Edellinen - Seuraava - Sanomapark sunnuntai 2010-04-04 - N:o 1125 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen Sanomapark - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen

Uusin - Linkit joka etusivulle - Haku - 10 v! - Ilmoitukset - Viikkosanomat-blogi

Viikkosanomat 25.1.1957: TV - Televisio

Sanomanetti
N:o
1125

Sunnuntai
2010-04-04
Ilmoita ilmaiseksi sivu!

Kuvat: Caj Bremer. Viikkosanomat 1957. Tammikuu - maaliskuu.
Lähtö - Työttömät - Satuja saamarin ruotsiksi - Salpausselkä - Vastavirtaan - Puijo ja presidentti

Viikkosanomat 8.2.1957. No 6. Satuja saamarin ruotsiksi. Kuvat Caj Bremer.

Mary A. Wuorio
Satuja saamarin ruotsiksi.

1. Ikävyys on vuoden muotisana. Francoise Saganin tapaan. - Miksi näytätte niin iloisilta. Olkaa ikäviä, vieläkin ikävystyneempiä. Ihan niinkuin Teatterigrillissä. Minun kirjani on niin ikävä, että siihen verrattuna Kansallisen syyskausi oli kerrassaan riehakas, voihkii Birgitta Ulfsson. Kuva Caj Bremer.
2. Sitä saamarin ruottiako se Nasser puhuu, penää Lasse Pöysti pummattuna kanavajermuna, ja pauhaa suomeksi: - Aina ja joka paikassa se saamarin ruottinkieli on harmiksi ja haitaksi. Jumalaut, tässä tulee ihan Turjaksi. Ja sellaisen saamarin ruottalaisen päällystön alaisena vielä Suomen porukka joutuu kragaamaan. Mutta nyt se sota mukamas on tullut niin fiiniksi ettei siinä kelpaa muu kuin se saamarin ruottinkieli. Siihen aikaan kun minä Syvärillä tappelin ei pirukaan kysynyt sitä saamarin ruottinkieltä. (Copyright by Bez. Osittainenkin lainaaminen kielletty.) Kuva Caj Bremer.
3. Punahilkka ja Paha susi ovat perinpohjin ja vilpittömästi tyytyväisiä toisiinsa. Ella Granberg arvatenkin siksi, että Bert-Åke Varg on niin ihanan ulkomaalainen susi. Ja herra Susi sen vuoksi, että Punahilkka näyttää siivottoman herkulliselta. Mutta tottapuhuen tämä punahilkkaa käyttää itsensä muutamaan otteeseen niin häijysti, ettei susihukan suuhun joutuminen ole hänelle rangaistus eikä mikään. Joutuisipa Punahilkka sen sijaan vaihteeksi vaikka hammaslääkärin käsiin. Kuva Caj Bremer.
4. Likinäköisten ei pidä käyttää villahousuja, muuten heidän voi käydä niinkuin Eila Granbergin, jonka piti eksyä naapurin krouviin mutta harhautuikin teatterin katsomoon selittämään pukinepulmiaan ventovieraalle. Luuli näet tavanneensa vanhan äitikullan iltajallun äärestä. Housuvahinko senkun paheni, kun neiti Likinäköinen löysi salista salaheilansa Mårtenin, joka ei ollutkaan Mårten. Oikean Mårtenin kannalta jokseenkin kiusallista, mutta kukas käskee pitää hanhista. Kuva Caj Bremer.
5. Harmista tärisevä Kurt Ingvall ei liioin voi käsittää miksei hän pahaisesta silmäviastaan huolimatta päässyt Siinaille. Kun kerran oli jo selvä ennakkotapauskin. Menihän Israelin yksisilmäinen ylipäällikkö Moshekin Suezille eikä siinä mitään lääkärintodistusta kyselty. Kuva Caj Bremer.
6. Paskarin Matti on Muhokselta, ja hänellä on täydellistä asiaa herra presidentille. - Ei kai sitä Lapin-Maggaa akkoineen tänä vuonna itsenäisyysjuhliin kutsuta; tultaisiin mekin, Sohvi ja minä. Ja siitä maidon hinnasta, herra presidentti, älkää nyt vielä korottako, kun meidän lehmä on tällä siunaaman hetkellä ummessa. Kuva Caj Bremer.
7. Eva Perander on Lilla Teaternin loistava komedienne ja revyytähti oikein kansainväliseen tyyliin. Punahilkassa hän saa pitää hyvänlaista kiirettä ehtiäkseen häistä läksiäisiin eli muuntautuakseen Pelle Vissin Hertaksi, marmattavaksi isoäidiksi, railakaspuheiseksi hesalaispimuksi, laiskaksi lapsenvahdiksi ja Eartha Kittiksi. Kuva Caj Bremer.
8. Isoäiti Perander riemastuneen hirhehisesti: - Viimeksi kun olin kävelemässä hautausmaalla, tapasin vanhan, hyvän ystäväni Josefinan. Se on ainakin yhdeksänkymmenenkahden vuoden ikäinen ja sen vuoksi minä sanoin, että ei sinun nyt enää kannata välillä kotiin mennä, Josefina. Kuva Caj Bremer.
9. Pimu Bönski epäilee vahvasti ettei Susi olekaan oikein stärä hai, kun se puhuu niin kummia. - Sanoiksä kiva? Eihä tää ny historiallinen draama o. Kiva sanottiin Lönnrotin aikaan. Nysseon vänkä tai himo tai kliffa. Kuva Caj Bremer.
10. Siivoojaveteraani Ulfsson: - Jestas kun tässä teatterissa on likaista. Johtuu kai kaikesta synnistä ja paheellisuudesta, jota ne joka ilta näyttelevät. Katsokaa nyt Ruotsalaista tiatteriakin. Sehän on ihan musta ulkoakin. Kuva Caj Bremer.
11. Ahdasta kuin Pielaveden kirkossa on Lilla Teaternin näyttämönpuolella, jossa pari neliötä niukasti riittää viiden hengen työtilaksi. Kuva Caj Bremer.
12. Lasse Pöysti muuntumassa Matti Paskariksi kaikessa kiireessä. Auttavat kädet ovat tarpeen, sillä the show must go on - ja vilkkaasti. Kuva Caj Bremer.
13. Satusetä Bez - toimittaja Benedict Zilliacus - on kuulemma kasvattanut itselleen parran ensinnäkin siksi, että Grimmin veljesten perinne säilyisi ja toisekseen, koska hän haluaa todistaa olevansa erinomaisen kiltti ja sävyisä henkilö; parta kun ei pahoille verso. Kuva Caj Bremer.
14. Aina hurjaan loppuun saakka ovat Vivica Bandler ja Erna Tauro pitäneet lankoja - ohjauksen silkkinyörejä ja pianon teräskieliä - käsissään. Sitten tuli huokaus ja hymy. Tältä illalta. Mutta miltähän he näyttävät sadannenyhdeksännenkymmenennenyhdeksännen esityksen jälkeen. Kuva Caj Bremer.

Mary A. Wuorio
Satuja saamarin ruotsiksi.

Syvämieliset ihmiset väittävät, että puute on keksintöjen isä. Enkä minä millään halua väittää vastaan. sillä epäilen, että kunnolla leukaperiä levittävän ärsytyksen puute on pannut nimimerkki Bezin keksimään isyystaipumuksensa niin että Helsingin Lilla Teatern - siellä puhutaan sitä saamarin ruotsia - on voinut kasvattaa esittelyikään perinteenpoikasen, joka viime vuonna meni Päin seiniä ja tänä vuonna kihahtaa oikopäätä Punahilkkaan. Tai Ponomarevan hattuun; miten vain haluatte.

Bez ja Vivica Bandler ovat ilmoittautuneet Grimmin veljesten kirjallisiksi perillisiksi ja perillisten tunnetusti epäkunnioittavaan tapaan he ovat sorvanneet sadun kiltistä Punahilkasta ja pahasta sudesta sellaiseen asuun, että eläinsuojeluviranomaisten olisi kiireellisesti puututtava asiaan. Vaikka susella tiettävästi onkin susen onni, minusta on vähän liian kovaa, että Susirukka oikeaoppisen ja kunniallisen kaivokuoleman sijasta karkotetaan pahojensa palkaksi Helsinkiin kokemaan aitosuomalaista, korjaan: aitoa suomalaista kieli-, politiikka-, alko- ja seurapiirisurkeutta. Koska kyseessä on ilmeinen henkinen julmuus olisi äkkiä asetettava komitea tutkimaan millaisiin toimenpiteisiin olisi ryhdyttävä jottei satapäinen helsinkiläisjoukko ilta toisensa jälkeen saisi ilmiääneensä osoittaa vahingoniloaan ulkomaalaiselle luontokappaleelle. Kansalaisten hillitön käyttäytyminen näet saattaa vaarantaa suhteita siihen suuntaan mistä sudet yleensä Suomenmaahan tulevat.

Muutenkin tämä uusittu Punahilkka on hyvin harmillinen. toi mieleeni Cajanderin Shakespeare-suomennokset. Tiedättehän, joka sivulla tähtiä ja alaviivoja, joissa todetaan: sanaleikki, ei voi kääntää. Vaan jääpähän samalla hankkimatta myllynkivi kaulan jatkoksi lapsenmielisten turmelemisesta, sillä Bezin tarinassa alaviittaukset ovat kirjaimellisesti alaviittauksia.

Loppujen lopuksi on kai kuitenkin tunnustettava, että Lite i Rödluvan – se taas on sitä saamarin ruotsia – on niin lystikäs juttu ettei tasavallassa ole moista koettu sen koommin kun kuningashanke meni farssiksi.

Viikkosanomat 8.2.1957 No 6.
Isonna!VIIKKOSANOMAT 8.2.1957
nykyaikainen uutiskuvalehti

päätoimittaja
aatos erkko
toimitus
leila kalliala
mary a. wuorio
simopekka nortamo
kirsti jaantila
pirkko greis
jaakko bergqvist
helena mäkinen
taiteilijat
aaro loponen
osmo kaipainen
taloudenhoitaja
ilmari vartiainen
kustantaja
viikkosanomat oy

Marja Tiura: Tervetuloa sivuilleni! Kiirastorstai. Perjantaina 2010-04-02. Kotisivun kuva
Viikkosanomat-blogit. Pukki kaalimaanvartijana. Tapaus Kalli-Tiura. Lue!
Netti muistaa. Tiuran yhteydessä Kataisen päytäkirjaväärennös. Lue!
Arkisto 2005. Il Vangelo secondo Matteo 1964 Immagini. Kuva - Arkisto 2005. Huolensa kullakin. Puhelua. Kiirastorstain aattona. Lue!

Tänään torstaina 2010-04-01 joitakin otsikoita ja juttuja 9 lehdestä. Kuvat
Pukki kaalimaan vartijana. Tapaus Kanerva-Korhonen. Lainattu Iltalehdestä. Lue!
Tarkennus ja lähteet. Sofia Pankki ja Seppo Sairanen. Finanssivalvonnan johtaja Anneli Tuominen ja lainvoimaton tuomio. Lue!
Arkisto 2005. Washington petti Max Jakobsonin. Amerikkalaista aprillia vuodelta 1971. Lue! - Arkisto 2005. Sanomatalo ja Janne Virkkunen. Lue!
2010: Maaliskuun lehtiä - Maaliskuun juttuja - Maaliskuun kuvia - Maaliskuun blogeja
Pääkirjoitus. Sofia Pankki. Finanssivalvonnan johtaja Anneli Tuominen ei ymmärtänyt lainvoimattoman tuomion merkitystä. Lue! - Taloussanomat: Sofia Pankin värikäs tausta. Lue!
Suomalainen todellisuus. Ainakin 18 vuotta paskaa. Kuva - Sen ottamisesta eli maantapa. Kuva
Medianlisävero MLV – SanomaWSOY:n munaus Älypäässä – Herrasmies Vanhanen – La
ukaassa hiiret hyppivät pöydälle - Ulkomaan ... Lue!
SuomiTV:n uutiset Lue!
- Paavi: Anteeksi. Lue! - Perjantai-illasta tiistai-aamuun. Kuvia - Muut: Nettles - Wincapita - Maito - Vaalilaki. Lue! - Pitkä pääkirjoitus. Vaalilaki - Brax - HS Lue! -
Search ‘beckham’ - wincapita.fi-lehti Lue! -
Arkistosta jotakin väkivallasta ja muustakin 1999-2003. Lue! 

Haku arkistosta

Sanomapark
2003 alkaen
Vuodet 1999-2002 täällä!

Sanomapark lauantai 2010-04-03 - N:o 1124 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen Sanomapark - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen


Valokuvaaja
Caj Bremer
19.2.-16.5.2010
Valokuvaaja Caj Bremerin retrospektiivinen näyttely esittelee hänen tuotantoaan 1950-luvulta lähtien.
Ateneum
Kaivokatu 2, 00100 HELSINKI
Aukioloajat: ti, pe 10–18
ke, to 10–20 la, su 11–17
Pääsymaksut:
Normaali pääsymaksu 9 €
Alennettu pääsymaksu 7 €
Alle 18-vuotiaat maksutta.
Onerva - Kaupungin naiset 25.03.- 29.08.2010
Näyttely luo elämyksellisen näkökulman 1910-luvun helsingittären kulturelliin elämään kirjailija ja kriitikko L. Onervan silmin. 

Uusin - Linkit joka etusivulle - Haku - 10 v! - Ilmoitukset - Viikkosanomat-blogi

Viikkosanomat 25.1.1957: TV - Televisio

Sanomanetti
N:o
1124

Lauantai
2010-04-03
Ilmoita ilmaiseksi sivu!

Kuvat:
Caj Bremer. Viikkosanomat 1957. Tammikuu - maaliskuu.

- Lähtö
- Työttömät
- Satuja saamarin ruotsiksi
- Salpausselkä
- Vastavirtaan
- Puijo ja presidentti.

Isonna!

Simopekka Nortamo
Lähtö

1. Kenraalien kantamana on presidentti Paasikiven arkku siirtynyt alas portaita . nyt se nostetaan hautausautoon ja matka alkaa. Kuva Caj Bremer.
2. Puolison ja omaisten jälkeen seuraavat saattojoukossa viralliset vieraat - ensimmäisenä tasavallan presidentti adjutantteineen - joiden katseet vakavina tähyävät autoon nousevan arkun suuntaan. Presidentin takana on suurlähettiläs Lebedev ja Neuvostoliitosta hautajaisiin saapunut valtuuskunta. Yläportaalla suruasuinen rouva Gerda Ryti ja oikealla rouva Signe Relander. Kuva Caj Bremer.
3. Nuoret ylioppilaat ja asevelvolliset ovat tuoneet kirkosta seppeleet ja muodostavat kunniakujan arkun laskeutuessa alas Suurkirkon portaita sotilasrumpujen kumistessa taustamusiikkia. Kuva Caj Bremer.

Pirkko Greis
Siunaus

4. Syvän hiljaisuuden vallitessa laskettiin aamupäivän kuluessa seppeleet mustaan samettiin verhotun katafalkin ympärille. Kuva Caj Bremer.
5. Neuvostoliiton valtuuskunnan jäsenet istuivat kirkossa alttarin vasemmalla puolen suurlähettiläs ja rouva Lebedevin seurassa. Kuva Caj Bremer.
6. Hämäläis-osakunnan ylioppilaat kantoivat inspehtorin ja kuraattorin johdolla kunniajäsenensä J. K. Paasikiven arkkua matkan pään lähestyessä. Kuva Caj Bremer.
7. Tasavallan presidentti ja rouva Kekkonen toivat valkean neilikkaseppeleensä arkulle. Ylimpänä arkun juurella lepäsi rouva Paasikiven ruusuvihko. Kuva Caj Bremer.
8. Raskain askelin rouva Paasikivi seurasi puolisonsa viimeistä matkaa Hietaniemen valkolakkisten ylioppilaitten soihtuvartion reunustamalla tiellä. Kuva Caj Bremer.

Hautaus
9. Hämärä on jo ehtimyt pimeäksi, kun arkku lasketaan hautaan. Rouva Alli Paasikivi ja piispa E. G. Gulin. Kuva Caj Bremer.
10. Rouva Paasikiven tukena olivat hänen syvän surunsa hetkellä läheiset vanhat ystävät. Piispatar Gulin seisoi hänen vieressään hautauksen ajan Hietaniemessä. Kuva Caj Bremer.
11. Suomen lippu oli poistettu arkun kannelta, kun se lähestyi määränpäätään. Kantajina olivat presidentti Paasikiven ystävät, omaiset ja läheiset työtoverit. Kuva Caj Bremer.
12. Suruharsoon verhotut liput tervehtivät viimeisen kerran entistä presidenttiä, kun arkku laskettiin havujen ja kukkien reunustamaan hautaan. Kuva Caj Bremer.

Viikkosanomat 4.1.1957 No 1
, Isonna!


Viikkosanomat 1957. 1.2.1957. No 5. Työttömät. Kuvat: Caj Bremer ja Simopekka Nortamo.

Simopekka Nortamo
Työttömät

1. Vilho Savolainen, 42, sekätyömies, taiteilija. Kuva Caj Bremer.
2. Paul Kauhanen, 33, sekatyömies. Kuva Caj Bremer.
3. Kanne Pöyhönen, 59, sekatyömies. Kuva Caj Bremer.
4. Lauri Kontio, 36, sekatyömies, kauppa-apulainen. Kuva Caj Bremer.

Ylisosiaalisen työllisyyspolitiikan tulos: valtio omistaa työntekijät
5. Joulun alla seisahtui Saimaan saha Lappeenrannassa ja viisikymmentä miestä sai etsiä muita töitä. - Työnjohtaja Allan Tähtinen kiertelee äänetöntä tehdasta odottelee parempia vientisuhdanteita. Kuva: Viikkosanomat/Nortamo.
6. Lappeenrantalaisten työttömien etäisin siirtotyömaa on Tarvon pikatien teko lähellä Kauniaisten kauppalaa hieman Helsingistä länteen. Tämän työmaan kortistosta otetut ovat Kouvolan työvoimapiitistä. Kuva Caj Bremer.
7. Lappeenrannan työllisyyslautakunnan monitoiminen ja -taitoinen sihteeri Hannes Räty ja konttoristi Stlvia Miettinen hoitavat kaupungin työttömyyskortistoa ja koettavat ratkoa asiakkaittensa pulmia. Kuva: Viikkosanomat/Nortamo.

Lappeenranta: Sekatyömiesten eli työttömyyden kaupunki
8. Yli viisisataa miestä on tänäkin talvena ehtinyt tältä työnvälitystoimiston yleisötuolilta työttömyyskortistoon ja edelleen työllisyys- tai työttömyystöihin. Kuva: Viikkosanomat/Nortamo.
9. Lappeenrannan keskusta on uutta ja kaunista - mutta heti näiden etualalla näkyvien siistien rakennustwen takana levittäytyy suorastaan kurja hökkelikylä - köyhyyden ja työttömyyden valtakunta. Kuva: Viikkosanomat/Nortamo.
10. Kortistoon pyrkijän täytyy olla "ilmeisesti julkisin varoin järjestettävän työn tarpeessa", joten työasioista neuvoteltaessa komea turkki ei ole paras mahdollinen asu eikä herätä juuri luottamusta työnhakijaan. Kuva: Viikkosanomat/Nortamo.

Lyhyen tähtäimen työttömyystöitä: viemärinkaivuuta ja metsänsiivousta

11. Naistyöttömyys on Lappeenrannassa hoidettu metsänsiivoustöillä. Lumen alta kuokkivat naiset vesoja juurineen puhdistaen tien varren metsiä. Kuva: Viikkosanomat/Nortamo.
12. Rouva Elvi Homppi, kolmen pojan äiti ja miehestään eronnut on kortiston kautta joutunut metsänpuhdistukseen. Kaksi pojista on jo töissä, nuorin käy kansakoulua. Kuva: Viikkosanomat/Nortamo.
13. Kahden miehen kahdentoista tunnin työn vaatii tämä kuoppa kivikovaksi jäätyneessä maassa. Kuva: Viikkosanomat/Nortamo.
14. Viemärimonttuja Lappeenrannan Kangaskadulla. Noin sata työtöntä on kaupungin viemäritöissä. Kuva: Viikkosanomat/Nortamo.

Siirtotyömaa: työttömyys mahdollistaa työvoiman joukkosiirrot
15.Lappeenrantalaiset merimiehet Aarne Hirvikallio, 23, ja Toivo Houni, 17, ovat vaihteen vuoksi ja aikansa huilattuaan lähteneet työttömyystöihin, luomaan yrtomaata Tarvon pikatien työmaalta. Kuva Kaj Bremer.
16 ja 17. Vasemmalla Tarvon tietyömaan ajanmukainen ja siisti ruokala Koivuhovin majoitusalueella. Oikealla työmaan poliisi, 22 vuoden ikäinen konstaapeli Heino Mäki, jonka työnä on valvoa järjestystä etenkin tilipäivinä ja tarkistaa mahdolliset etsintäkuulutetut ja sakkolaiset, viimemainitut juumussakkoja etupääaaä. Kuvat Kaj Bremer.

Viikkosanomat 1.2.1957. No 5.
Isonna!

Helsingin Sanomat uudisti ulkonäkönsä, entä ajatuksensa?
Tässä ajatusten arkistohelmi 10 vuoden takaa. Sanomapark torstaina 1999-08-12:


Arkisto 1999.


"Pienetkin leikkaukset tuntuvat opiskelijan kukkarossa pahalta, mutta kaikki on suhteellista."

...Yksinäisen korkeakouluopiskelijan opintotuki ja asumislisä voivat nousta nykyisin 21 546 markkaan yhdeksässä kuukaudessa ja 28 728 markkaan vuodessa. Summat eivät ole pieniä.

Kalenterivuoden maksimituki ei poikkea paljon siitä, mitä keskituloinen maksaa veroina vuodessa palkastaan. Mitä sitä sanotaankaan? Ilmaista lounasta ei ole.

Helsingin Sanomien pääkirjoittaja
keskiviikkona 04.08.99
"Opiskelijoiden tukien leikkaukset"

Maksimissaan (johon vain harvat opiskelijat yltävät) alle 2400 markkaa kuukaudessa elämiseen: asumiseen, ruokaan ja kaikkeen muuhun! Kannattaa kyllä olla kateellinen kohta siellä uudessa norsunluu- eiku lasitornissa!

sanomanetti.fi 12.08.99. pm

Ja samantien koko numero:

http://www.sanomanetti.fi/1999/08/12/netti1208.htm
Arkisto 2001.

 
SMILE
from MODERN TIMES
 
Lyric by
JOHN TURNER and GEOFFREY PARSONS
 
Music by
CHARLIE CHAPLIN
 
Moderately, with great warmth
 
 
SMILE, thou' your heart is aching,
SMILE, even tho' it's breaking,
When there are clouds in the sky,
you'll get by,
If you SMILE though your fear and sorrow,
SMILE and maybe tomorrow,
You'll see the sun come shining thru
for you.

Light up your face with gladness,
Hide ev'ry trace of sadness.
Alto' a tear
may be ever so near,
That's the time you must keep on trying,
SMILE, what's the use of crying,
You'll find that life is still worth while,
If you'll just SMILE.

 


AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle.

Kasvoillesi onni suo.
Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,
niin, hymy AIN'.

 

Moderately, with great warmth
AIN' - HYMY
suomennos: pertti manninen,
1.0-versio, 17.05.01
 

modern times - nykyaika. kuvitelma.
 

http://www.sanomanetti.fi/2001/05/17/hymy.htm


Sanomapark lauantai 2009-11-14 - Numero 1071
Lähde rentouttavalle kalastusreissulle Andamaninmerelle! Vietä päivä kalastaen, auringosta nauttien ja snorklaten. Vuonna 2009 valmistuneella Flying Finn -veneellä voi vetouistella laivan kokeneen miehistön avustuksella. Auringon palvojille riittää kansipaikkoja ja päiväunillekin voi torkahtaa ilmastoidussa hytissä. Merinäkymiä voi ihailla myös yläkannen varjon alla. Jos on onnea matkassa, voi matkalla nähdä vaikka delfiiniparven. Veneen taukopaikalla on uinti-, ja snorklausmahdollisuus, jolloin veden alla voi ihailla mereneläviä pienistä barrakudista merikilpikonniin. Veneeseen mahtuu 30 matkailijaa. Veneen pituus 19m, leveys 5m ja syvyys 2,7m. 400 hevosvoimaa. Keittiö, wc + suhku, ilmastointi. Matkan hintaan sisältyy kuljetukset, lounas ja juoma (vesi, virvoitusjuomat). Snorklausvälineet löytyvät veneeltä ja sisältyvät hintaan.        www.flyingfinn.info        www.thailand.fi     www.phuket.fi
Yhteydenotot Midnight Sun- ravintoloihin tai sähköpostitse midnight.sun @janne.to      www.midnightsunrestaurant.info      www.patong.fi 
+668 132 68097 - Huom! Suomesta puhelut numeroon: 99533 668 132 68097 maksavat 6 centtiä/minuutti + mpm (marraskuun 2009 hinta, ei tekstiviestejä).
       www.flyingfinn.info 


"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa".

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa. Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Asemakatu. Forum. Keskiviikkona 2008-11-12 klo 09:55. 
Tuuli käy heidän ylitseen ...

Kuva: Pertti ManninenSanomapark. Sunnuntai 2010-04-04 - N:o 1125 - Kuvat: Caj Bremer. Viikkosanomat 8.2.1957. No 6. Satuja saamarin ruotsiksi.
Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: sanomanetti @hotmail.com - Sivu 2010-04-04 ja 06, nettiin 2010-04-06, linkkejä 2010-04-06.
Blogi: Viikkosanomat.fi - Kuvasanomat - Sanomapark  


Sanomapark.fi 2010/04/04 - Kuvat: Caj Bremer. Viikkosanomat 8.2.1957. No 6. Satuja saamarin ruotsiksi. - Lilla Teatern - Mary A. Wuorio - Kuvat: Caj Bremer. Viikkosanomat 1957. Tammikuu - maaliskuu. - Lähtö - Työttömät - Simopekka Nortamo - Satuja saamarin ruotsiksi - Salpausselkä - Vastavirtaan - Puijo ja presidentti. - Päätoimittaja AATOS ERKKO. - Sanomapark sunnuntai 04.04.2010 - etusivu - kuva - kuvat - pertti manninen - sanomanetti - 12.fi - Lakisanomat - N:o 1125.Onnellista vuotta 2009!

BONNE ANNEE 2009

Heti vuoden vaihduttua ja tanssin alettua, klo 00.01 Ranskan aikaa, Suomen paukuttelun jo hiljalleen päättyessä. TV5MONDE EUROPE, Le plus grand cabaret. Kuva: Pertti Manninen torstaina 2009-01-01 klo 01.01. Sama vuosi sitten: Kuva.

Kesän hyvä teko - Opeta lapsi uimaan! Lue!

"Tätä eri totuuksien kannattavuuden puntarointia helpottaa hyväksi koettu muistisääntö "jos etuus on todellista, totuus on edullista"." Bisquit Seppo Ahti tänään torstaina 2009-05-28 Ilta-Sanomissa. "Tosipaikan edessä".

Sanomanetti torstaina 20. toukokuuta 2004.

"Pankki oli matkalla kohti loppuaan, osakkeenomistajien rahat ja omaisuudet olivat vaarassa.


Jo vuotta ennen Esko Ahon pankkitukipäätöstä säätytalolla oli Aleksanterinkadun vanhaan pankkisaliin kokoontunut Suomen Yhdyspankin arvovaltainen hallintoneuvosto. Paikalla oli ilaskiveä ehnroothia björnbergiä pankin napamiehiä ja omistajia. Johtokunnan jäsenet Ahti Hirvonen ja Björn Wahlroos lukivat madonlukuja ja johtivat puhetta.  Lopuksi esitettiin Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio, oli turvattava paikallaolijoiden ja muidenkin pankkien suuromistajien osakkeet ja omistukset.  Vanhan ja kunnianarvoisen pankin yhtiöjärjestys muutettiin huomaamatta veronmaksajien silmien edessä. Velkoja ja sitoumuksia siirrettiin vanhasta SYP:stä Pohjoismaiden Yhdyspankki Oy:lle,  joka kas kummaa muutti nimensä heinäkuussa vuonna 91 Suomen Yhdyspankiksi. Vanha ja kunnianarvoisa entinen SYP se muutettiin Unitas Oy:ksi. 
Uudelle yhtiölle roskapankki SYP:lle jäivät sekkitilit myös yleiseen liikenteeseen lasketut velkakirjat, sekä ulkomaiset että kotimaiset, ne siirrettiin tälle susipankille."
Seppo Konttinen
Ylen Talousarvio-lähetyksessä perjantaina 14.05.2004. Ohjelman nimi oli Pankkivangit.

Sivun alkuun!


Sanomanetti.fi-sivuston rinakkaissivustona toistoja poistaen ja nimet ja logot muuttaen nettiin laiantaina 2011-01-01.

 

2012-05-10: Sivustolta on poistettu Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 johdosta tuomiossa mainittujen henkilöiden asianosaistiedot rikoksentekoajalta 6.5.2007 - 18.1.2012. Tuomio luettavissa osoitteessa: http://www.n3.fi/tuomiot/keskisuomiko20120124/etusivu.htm