtuuskunta. Yläportaalla suruasuinen rouva Gerda Ryti ja oikealla rouva Signe Relander. Kuva Caj Bremer.
3. Nuoret ylioppilaat ja asevelvolliset ovat tuoneet kirkosta seppeleet ja muodostavat kunniakujan arkun laskeutuessa alas Suurkirkon portaita sotilasrumpujen kumistessa taustamusiikkia. Kuva Caj Bremer.

Pirkko Greis
Siunaus

4. Syvän hiljaisuuden vallitessa laskettiin aamupäivän kuluessa seppeleet mustaan samettiin verhotun katafalkin ympärille. Kuva Caj Bremer.
5. Neuvostoliiton valtuuskunnan jäsenet istuivat kirkossa alttarin vasemmalla puolen suurlähettiläs ja rouva Lebedevin seurassa. Kuva Caj Bremer.
6. Hämäläis-osakunnan ylioppilaat kantoivat inspehtorin ja kuraattorin johdolla kunniajäsenensä J. K. Paasikiven arkkua matkan pään lähestyessä. Kuva Caj Bremer.
7. Tasavallan presidentti ja rouva Kekkonen toivat valkean neilikkaseppeleensä arkulle. Ylimpänä arkun juurella lepäsi rouva Paasikiven ruusuvihko. Kuva Caj Bremer.
8. Raskain askelin rouva Paasikivi seurasi puolisonsa viimeistä matkaa Hietaniemen valkolakkisten ylioppilaitten soihtuvartion reunustamalla tiellä. Kuva Caj Bremer.

Hautaus
9. Hämärä on jo ehtimyt pimeäksi, kun arkku lasketaan hautaan. Rouva Alli Paasikivi ja piispa E. G. Gulin. Kuva Caj Bremer.
10. Rouva Paasikiven tukena olivat hänen syvän surunsa hetkellä läheiset vanhat ystävät. Piispatar Gulin seisoi hänen vieressään hautauksen ajan Hietaniemessä. Kuva Caj Bremer.
11. Suomen lippu oli poistettu arkun kannelta, kun se lähestyi määränpäätään. Kantajina olivat presidentti Paasikiven ystävät, omaiset ja läheiset työtoverit. Kuva Caj Bremer.
12. Suruharsoon verhotut liput tervehtivät viimeisen kerran entistä presidenttiä, kun arkku laskettiin havujen ja kukkien reunustamaan hautaan. Kuva Caj Bremer.

Viikkosanomat 4.1.1957 No 1
, Isonna!


Viikkosanomat 1957. 1.2.1957. No 5. Työttömät. Kuvat: Caj Bremer ja Simopekka Nortamo.

Simopekka Nortamo
Työttömät

1. Vilho Savolainen, 42, sekätyömies, taiteilija. Kuva Caj Bremer.
2. Paul Kauhanen, 33, sekatyömies. Kuva Caj Bremer.
3. Kanne Pöyhönen, 59, sekatyömies. Kuva Caj Bremer.
4. Lauri Kontio, 36, sekatyömies, kauppa-apulainen. Kuva Caj Bremer.

Ylisosiaalisen työllisyyspolitiikan tulos: valtio omistaa työntekijät
5. Joulun alla seisahtui Saimaan saha Lappeenrannassa ja viisikymmentä miestä sai etsiä muita töitä. - Työnjohtaja Allan Tähtinen kiertelee äänetöntä tehdasta odottelee parempia vientisuhdanteita. Kuva: Viikkosanomat/Nortamo.
6. Lappeenrantalaisten työttömien etäisin siirtotyömaa on Tarvon pikatien teko lähellä Kauniaisten kauppalaa hieman Helsingistä länteen. Tämän työmaan kortistosta otetut ovat Kouvolan työvoimapiitistä. Kuva Caj Bremer.
7. Lappeenrannan työllisyyslautakunnan monitoiminen ja -taitoinen sihteeri Hannes Räty ja konttoristi Stlvia Miettinen hoitavat kaupungin työttömyyskortistoa ja koettavat ratkoa asiakkaittensa pulmia. Kuva: Viikkosanomat/Nortamo.

Lappeenranta: Sekatyömiesten eli työttömyyden kaupunki
8. Yli viisisataa miestä on tänäkin talvena ehtinyt tältä työnvälitystoimiston yleisötuolilta työttömyyskortistoon ja edelleen työllisyys- tai työttömyystöihin. Kuva: Viikkosanomat/Nortamo.
9. Lappeenrannan keskusta on uutta ja kaunista - mutta heti näiden etualalla näkyvien siistien rakennustwen takana levittäytyy suorastaan kurja hökkelikylä - köyhyyden ja työttömyyden valtakunta. Kuva: Viikkosanomat/Nortamo.
10. Kortistoon pyrkijän täytyy olla "ilmeisesti julkisin varoin järjestettävän työn tarpeessa", joten työasioista neuvoteltaessa komea turkki ei ole paras mahdollinen asu eikä herätä juuri luottamusta työnhakijaan. Kuva: Viikkosanomat/Nortamo.

Lyhyen tähtäimen työttömyystöitä: viemärinkaivuuta ja metsänsiivousta

11. Naistyöttömyys on Lappeenrannassa hoidettu metsänsiivoustöillä. Lumen alta kuokkivat naiset vesoja juurineen puhdistaen tien varren metsiä. Kuva: Viikkosanomat/Nortamo.
12. Rouva Elvi Homppi, kolmen pojan äiti ja miehestään eronnut on kortiston kautta joutunut metsänpuhdistukseen. Kaksi pojista on jo töissä, nuorin käy kansakoulua. Kuva: Viikkosanomat/Nortamo.
13. Kahden miehen kahdentoista tunnin työn vaatii tämä kuoppa kivikovaksi jäätyneessä maassa. Kuva: Viikkosanomat/Nortamo.
14. Viemärimonttuja Lappeenrannan Kangaskadulla. Noin sata työtöntä on kaupungin viemäritöissä. Kuva: Viikkosanomat/Nortamo.

Siirtotyömaa: työttömyys mahdollistaa työvoiman joukkosiirrot
15.Lappeenrantalaiset merimiehet Aarne Hirvikallio, 23, ja Toivo Houni, 17, ovat vaihteen vuoksi ja aikansa huilattuaan lähteneet työttömyystöihin, luomaan yrtomaata Tarvon pikatien työmaalta. Kuva Kaj Bremer.
16 ja 17. Vasemmalla Tarvon tietyömaan ajanmukainen ja siisti ruokala Koivuhovin majoitusalueella. Oikealla työmaan poliisi, 22 vuoden ikäinen konstaapeli Heino Mäki, jonka työnä on valvoa järjestystä etenkin tilipäivinä ja tarkistaa mahdolliset etsintäkuulutetut ja sakkolaiset, viimemainitut juumussakkoja etupääaaä. Kuvat Kaj Bremer.

Viikkosanomat 1.2.1957. No 5.
Isonna!


Haku arkistosta

Sanomapark
2003 alkaen
Vuodet 1999-2002 täällä!



Sanomapark perjantai 2010-04-02 - N:o 1123 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen Sanomapark - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen

Uusin - Linkit joka etusivulle - Haku - 10 v! - Ilmoitukset - Viikkosanomat-blogi

Viikkosanomat 25.1.1957: TV - Televisio

Sanomanetti
N:o
1123

Perjantai
2010-04-02
Ilmoita ilmaiseksi sivu!


Il Vangelo secondo Matteo. Pier Paolo Pasolini 1964.

Kuva: Juliste elokuvasta "Matteuksen evankeliumi". Pier Paolo Pasolini 1964. Pääkirjoitus: Tämä sivu, nämä linkit tiistaina 22.03.2005, tulevaa odottaen. Pertti Manninen.

Linkki seuraavaan lehteen!

Tänään pitkäperjantaina 2010-04-02.

Marja Tiura: Tervetuloa sivuilleni! Kiirastorstai. Perjantaina 2010-04--02. Kotisivun kuva
Viikkosanomat-blogit. Pukki kaalimaanvartijana. Tapaus Kalli-Tiura. Lue!
Netti muistaa. Tiuran yhteydessä Kataisen päytäkirjaväärennös. Lue!
Arkisto 2005. Il Vangelo secondo Matteo 1964 Immagini. Kuva Arkisto 2005. Huolensa kullakin. Puhelua. Kiirastorstain aattona. Lue!


Arkisto 2005
.
Sanomapark kiirastorstaina 24. maaliskuuta 2005. Numero 323.


Sopra: alcune scene tratte dal film; sotto: due manifesti del Vangelo

La morte non è nel non poter comunicare ma nel non poter più essere compresi "Pier Paolo Pasolini

Pagine corsare", vita e morte di un poeta del nostro tempo Le immagini.

http://www.sanomanetti.fi/2000/04/20/etusivu.htm

http://www.sanomanetti.fi/2000/04/20/matteuksenevankeliumi.htm

http://www.sanomanetti.fi/2001/04/12/etusivu.htm

http://www.sanomanetti.fi/2001/04/12/matteuksenevankeliumi.htm

http://www.sanomanetti.fi/2002/03/28/etusivu.htm

http://www.sanomanetti.fi/2000/04/20/karmeitatarinoita.htm

http://www.sanomanetti.fi/2003/04/17/etusivu.htm

http://www.pasolini.net/

http://www.sanomanetti.fi/2004/04/08/etusivu.htm

http://www.pasolini.net/immagini_raccolta_vangelo.htm

http://www.thepassionofthechrist.com/splash.htm

"Ajattelimme, että miksei luettaisi piinaviikolla ihmisten oikeista kärsimyksistä eikä vain 2000 vuoden takaisista", diakoniasihteeri Kaarina Lappalainen kirkon diakonia- ja yhteiskuntatyön keskuksesta sanoo.

"Nämä kertomukset paljastavat, että Suomessa on ongelmia, jotka eivät ole kenenkään tiedossa. Monet eivät ole saaneet apua mistään!"

"Yhteiskunta ei halua puhua tästä. Halutaan unohtaa lama äkkiä, että päästään uuteen nousukauteen". Haastatellut KIMMO OKSANEN / Helsingin Sanomat Tiistaina 18.4.2000.

http://www.sanomanetti.fi/2000/04/20/karmeitatarinoita.htm

http://www.sanomanetti.fi/2000/04/20/velkakertomus.htm

Arkisto 2005
Huolensa kullakin. Puhelua. Kiirastorstain aattona, keskiviikkona 23.03.2005.

“Just ahaa no niin silloin se luki siinä mutta tota jos nyt käytännössä ajatellaan sitä niin niin siis no kato nää on nyt semmoisia että pitäs päästä niiden lähteille kattomaan missä järjestyksessä ne on mitäkin perinyt ja eihän siit mitään tuu selvää ellei sinne mene nyt sitten joskus ja vaadi kaikki paperit nähtäväkseen ja yrittää selvittää sen

mutta se mikä mun piti tässä sanoa nyt tässä helmikuussa ei peritty tuli kirje niin että sitä ei ollut merkitty atk-rekisteriin ja se jäi sen takia perimättä eli tota minkälainen selitys tuo on nyt sitten

Ei ei mutta mä tarkotan sitä että eihän nyt se varmaan mä puhun nyt tästä uudesta

mutta siis että onhan se nyt tietenkin semmoinen ulosottomies joka on kuukausittain vuosien ajan perinyt elatusapumaksun niin lykkää sen sitten ei-etuoikeutetulle kun ei löydä sitä rekistereistä onks niillä sitten minkäänlaista laadunvalvontaa siellä itellä että niiden pitäis niinkö selvittää jotain

Niin niin että nythän kivistö vastas ja sitten pyytää ottaan tähän tulevaisuudessa yhteyttä tähän rinteeseen mutta mutta siis niinkö sä sanoit näistä vois kinata loputtomiin mutta että se että tota eihän toi nyt kovin hyvää kuvaa anna tota siitä perintätouhusta siellä

Niin niin jos sanoo ei sekään sehän näyttää ihan kelvottoman huonolta heh heh heh mutta tämmönen vastaus nää on hauska kun nää on kirjallisena nää vastaukset mulla tässä nyt

mutta sit siin on kyllä semmoinen kohta siinä sitten tota kun jos mä lyhkäisesti saan selittää mä löysin kuitin että on tota multa yks sähkömaksun palautus laitettu tälle tälle pankille se on ollut kyllä eri ulosottotoimisto mutta kyllä tämäkin on sen tiennyt tää Laukaa niin tota onks siinä tapahtunut nyt virhettä koska tätä etuoikeutettua on ollut perinnässä

Et osaa se on liian monimutkaista jo joo kivistö vastas että se ei ole meidän kuitti jyväskylän kuitti mutta se että tota siis lähinnä yritän sanoa näin että jos ulosottotoimi jossain toisessa paikassa perii toisessa toimistossa

mutta siinä on huvittaa että kun se on kuitenkin pöytäkirja tehty täällä laukaassa ja silti se on sitten espoo ilmeisesti sen tilittänyt tolle pankille ja laukaahan on tiennyt että on etuoikeutettua niin onks sen nyt mikään

Niin hah hah hah

Niin jos olis näin että espoo tehnyt eikä olis tiennyt sehän se on tehnyt sen no voisko sen korjata kuitenkin siis sehän on ollut olosuhteisiin nähden väärä pidätys vaikka ne ei o sitä tiennyt

No mä pyysin täst selvitystä se vaan vastas että se on käytetty tota niin se vastaus oli että se kuitti ensinnäkin ei ole heidän ja toinen oli tää juttu että se on käytetty mutta kun mun mielestä sitä ei ole käytetty elatusapuun sitä rahasummaa niin eiks niin ei kai nyt

nyt mulla on semmoinen käsitys mun täytyy tarkistaa mutta enkä mä nyt ennen pääsiäistä viitti mitään tarkistaa mutta tota että kivistö on antanut vastauksen joka on väärä no mitä siitä tehdään sitten

Ja sitten se lopuks toivoo että otettas yhteyttä rinteeseen eikä häneen no en mä nyt tietenkään jos kivistö on vastannut jotain väärin niin tottakai mä otan yhteyttä kivistöön heh heh heh

Mutta toi nyt on niinku sill tavalla törkeä tää helmikuun perimättä jättäminen se lykkäs sen sille xxxxxxxxx tota siis kyllähän se on täytyy olla täysin pirullinen se on kattonut että hän pystyy sen tekemään tää on mun tulkinta ja sitten hän ja

mutta onneksi tota se lapsen äiti haukku sen kyllä vähän sivistyneesti kyllä myös että ja kyllä siinä puhelussa kävi ilmi tota että siellä oli jo päivämääristä kysymys ja rinne on tilittänyt yhdeksän päivää myöhemmin kuin tota tää se sopimuksen mukaan olis pitänyt maksupäivä olla

No nyt tää lupaa tää kivistö asia korjataan mutta sen verran voisin kysyä ihan tietoakin että nyt sitten tota onks nyt kuitenkin näin mun tulkinta on tää että kun se on jäänyt se helmikuu perimättä niin että totta kai se helmikuu menee nyt ohi monosen

Eli että toisin sanoen nyt sitten se täysmääränen perintä kohdistuu sen aikaa tota eli että siinä tuli tota nyt vaan semmoinen vuoden etutilitys sitten no voisko sitä pyytää oikasemaan ainahan pyytää voi mutta

Mutta tota sehän ei o mun asia vaan se on sen tän mutta kun tämä eihän nyt kukaan viitti tämmöisiä eihän se nyt lapsen äiti viitti tämmöisiä on se oli jo tyytyväinen kun se saa maaliskuussa vaikka helmikuu olis jäänyt väliin heh heh heh ja silti on kauhea riita rahasta lapsen kanssa ja joka kanssa niin mutta okei mutt kuule kiitos tästä nyt ei täss nyt täytyy sitt vaan jatkaa oikein hyvää pääsiäistä

Anteeksi joo joo nii sielt ei oo kuulunu mitään siin oli muistaakseni viidenteentoista päivään tällä karalla no tai karahan siinä on se vastahenkilö niin tota niinkö vastineen antamisen mahdollisuus eli nyt että nyt kyllähän sen tietää mitä siinä käy joo hoh hoh hoh

Joo no kuule nyt kiitos hyvää pääsiäistä kiitos nyt kaikista edellisistäkin vuosista ei tässä nyt oikein tiedä täss on niin sekasin välillä no niin kiitos hei (huokaus.)"

(Kertoja: Pertti Manninen. Mainitut henkilöt: kihlakunnan vouti Jarmo Kivistö, Jyväskylän kihlakunnan ulosottovirasto, avustava ulosottomies Raino Rinne, Jyväskylän kihlakunnan ulosottovirasto, xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx; xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx, myyntipäällikkö Lauri Kara, Nordea Pankki Oyj.)

Huolensa kullakin. Puhelua. Kiirastorstain aattona, keskiviikkona 23.03.2005.

http://www.sanomanetti.fi/2005/03/24/etusivu.htm

Arkisto 2005.

JYVÄSKYLÄN KÄRÄJÄOIKEUS
Rikosasia
TUOMIO 06/815
Annettu kansliassa
2.5.2006
Asiano:
R 05/2307

Syyttäjän rangaistusvaatimus
1. KUNNIANLOUKKAUS (6160/R/001799/05) Rikoslaki 24 luku 9 §
1.7.2004-8.10.2005 LAUKAA

Manninen on esittänyt asianomistaja xxxxx xxxxxxxxa ja tämän asianajotoimistosta valheellisen ja perättömän tiedon väittämällä internetissä pitämällään Nettisanomat sivustolla (www.nettisanomat.com), että xxxxxxx on asianajajana toimistonsa puitteissa laatinut häntä koskevia (2poistettu 09.12.2015). Hän on sivustoillaan julkaissut oikeudenkäyntiaineistoa, joka sinällään on ollut sisällöltään oikeaa, mutta Manninen on antanut lukijoiden ymmärtää, että oikeudenkäynnissä olisi ollut kysymys jostakin laittomasta. Teko on siten huomioonottaen xxxxsxx ammatti asianajajana ollut omiaan aiheuttamaan asianomistajalle vahinkoa sekä häneen kohdistuvaa halveksuntaa.

http://www.sanomanetti.fi/2007/05/26/20060502kunnianloukkauskaraja1tuomio.htm

VAASAN HOVIOIKEUS
TUOMIO
Nro 565
Antamispäivä 23.4.2007
Diaarinro R 06/794
Verkkoviestin jakelun keskeyttäminen

Sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä annetun lain 18 §:n mukaan tuomioistuin voi virallisen syyttäjän, tutkinnanjohtajan tai asianomistajan hakemuksesta määrätä julkaisijan tai ohjelmatoiminnan harjoittajan taikka lähettimen. palvelimen tai muun sellaisen laitteen ylläpitäjän keskeyttämään julkaistun verkkoviestin jakelun, jos viestin sisällön perusteella on ilmeistä, että sen pitäminen yleisön saatavilla on säädetty rangaistavaksi. Lähtökohtana mainittua lainkohtaa sovellettaessa on saman lain 1 §:n 2 momentti, jonka mukaan viestintään ei saa puuttua enempää kuin on välttämätöntä ottaen huomioon sananvapauden merkitys kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa.
Mannisen ylläpitämällä nettisanomat.com -internetsivustolla on materiaalia, joka kohdistuu xxxxsxx elinkeinotoimintaan ja on sisällöltään xxxxsxx kunniaa loukkaavaa. xxxxxxa koskevien verkkoviestien pitäminen yleisön saatavilla on edellä mainitun lainkohdan tarkoittamalla tavalla rangaistavaksi säädetty teko ja rikos jatkuu edelleen niin kauan, kuin internetsivustolla oleva xxxxxxa koskeva materiaali on verkkoviestinä yleisön saatavilla.
Edellä mainitut seikat huomioon ottaen Mannisen on poistettava Sanomapark.fi-sivustolta kaikki sellaiset verkkoviestit, joissa mainitaan xxxxsxx tai hänen yrityksensä nimi ja joissa on viittauksia xxxxxxen. Näin ollen tämän asiaa koskevan tuomion julkaiseminen mainitussa verkkojulkaisussa ei ole tarpeellista.
http://www.sanomanetti.fi/2007/05/26/20070423kunnianloukkaushovituomio1tuomio.htm


Tältä sivulta on poistettu kaikki Vaasan hovioikeuden 23.4.2007 tuomiossa Nro 565 poistettaviksi määrätyt verkkoviestit.  Alkuperäinen sivu, jossa poistokohdat ovat näkyvissä, on arkistoitu osoitteeseen  http://www.12.fi/2005/03/24/etusivu.htm





http://www.marjatiura.net/template_page1.asp?lang=1&sua=1&s=246&q=c4h94%2Bi7kh4
(Perjantaina 2010-04-02)

Marja Tiura
www.marjatiura.net

Tehtävänä tulrvaisuus!


Etusivu
Marja Mediassa
Ajankohtaista
Kuka olen?
Yhteydenotto
Kuvagalleria
Eduskuntatyö

Artikkelit 2010

Nanoteknologiaraportin julkistus 24.3.2010

Tulevaisuusfoorumi Tampereella 9.2.2010

Sellon ampuja olisi pitänyt karkottaa

Arkisto

Puheet 2009

11.11 Tulevaisuusvaliokunnan
Venäjä-seminaari

11.11 | Presidenttifoorumi

21.10 | Ryhmäpuheenvuoro,
Tulevaisuusselonteko

02.11 | Mäntyharjun näytelmäkerhon 50-vuotisjuhla

13.10 | Tehokkuudesta jakamiseen -raportin julkistamistilaisuus

08.10 | Nord Stream -seminaari

18.09 | 18.9 Vapaa-ajankalastajien
nuorisotyön seminaari, Varalan urheiluopisto, Tampere

07.09 | Vedenalainen saaristomeri -näyttelyn avajaispuhe, Myllysaaren museo, 4.9.2009

01.06 | Perheyrittäjien liiton kevätkokous 1.6.2009

Yhdyskuntatekniikka
2009-messujen avajaiset, 27.5.2009

Arkisto

Puheet 2008

Anna Tapion säätiön 50-vuotisjuhla

14.10 | Finlaysonin kirkko, 13.10.2008

14.10 | Ajankohtaiskeskustelu
tietoyhteiskunnan tilasta, Eduskunta, 8.10.2008

23.09 | Tasauspäivä, Lempäälän Ideapark 22.9.2008

03.09 | Avajaispuheenvuoro,
Turvallisuusmessut 03.09.2006

Arkisto

Voit lukea täältä päiväkirja-merkintöjäni, joissa pohdiskelen päivittäisiä tapahtumia kuin myös ajankohtaisia ilmiöitä

Marjan Blogi

 
Tervetuloa sivuilleni!

Kiirastorstai

En taida olla joutunut tällaiseen poliittiseen rumputuleen aiemmin, vaikka luulin jo kokeneeni politiikan synkimmät puolet tähän mennessä. Kerroin julkisuudessa avoimesti sen, että minua houkuteltiin keskustaan vaalien jälkeen ja nyt tämä on kääntynyt kummallisesti niin, että minä olisinkin ollut aloitteentekijä. Pöh.

Totuuden torviksi ovat julistautuneet keskustan puoluesihteeri ja henkilö, joka selvästi suhtautuu minuun naisena kuin halpaan makkaraan. Tamperelaisena tietysti toivoisin, että suhtautuisi edes kuin mustaan makkaraan.

Kun olen lukenut näitä ulostuloja, alan uskoa siihen, että joku on todellakin puhunut puolestani - ilman valtakirjaa. Olen ihmeissäni siitä, kuinka joku on voinut nimissäni ilmoittaa, että vaihtaisin puoluetta, jonka aatemaailmaan olen kasvanut, suorastaan syntynyt.

En koe itseäni henkisesti tai politiikkona heikoksi, mutta huomaan sen, että minunkaan hartiani eivät tahdo kaikkea kantaa. Kuka tahansa näyttää voivan julkisuudessa puhua nimissäni ja se on uutinen.

Mietin sitäkin, voisiko tämä olla mahdollista, jos kysymyksessä olisi miespuolinen kansanedustaja. Olisiko julkinen kiirastuli sama, jos joku ilmoittautuisi asianaiseksi miehelle, joka on ikään kuin ollut vaihtamassa puoluetta.

Tiedän omat vikani. Niistä pahin on, että olen luottanut liikaa ihmisiin, jotka eivät ole luottamuksen arvoisia. Mutta tästä kaikesta olen oppinut ja kovat oppirahat maksanut. En enää suostu politiikan liepeillä hyörivien suhareiden höynäytettäväksi.

Raskainta tässä ovat minulle tulleet henkilökohtaiset viestit hämmentyneiltä ihmisiltä. Miten tähän voi vastata muuten kuin sanomalla, että en ole edes koskaan miettinyt moista. Voimia antaa Sylvi Kekkosen miete: "Antautumalla aatteelle hukuttavat ihmiset pienen minuutensa aatteen suuruuteen".

Tänään on Pitkäperjantai. Hän sanoi silloin: "Anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä mitä tekevät."


Kansanedustajan työn ohessa toimin tällä kaudella tulevaisuusvaliokunnan puheenjohtajana ja olen jäsenenä sekä valtiovarainvaliokunnassa, eduskunnan pankkivaltuustossa että puhemiesneuvostossa.

Toivon internet-sivujeni tuovan eduskunnan ja täällä tekemämme asiat lähemmäksi kansalaisia. Näiltä sivuilta voitkin lukea lisää työstäni ja lähettää minulle palautetta. Kuulisin mielelläni, minkälaisista asioista mielestäsi rakentuu tulevaisuuden hyvinvoiva Suomi!

Katso Ajankohtaista- osiosta tilaisuudet, jolloin olen seuraavan kerran tavattavissa!

--------------------------------------------------------------------------------

Haluatko lähettää tervehdyksen tai palautetta?

Yhteydenottolomake

Marja Tiura | Eduskunta | 00102 Helsinki |
Puh +(358)9 - 432 3060 | Fax +(358)9 - 432 2700 | Sähköposti

Kokoomus

http://www.marjatiura.net/template_page1.asp?lang=1&sua=1&s=246&q=c4h94%2Bi7kh4
(Perjantaina 2010-04-02)


Viikkosanomat-blogi perjantaina 2010-04-02 klo 03:51.

http://viikkosanomat.fi/2010/04/02/pukki-kaalimaanvartijana-tapaus-kalli-tiura/

Pukki kaalimaanvartijana. Tapaus Kalli-Tiura.

Lainaus:

Ilta-Sanomat:

Timo Kalli: Keskusta ei ollut aktiivinen Tiuran asiassa

01.04.2010 21:39, päivitetty 01.04. 22:12

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli sanoo saaneensa tiedon kansanedustaja Marja Tiuran (kok) halusta vaihtaa puoluetta vuoden 2007 hallitusneuvottelujen aikana. Kallin mukaan keskusta ei ollut aktiivinen asiassa, vaan aloite tuli nimenomaan Tiuran suunnalta.

Sen sijaan Kalli ei enää kolmen vuoden jälkeen muista, mistä tieto Tiuran puolueenvaihtohalusta hänelle tuli.

- Varmaan se tieto ei kovin laajalla ollut, joten kyllä se varmaan keskustajohtoon kuuluvalta henkilöltä minulle tuli, Kalli sanoi STT:lle.

Kalli ei ole myöskään varma, saavuttiko tieto Matti Vanhasen, mutta hänen mukaansa tällaiset asiat yleensä kerrotaan puolueen puheenjohtajalle.

- Kun hallitusneuvottelujen aikaan tiedon sain, koin sen kiusalliseksi, koska neuvotteluja ei haluttu millään tavalla häiritä. Jos toisen suuren hallituspuolueen edustaja olisi siinä vaiheessa vaihtanut leiriä toiseen, niin kyllä sillä jokin merkitys olisi ollut.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pekka Ravi kieltäytyi illalla edelleen kommentoimasta Tiuran mahdollisia loikkausaikeita.

Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunenkaan ei halunnut kommentoida asiaa, koska oli lomalla. Hän kehotti kääntymään Ravin puoleen.

STT tavoitti myöhään illalla Tiuran, mutta tämä ei ottanut kantaa päivän uusiin käänteisiin.

STT

Lainaus loppuu.

Kommentti.

Ei päätä eikä häntää. Lopputulos ratkaisee, jota tulosta emme tiedä kuka puhuu mihinkin pussiin ja mihin laariin äänet valuvat.

Viikkosanomat, Pertti Manninen. Perjantai 2010-04-02 klo 03:51.

http://viikkosanomat.fi/2010/04/02/pukki-kaalimaanvartijana-tapaus-kalli-tiura/

http://www.viikkosanomat.fi blogi

http://www.viikkosanomat.fi/viikkosanomat.html lehti

http://www.Sanomapark.fi lehti


Viikkosanomat-blogi. Perjantai 2010-04-02 klo 23:49. Siis pitkäperjantai.

http://viikkosanomat.fi/2010/04/02/netti-muistaa-tiuran-yhteydessa-katainen-lainaus-ussta/

Netti muistaa. Tiuran yhteydessä Katainen. Lainaus US:stä.

Netti muistaa. Tiuran yhteydessä Kataisen päytäkirjaväärennös. Lainaus US:n keskustelupalstalta

Uuden Suomen keskustelupalstalta. Jutussa

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/88988-tiuran-loikkauskohu-uusi-todistaja

Siinä tämä uusi todistaja kertoo kuulleensa ja ehkä luullensa, että Tiura on ollut puhelimessa, ihan varma hänkään ei ole, jne.

Keskustelupalstalla ihmetellään useankin kolmen vuoden muistamattomuutta. Mutta muistaminenhan on luonnon lahja ja jos ei muista niin ei sitten muista, vaikka oikeudessa pyydettäisiin muistamaan. Väärinhän ei saa kovin paljon muistaa, siis todistaja. Asianomaisilla on laillistettu oikeus muistaa mitä tahansa ja miten tahansa, vaikka totta pyydettäisiin kertomaan.

Mutta tämä keskustelijan muistaminen toi esille jälleen Kataisen pikkukonnuuden, Kataisen mielestä, mutta kuvaavaa on, että suurimman puolueen puheenjohtajana voi toimia pöytäkirjan omaksi edukseen väärentänyt, jotta pääsi puoluekokousedustajaksi näyttämään kykyjään ja näyttäytymään.

Kataisessa ei ollut miestä kantamaan seurausta, joka olisi sitten unohdettu ja anteeksiannettukin. Samalla lailla, kuin doping- Virpi Kuitusesta ei ollut naista tunnustamaan rikkomustaan, vaan otsaa sysätä se lääkärien ja valmentajien syyksi teeskentelemällä tietämätöntä.

Vasta nyt tietenkin Suomen hiihto voi lähteä nousuun. Vaikka Kuitunen oli nuori likka silloin 2001 Lahdessa, oli hän sentään reilusti täysi-ikäinen. Varmaankin samanikäinen kun Jyrki Katainen teki tämän muistissa olevan, nettiin jäänen pöytäkirjaväärennöksen. Oikeushan ei sitä koskaan väärennökseksi todennut, kun asian käsittely lopetettiinn esitutkintaan ja syytettä ei nostettu.

Siis keskustelijan lainaus kokonaan, vihdoinkin tähän loppuun.

Lainaus Uuden Suomen keskustelupalstalta:

”Tekipä

9:41 tim
Tekipä Tiura itselleen kärsimys näytelmän pääsiäiseksi. Kannattaskohan miettiä kun lähtee perhelehteen antamaan juttua.No taitaa kuitenkin olla ihan itse aiheutettu tilanne. Ihmettelen vaan mihin ”koloon” kokkareiden johtaja Katainen on kadonnut, kun ei ole puolustamassa tai tuomitsemassa. Ai niin eipä taida vaan olla varaa asettua tuomariksi, kun muistetaan kun kiipesi vallan portaita ja pyysi poliisia lopettamaan tutkimuksen puolueensa nimissä omassa asiassaan. Outoa kun kokkareiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pekkka Ravi ei muista noin kaukaisia asioita. Onhan siitä kyllä kolmisen vuotta. Samanlaisia dementikkoja on kyllä kepussakin pilvin pimein asiasta riippuen.”

Lainaus loppuu.
Lähde: http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/88988-tiuran-loikkauskohu-uusi-todistaja

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Perjantai 2010-04-02 klo 23:49. Siis pitkäperjantai.

http://viikkosanomat.fi/2010/04/02/netti-muistaa-tiuran-yhteydessa-katainen-lainaus-ussta/

http://www.viikkosanomat.fi blogi

http://www.viikkosanomat.fi/viikkosanomat.html lehti

http://www.Sanomapark.fi lehti



Hyvän ja pahan kosketus.

Tänään on maanantai 2009-12-21 klo 14:50.

Kahvilla, puoli tuntia, kylpylälinkkiin 40 minuuttia, ajattelin kirjoittaa hyvästä ja pahasta, matkalla.
Kuitenkin aikaa oli niin vähän, etten viitsinyt kaivaa miniä repusta, otin sen kyllä mukaan ja ajattelin taas aloittaa matkakirjoittamisen.

Sävelmä elokuvasta Poika ja lumiukko kuitenkin herätti. Kun sain tämän kirjoitettua Iskelmä-kanavan kuuluttaja kertoi nimen Walking in the air, niinkö se oli.
Eskon kahvilassa Laukaassa Iskelmä-kanava on aina auki.

ja niin sitten ohikulkija ei mitään huomaa, torvet soittaa jne
vieras jää , ohikulkija ei mitään huomaa.

Nyt on 15 minuuttia.

Yritän hyvän.

Se on lapsuuden muisto ajasta jolloin pikkupoikana olin mummoni luona kesiä, mökki oli vaatimaton pieni, jossa 12 lasta syntyi, osa kuoli pienenä, osa maailman myrskyissä katosi.
Isoisä haipui vankileirillä, muistomerkki yhteinen on Humppilan hautausmaalla.

Paljon muistuu mieleen, mutta nyt haluan kertoa hyvästä.
Reino Haapala oli kirvesmies, joka asui parin sadan metrin päässä, rakentamassaan talossa, vaimo ja lapsia.
Joka lauantai pääsimme mummoni ja minä ja serkutkin saunaan illan päätteeksi isäntäväen jälkeen.
Arvostin sitä silloin. mutta nyt jälkeenpäin vuosikymmeniä myöhemmin se muistuu aina mieleen, esimerkkinä hyvästä.

Tietenkin pääsimme ennen Haapalan Reinon saunaa isojen talojen, Ali- ja Yli-Rekolan saunaan, joka niinikään lämpesi lauantaisin, kerran pari muistan käyneeni myös Kennin saunassa.
Terveiset tästä hyvän kosketuksesta sinne, en tiedä, jonnekin, vuosikausiin en ole käynyt Humppilassa.

Tänään on talvipäivän seisaus, vuoden pisin päivä, uutiset kertoi, nyt on lähdettävä matkaan ja pahakin ehkä tulee kerrottua.

Mä elämältä kaiken sain …

Klo 15:05 Pertti Manninen 2009-12-21.

Jatkuu...

Lisäys illalla:
Minin teksti pitää ajaa oikolukuohjelman kautta ja tämän tehtyäni
raotan sitä pahaosiota.

Noin kymmenen vuotta sitten ulosottoviranomaiset ulosottoapulainen Raino Rinne, Laukaa, ja kihlakunnanvouti Jarmo Kivistö. Jyväskylä, juonivat ja mitätöivät 85-vuotiaan äitini etuoikeutetun saatavan eräässä pakkohuutokaupassa XXXXXX XXXXXX hyväksi. Molemmat veijarit valehtelivat, asianosaisina ensimmäisessä oikeudenkäynnissä. Rinteellä oli sitten hätä, kun toisessa oikeudenkäynnissä heidät kutsuttiin todistajiksi. Oikeudenkäynti päättyi kuitenkin ennen todisteluvaihetta pankin kanssa tehtyyn sopimukseen, joten (5poistettu 09.12.2015) todistajina ei tarvinnut oikeudessa antaa.

Mutta eihän asia tähän loppunut: Ätini, jolle myönnettiin maksuton oikeudenkäynti. asiamies asianajaja xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx Ky, Vantaa, keksi vaatia häneltä jotain ylimääräistä kehittäen hänelle kaksi muutakin toimeksiantoa. Kun äitini ei suostunut maksamaan, niin xxxxxxx haastoi sitten allekirjoittaneen, joka oli auttanut vanhaa äitiään oikeudenkäynnissä, maksumieheksi. Kaikki oikeusasteet hyväksyivät asianajan laskut, joista käytin ilmaisua ”tekaistut”, joista sain sitten kunnianloukkaustuomion. Pankin edustaja XXXXX XXXX antoi mielestäni oikeudessa asianajajan kysymyksen innoittamana perättämän lausuman. Oikeus totesi, että XXXX ei ollut tarkoittanut sitä vaan tätä ja niin hävisin senkin jutun.

Nyt sitten tämä sama ulosottojengi perii asianajaja xxxxx xxxxsxx kahta voittoa ja XXXXXX XXXXXX yhtä voittoa hamaan tulevaisuuteen. Sama jengi ei myönnä vapaakuukausia vaan kiusaa allekirjoittanutta loppuun saakka. Sama jengi mitätöi lapsen koulutusavustuksenkin, perimällä korotetun ulosoton. Asia on lopullisesti ratkaisematta, se on odottamassa Korkeimman oikeuden muutoksenhakulupaa, yhtenä perusteena se, kun kihlakunnanvouti Jarmo Kivistö vihjaili käräjäoikeudessa velallisen epärehellisyydestä ja hovioikeuteen lähettämässä kirjallisessa selvityksessään, suullisen kuulemista ei pyynnöstä huolimatta järjestetty, selitteli edelleen tätä velallisen epärehellisyyttä. Selvyyden vuoksi sanottakoon, että mitään poliisikuulusteluja asiassa ei ole pidetty eikä yksikään velkoja ole tällaisesta vihjannut. Kihlakunnanvouti tästä huolimatta katsoi oikeudekseen tuoda asian esille oikeudenkäynneissä (käräjä- ja hovioikeus).

Vielä maanantain puolella 2009-12-21 klo 23:47. Pertti Manninen.

P.S. Pahan kosketus muistuttaa huimasti viikolla (torstaina elokuvakerho Toveruudessa) näkemääni Orson Wellesin elokuvaa Touch of Evil (Pahan kosketus). Siinä korruptoitunut poliisimies (hirviö) ja hänen apulaisensa järjestelevät todisteita ja oikeus syyttömät tuomistsee. Loppu on tietenkin elokuvassa paljon raadollisempi, tapahtuuhan se USA:ssa. Mutta ilmapiirissä leijuva pahuus on yleismaailmallista. Jonkunlainen essee on tulossa, joulun jälkeen. Sama.





Arkisto 2001.

 
SMILE
from MODERN TIMES
 
Lyric by
JOHN TURNER and GEOFFREY PARSONS
 
Music by
CHARLIE CHAPLIN
 
Moderately, with great warmth
 
 
SMILE, thou' your heart is aching,
SMILE, even tho' it's breaking,
When there are clouds in the sky,
you'll get by,
If you SMILE though your fear and sorrow,
SMILE and maybe tomorrow,
You'll see the sun come shining thru
for you.

Light up your face with gladness,
Hide ev'ry trace of sadness.
Alto' a tear
may be ever so near,
That's the time you must keep on trying,
SMILE, what's the use of crying,
You'll find that life is still worth while,
If you'll just SMILE.

 


AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle.

Kasvoillesi onni suo.
Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,
niin, hymy AIN'.

 

Moderately, with great warmth
AIN' - HYMY
suomennos: pertti manninen,
1.0-versio, 17.05.01
 

modern times - nykyaika. kuvitelma.
 

http://www.sanomanetti.fi/2001/05/17/hymy.htm


Sanomapark lauantai 2009-11-14 - Numero 1071
Lähde rentouttavalle kalastusreissulle Andamaninmerelle! Vietä päivä kalastaen, auringosta nauttien ja snorklaten. Vuonna 2009 valmistuneella Flying Finn -veneellä voi vetouistella laivan kokeneen miehistön avustuksella. Auringon palvojille riittää kansipaikkoja ja päiväunillekin voi torkahtaa ilmastoidussa hytissä. Merinäkymiä voi ihailla myös yläkannen varjon alla. Jos on onnea matkassa, voi matkalla nähdä vaikka delfiiniparven. Veneen taukopaikalla on uinti-, ja snorklausmahdollisuus, jolloin veden alla voi ihailla mereneläviä pienistä barrakudista merikilpikonniin. Veneeseen mahtuu 30 matkailijaa. Veneen pituus 19m, leveys 5m ja syvyys 2,7m. 400 hevosvoimaa. Keittiö, wc + suhku, ilmastointi. Matkan hintaan sisältyy kuljetukset, lounas ja juoma (vesi, virvoitusjuomat). Snorklausvälineet löytyvät veneeltä ja sisältyvät hintaan.        www.flyingfinn.info        www.thailand.fi     www.phuket.fi
Yhteydenotot Midnight Sun- ravintoloihin tai sähköpostitse midnight.sun @janne.to      www.midnightsunrestaurant.info      www.patong.fi 
+668 132 68097 - Huom! Suomesta puhelut numeroon: 99533 668 132 68097 maksavat 6 centtiä/minuutti + mpm (marraskuun 2009 hinta, ei tekstiviestejä).
       www.flyingfinn.info 




"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa".

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa. Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Asemakatu. Forum. Keskiviikkona 2008-11-12 klo 09:55. 




Tuuli käy heidän ylitseen ...

Kuva: Pertti Manninen



Sanomapark. Lauantai 2010-04-03 - N:o 1124 - Kuvat: Caj Bremer. Viikkosanomat 1957. Tammikuu - maaliskuu. - Lähtö - Työttömät - Satuja saamarin ruotsiksi - Salpausselkä - Vastavirtaan - Puijo ja presidentti.
Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: sanomanetti @hotmail.com - Sivu 2010-04-03 ja 05, nettiin 2010-04-05, linkkejä 2010-04-
05.
Blogi: Viikkosanomat.fi - Kuvasanomat - Sanomapark  

Sanomapark.fi 2010/04/03 - Kuvat: Caj Bremer. Viikkosanomat 1957. Tammikuu - maaliskuu. - Lähtö - Työttömät - Satuja saamarin ruotsiksi - Salpausselkä - Vastavirtaan - Puijo ja presidentti. - Marja Tiura: Tervetuloa sivuilleni! - Il Vangelo secondo Matteo 1964 Kuva. - Pukki kaalimaanvartijana. Tapaus Kalli-Tiura. - Netti muistaa. Tiuran yhteydessä Kataisen päytäkirjaväärennös. - Arkisto 2005. Il Vangelo secondo Matteo 1964 Immagini. Kuva - Arkisto 2005. Huolensa kullakin. Puhelua. Kiirastorstain aattona. - Sanomapark lauantai 03.04.2010 - etusivu - kuva - kuvat - pertti manninen - sanomanetti - 12.fi - Lakisanomat - N:o 1124.



Onnellista vuotta 2009!

BONNE ANNEE 2009

Heti vuoden vaihduttua ja tanssin alettua, klo 00.01 Ranskan aikaa, Suomen paukuttelun jo hiljalleen päättyessä. TV5MONDE EUROPE, Le plus grand cabaret. Kuva: Pertti Manninen torstaina 2009-01-01 klo 01.01. Sama vuosi sitten: Kuva.

Kesän hyvä teko - Opeta lapsi uimaan! Lue!

"Tätä eri totuuksien kannattavuuden puntarointia helpottaa hyväksi koettu muistisääntö "jos etuus on todellista, totuus on edullista"." Bisquit Seppo Ahti tänään torstaina 2009-05-28 Ilta-Sanomissa. "Tosipaikan edessä".

Sanomanetti torstaina 20. toukokuuta 2004.

"Pankki oli matkalla kohti loppuaan, osakkeenomistajien rahat ja omaisuudet olivat vaarassa.


Jo vuotta ennen Esko Ahon pankkitukipäätöstä säätytalolla oli Aleksanterinkadun vanhaan pankkisaliin kokoontunut Suomen Yhdyspankin arvovaltainen hallintoneuvosto. Paikalla oli ilaskiveä ehnroothia björnbergiä pankin napamiehiä ja omistajia. Johtokunnan jäsenet Ahti Hirvonen ja Björn Wahlroos lukivat madonlukuja ja johtivat puhetta.  Lopuksi esitettiin Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio, oli turvattava paikallaolijoiden ja muidenkin pankkien suuromistajien osakkeet ja omistukset.  Vanhan ja kunnianarvoisen pankin yhtiöjärjestys muutettiin huomaamatta veronmaksajien silmien edessä. Velkoja ja sitoumuksia siirrettiin vanhasta SYP:stä Pohjoismaiden Yhdyspankki Oy:lle,  joka kas kummaa muutti nimensä heinäkuussa vuonna 91 Suomen Yhdyspankiksi. Vanha ja kunnianarvoisa entinen SYP se muutettiin Unitas Oy:ksi. 
Uudelle yhtiölle roskapankki SYP:lle jäivät sekkitilit myös yleiseen liikenteeseen lasketut velkakirjat, sekä ulkomaiset että kotimaiset, ne siirrettiin tälle susipankille."
Seppo Konttinen
Ylen Talousarvio-lähetyksessä perjantaina 14.05.2004. Ohjelman nimi oli Pankkivangit.

Sivun alkuun!


Sanomanetti.fi-sivuston rinakkaissivustona toistoja poistaen ja nimet ja logot muuttaen nettiin laiantaina 2011-01-01.

 

2012-05-10: Sivustolta on poistettu Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 johdosta tuomiossa mainittujen henkilöiden asianosaistiedot rikoksentekoajalta 6.5.2007 - 18.1.2012. Tuomio luettavissa osoitteessa: http://www.n3.fi/tuomiot/keskisuomiko20120124/etusivu.htm